חלונות לחלומות

$(function(){setImageBanner('c5691394-c569-4472-bea5-cd3f4578ef1f','/dyncontent/2024/12/30/8ee66258-0c79-4fc7-b593-95bdfef6d792.jpg',18869,'משחקי שף 25 אייטם',525,78,false,33743,'Image','');})

14 אסירים למדו בקמפוס האוניברסיטה לימודי העשרה במסגרת מיזם משותף עם שירות בתי הסוהר

14  אסירים למדו בקמפוס האוניברסיטה לימודי העשרה במסגרת מיזם משותף עם שירות בתי הסוהר

השבוע הסתיים באוניברסיטת בן-גוריון, בשיתוף עם שירות בתי הסוהר (שב"ס), מחזור נוסף (החמישי במנין) של התכנית הייחודית "חלונות לחלומות", במסגרתה הגיעו לקמפוס, אחת לשבוע, 14 אסירים, בהם גם נ', ללימודי העשרה בנושאים מגוונים בתחום מבוא לרפואה, ובהם שיעורים בנושאי מח ומערכת העצבים, בריאות הנפש, סוכרת- פעילות והרצאה במעבדות רובוטיקה ונחיה מרחוק, אשר הועברו על ידי מרצים וסטודנטים באוניברסיטה ובליווי צוותי החינוך של מחוז דרום בשב״ס. הסטודנטים: אליי חוגג ותומר שרי והמרצים פרופ' מיקי מלול, פרופ' אלי לואיס, ד"ר שמרית ממן (מעבדת חישה מרחוק), מר יוסי זהבי (מעבדת רובוטיקה), גב' יונית איבגי ישי (קוביית רוטשילד) וקציני השב״ס רב כלאי אביב טפר, רב כלאי מירב ארזואן, כלאי לימור דהן ורס״ר מורן גינת.

האסיר נ', שדיבר בטקס הסיום בשם האסירים, במעמד נשיא האוניברסיטה, פרופ' דניאל חיימוביץ, מפקד מחוז דרום של השב"ס, גונדר אשר שריקי, הוסיף: "הפרויקט החזיר לי את האמונה בעצמי וביכולות שלי ואת האהבה לרכישת ידע. החלטתי שלאחר המאסר, אני אגשים את החלום שלי ואחזור ללמוד באוניברסיטה".

נשיא אוניברסיטת בן-גוריון, פרופ' דניאל חיימוביץ: "אני נורא מתרגש להיות כאi אתכם. כל מה ששמעתי, נגע מאד לליבי. חשוב להדגיש כי האתגר שלנו כאן, באוניברסיטה, הוא להשפיע על חייכם, למצוא את הניצוץ ואת היכולת של המצוינות שטמונה בכל אחד מכם. אני מאד מקווה ש-14 השבועות שהברו עליכם כאן, יתנו לכם את האמונה בעצמכם. הכל פתוח בפניכם ואם אנחנו כאן נתנו וחיזקנו בכם את האמונה זבעצמכם-דיינו. אני יכול להבטיח לכם כי אוניברסיטת בן-גוריון תמשיך לתמוך בתכנית ייחודית זו ואני מקווה שמוסדות אקדמיים נוספים ילכו בעקבותנו". התכנית מתקיימת זו השנה השלישית ב-2 מחזורים מדי שנה, כשאורך כל מחזור- כ-3 חודשים. זוהי תכנית ייחודית ופרי תוצר שיתוף פעולה אמיץ בין המחלקה למעורבות חברתית באוניברסיטת בן- גוריון בנגב ובין מחוז דרום של שירות בתי הסוהר.פעילות זו מתבצעת במסגרת היחידה למעורבות חברתית באוניברסיטה, בהובלתה של עו"ד ורד סרוסי-כ"ץ. "האוניברסיטה פותחת דרך קבע את שעריה גם בפני אוכלוסיות שהנגישות שלהן לקמפוס היא נמוכה, מתוך תפיסה שהידע שייך לכולם וכל אחד יכול ללמוד ולהתקדם מהנקודה בה הוא נמצא", ציינה עו"ד סרוסי-כץ.

סגן גונדר איילת לוי, קצינת תקון מחוז דרום בשב״ס מסבירה: ״עולם האקדמיה הוא מרחב בו אסירים מרגישים אי נוחות, כביכול מקום שלא מיועד להם. יחד עם זאת, השכלה היא כרטיס כניסה לחברה ולתחושת השייכות ושוויון ההזדמנויות. במהלך הפרויקט הם לומדים שיש ביכולתם לחשוב ולחלום במושגים שלא הרשו לעצמם עד כה. רבים מהאסירים שהשתתפו בפרויקט, ציינו שהיא גרמה להם לחשוב שהם מסוגלים ללמוד, הביעו התעניינות אמתית בלימודים בעתיד וכן העידו שהתחזקה בקרבם המוטיבציה לחזור למוטב".

הפרויקט, ראשון ויחיד מסוגו במוסדות האקדמיים בישראל, נולד במטרה להטמיע באסירים את האמונה שהם יכולים להשתלב בחברה הנורמטיבית וכי כל הדלתות פתוחות עבורם על מנת להגשים את חלומותיהם.

עד כה סיימו את התכנית 60 אסירים. 34 מתוכם הינם בוגרים של מחלקות טיפוליות בבתי הסוהר, אשר התכנית היוותה עבורם מעטפת נוספת. 18 מהאסירים השתחררו מבית הסוהר במסגרת שחרור מוקדם, ונמשך שילובם בהליך שיקומי בקהילה; 5 מתוכם המשיכו בתהליך השלמת הלימודיםושלושה מהם אף סיימו לפני מספר ימים לימודים במכללת עתיד בקורס קירור ומיזוג: 7 מתוכם, ממשיכים בריצוי מאסרם בבתי הסוהר- במסגרות טיפוליות וממשיכים להעמיק בהליך השיקום. הבאת האסירים ואבטחתם במוסד אזרחי הוא מבצע מורכב המחייב התגייסות של כלל גורמי הארגון והשקעת משאבים רבים. טקס הסיום במעמד המשפחות, למרות מורכבותו האבטחתית הוא מרכיב חשוב בתהליך השיקום של האסיר שמקבל הכרה פומבית על במה בפני משפחתו על מסוגלותו ויכולותיו, אותם לא הכיר או לא האמין בהם בעבר.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('18cc3d2b-4630-4870-8954-e99178aa20e4','/dyncontent/2024/12/30/8ee66258-0c79-4fc7-b593-95bdfef6d792.jpg',18869,'משחקי שף 25 אייטם',525,78,false,33745,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה