|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים שואלים את עצמם האם הם יכולים להיכנס לעולם ההייטק – גם אם הם לא בני עשרים וחמש, גם אם הם מגיעים מתחומים שונים לגמרי, וגם אם הם מרגישים ש"פספסו את הרכבת". בין אם מדובר באנשים בגיל ארבעים, חמישים ואפילו שישים – השאלה האם המעבר להייטק אפשרי בגיל מאוחר יותר עולה שוב ושוב, ולא במקרה. מצד אחד, התחום נתפס כדינמי, צעיר, טכנולוגי, תובעני ומהיר. מצד שני, הוא מושך בגלל התנאים, השכר, האתגר והביטחון היחסי שהוא מציע.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CBD, או בשמו המלא קנאבידיול, הוא רכיב פעיל מהצמח קנאביס סאטיבה שאינו פסיכואקטיבי, כלומר אינו גורם לתחושת "היי" או השפעה נרקוטית כמו ה-THC. במהלך העשור האחרון, ה-CBD הפך למוקד עניין עצום בעולם המחקר, הרפואה והצרכנות – בזכות שורת ממצאים שהצביעו על השפעות חיוביות במגוון תחומים: כאב, חרדה, אפילפסיה, דלקות, תסמונות נוירולוגיות, הפרעות שינה ועוד.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
פריצת דיסק היא אחת הבעיות השכיחות בעמוד השדרה, אשר עלולה להיגרם כתוצאה ממספר גורמים, ביניהם מאמץ יתר, חבלה, תאונות או אפילו גיל מבוגר. מדובר במצב בו החומר הג'ליי שבמרכז הדיסק בין החוליות דוחף את דפנות הדיסק, וגורם לו לבלוט ולצאת ממקום מושבו. לעיתים, פריצת הדיסק לוחצת על העצבים היוצאים מחוט השדרה וגורמת לכאב עז, תחושת נימול, חולשה בשרירים ואפילו הקרנה של הכאב לרגליים או לידיים. במקרים חמורים, פריצת דיסק עלולה להוביל לפגיעות עצביות קשות, כמו שיתוק.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
כשהילד או הילדה עולים לגן, זה בהחלט רגע מרגש ועם זאת גם קצת מלחיץ. הילדים הקטנים צריכים כל מיני דברים חשובים שיהיו זמינים להם במהלך היום, כך שמן הסתם כששולחים את הילד לגן, חשוב לוודא שהתיק מצויד בתיק שיתאים לכל הצרכים שלו. תיק לגן צריך להיות מרווח מספיק כדי להכיל את כל הציוד הנדרש, כולל בקבוק מים, קופסת אוכל, בגדי החלפה, חבילות מגבונים, שמיכה קלה או בובה מרגיעה, מוצצים וחיתולים לפעוטות, ושאר חפצים אישיים אחרים שהילד עשוי להזדקק להם במהלך היום. כאשר מדובר בתיקים לילדים גדולים ועצמאיים יותר, התיק צריך להיות קל ונוח, כך שהילד יוכל לזכור איפה כל דבר נמצא, לפתוח אותו בקלות ולמצוא את מה שהוא צריך.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|