האמנות החזותית קורמת עור וגידים בבאר שבע
21.06.16 / 22:56
סצנת התרבות הבאר שבעית פותחת את שעריה לקהל הרחב והיא צריכה את עזרתכם. רדליין- גלריה לאמנות (ציור, פיסול וידאו-ארט ועוד) ממוקמת בעיר העתיקה בבאר שבע ומקדמת עשרה אמנים צעירים ומבטיחים מהדרום, המבקשים להציג תערוכת סיום שנה - וזה יקרה בזכות התושבים.
אירועי תרבות, פסטיבלים, הצגות ואירועי מוזיקה, תרבות מתפתחת בבאר שבע היא כבר ידועה לכל. סצנת התרבות בעיר מתקדמת בצעדי ענק, ומראה בדיוק עד כמה באר שבע נמצאת על המפה התרבותית של ישראל. בין היתר, במבנים הנטושים למראית עין בעיר העתיקה, מתפתחת לה סצנת תרבות חדשה, התרבות של האומנות החזותית.
ב-3 השנים האחרונות פועלת עמותת "רדליין" בבאר שבע במטרה לקדם, לחזק ולפתח אומנות דרומית ולחבר אומנות עכשווית לקהילה החיה בנגב. כמו כן, מטרתה לפעול לקידום באר שבע כמרכז תרבות ברמה אזורית, ארצית ובינלאומית, ולהיות חלק מההתפתחות התרבותית המקומית בנגב.
נועה קנולר רבן, בימאית תיאטרון ופעילה בעמותה, מספרת על המיזם: "המיזם של רדליין הוא משהו ייחודי וחדשני בארץ. הוא משלב בין האמנות, הקהילה והחינוך דרך הצגת תערוכות הכוללות סיורים מודרכים בחלל הגלריה, תוכנית שהות אמן (רזידנסי) המקדמת כל שנה עשרה אמנים מצטיינים. ואירועים קהילתיים ללא עלות במטרה להנגיש תרבות לקהל הרחב".
לנועה ניסיון עשיר בתחום התיאטרון ובתרומה למען הקהילה בדרום. לפני 8 שנים הקימה וניהלה את התיאטרון בדימונה והשתקעה שם 8 שנים. במקביל המשיכה לביים בתיאטראות שונים בארץ ביניהם אך התאהבה במיזם שגרם לה להירתם לקדם את התרבות בדרום.
אמני רדליין מציגים את היצירה הבאר-שבעית
מה בעצם קורה בעמותה ?
"כל שנה אנחנו מוציאים קול קורא ובוחרים עשרה אמנים נבחרים בוגרי אקדמיות מתחום האומנות החזותית, בין אם ציור, פיסול, גרפיטי, אומנות טכנולוגית, או כל אומנות חזותית אחרת. האמנים הנבחרים מתבקשים לעבור לגור בדרום ולהיות פעילים בקהילה. ומהצד השני הם מקבלים סטודיו אישי, תכנית ליווי יצירה עם מנחים מקצועיים, ומפגשים עם יוצרים, תחת תכנית לימודים מגוונת מאוד. הסטודיו ממוקם בחלל תצוגה ענק עם 10 חללי עבודה שפתוחים לקהל הרחב המוזמן לבוא ולצפות ביצירה בתהליך. אנחנו רוצים להיות משמעותיים בסצנה הארצית והבינלאומית, יש לנו קשרים עם מקומות שדי דומים לנו בעולם ובארה"ב".
אמני ה-RedLine
כחלק מתכנית האמנים של RedLine, כל משתתף מלווה לאורך השנה על ידי מנטור אישי.
המנטורים הם אמנים מוכרים ובעלי ניסיון, הן ברמה המקצועית והן בתחום הוראת האמנות. המפגשים עם המנטורים מתקיימים אחת לחודש ומטרתם להבטיח את התקדמותם האישית והמקצועית של האמנים במהלך השתתפותם בתכנית והכנתם לקראת תערוכת הבוגרים.מסגרת תכנית האמנים, שאורכה כשנה, האמנים זוכים לקחת חלק בקבוצת אמנים פעילה בקהילה, תחת הדרכה אישית וקבוצתית. כמו כן, במהלך השנה מוצעות למשתתפים מגוון הזדמנויות להשתתפות בתערוכות ופרויקטים במעבדה ומחוצה לה המקנים חשיפה רבה ומגוונת.
מה מיוחד בעמותה?
"רדליין היא הפלטפורמה היחידה בבאר שבע שגורמת לאמנים להישאר בה, או אפילו לעבור לכאן במיוחד. יש כאן אמנים בוגרי בצלאל שבאו לגור פה בשביל התכנית, ואחרי שסיימו נשארו לגור פה. העמותה נותנת במה לקול של הדרום באומנות, האמנים כאן יוצרים בהשפעת המקום, אפילו מציירים סצנות שקורות בעיר העתיקה".
איך ניתן להתרשם מהיצירות של האמנים?
"מידי שנה אנחנו מקיימים 4 תערוכות גדולות. כמו כן, יש לנו אירועים מדי חודש תמיד עם אווירה צעירה ומשוחררת, עם בירה בצד. הסטודיואים (חדרי העבודה של אמני הרדליין) פתוחים לקהל הרחב שמוזמן לבוא ולהתרשם מיצירה בתהליך".
אתם משתפים פעולה עם מוקדי תרבות בעיר?
"אנחנו עושים הרבה שיתופי פעולה עם עסקים בעיר, לדוגמא 'עשן הזמן': פעם אחת שתיים מאמניות הרדליין אירגנו ערב רישום חברתי בהופעה של עלמה זוהר בעשן הזמן. הן הגיעו עם ציוד לציור, והציעו לקהל במקום לצלם את עלמה זוהר מופיעה, לצייר. היה שיתוף פעולה יוצא דופן מצד הקהל וזה היה מאוד מהנה. אנחנו גם עובדים בשיתוף פעולה עם חברת Wework בפארק ההייטק במטרה לעשות חיבור בין אמנים ואנשי הייטק. זהו חיבור מתבקש, האמנות והיצירתיות יכולה להוות השראה לסטארטפים חדשים והטכנולוגיה המתקדמת יכולה להשפיע על האמנות מהצד השני. מעבר לזה אנחנו תמיד מחפשים עוד שיתופי פעולה ואפשרויות לפתח עוד יותר את התרבות והיצירה".
המנטורים שמנחים את האמנים ברדליין השנה
אייל אסולין (1981) חי ופועל באופקים, עיר ילדותו, הרחק ממרכז שדה האמנות מתוך תחושת שייכות ואחריות כלפי החברה בה צמח. הוא בוגר המחלקה לאמנות בבצלאל, אקדמיה לאמנות ועיצוב בירושלים ובוגר תואר שני בתכנית ללימודי המשך בבצלאל. זוכה פרס ״האמן הצעיר״ לשנת 2014 ופרס ״אמן בקהילה״ לשנים 2010-2014 (האמן היחיד שזכה בפרס זה במשך ארבע שנים רצופות) על פעילותו עם הקהילות המקומיות באופקים וברהט. במסגרת פעילותו הקהילתית הוא יוזם פרויקטים אמנותיים חברתיים במרחב הנגב מזה שבע שנים, ומרצה בבתי הספר לאמנות במכללת ספיר ומכללת קיי.
תמיר צדוק (1979) אמן רב תחומי ומחנך, נולד בחולון. בוגר המחלקה לצילום של המדרשה לאמנות בבית ברל ולמד תואר שני בקולנוע באוניברסיטת תל אביב. עוסק בעיקר בצילום סטילס ווידאו. הציג תערוכות יחיד והשתתף בתערוכות קבוצתיות רבות בארץ ובעולם, מפריז, ועד ברלין. קבל פרס אמן צעיר ב-2010, השתתף בתוכנית שהות אמן ב״סיטה״ בפריז ב-2012 ובתוכנית שהות נוספת באיזמיר, תורכיה. בימים אלה משתתף בתוכנית הרזידנסי של ״ארטפורט״ ועובד על תערוכת יחיד מוזיאלית.
העמותה יוצאת גם השנה בקול קורא לאמנים מן הז'אנר החזותי. אם אתם אמנים בתחום האומנות החזותית, בין אם וידאו, ציור, פיסול, גרפיטי ועוד, מוזמנים להגיש מועמדותכם לשנה הרביעית של המיזם החדשני, ולהגיע לקדם את תרבות היצירה בבאר שבע. כמו כן, מוזמנים להתעדכן בנעשה בתרבות היצירה דרך עמוד הפייסבוק של העמותה.
בימים אלה העמותה פועלת במאמץ לייצב את התקציב השוטף ובמטרה להקים תערוכת בוגרים לאמני התכנית לשנת 2015-2016 לשם גיוס התקציב פתחה העמותה בקמפיין הדסטארט. בתמורה לתמיכה בעמותה יקבלו התורמים סדנאות יצירה שונות מאמני העמותה, ויזכו להדרכה אישית על תהליך היצירה. מוזמנים לתמוך בעמותה ולעזור לקדם ולפתח את תרבות היצירה בבאר שבע.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]