"סיפורי בדים"
18.11.19 / 08:53
סיורים מודרכים במוזאון הנגב לאמנות בבאר שבע במסגרת התערוכה הבינלאומית: "חוט של מחשבה: סיפורים גלובליים בטקסטיל"
מוזאון הנגב לאמנות בבאר שבע מזמין את הקהל למגוון סיורים מודרכים בתערוכה "חוט של מחשבה: סיפורים גלובליים בטקסטיל" רגע לפני שהיא נודדת ליעד הבינלאומי הבא.
ל"באר שבע נט" נמסר כי בכל מפגש יופנה זרקור לנושא אחר; הקשרים של הגוף האנושי ומרחב, טכניקה של אריגה לצד היבטים תרבותיים, הקהל יפגוש עם הסיפור האישי, האנושי והסימבולי שמאחורי הבדים.
בכל שבוע, בימי רביעי ב-17:30 וימי חמישי שלמחרת ב-10:30, יקיים צוות המוזאון וד"ר דליה מנור לסירוגין, סיור מודרך שיעסוק בתפקידיו השונים של הטקסטיל, בהקשרים של תרבות ומסורות עתיקות, אדריכלות ובהיבטים אישים ופיזיים של האדם.
הסיור המודרך הראשון יתקיים ב-20-21 בנובמבר - "טקסטיל, טקסטורה, ארכיטקטורה". נעמוד על הקשר הארעי בין בד לאדריכלות ולמרחב, ונעסוק בהקשר המיידי של בד לגוף האדם.
שבוע לאחר מכן ב-27-28 בנובמבר תוכלו להצטרף לסיור בנושא "מה-בד: מבעים וסמלים בטקסטיל", שיעסוק בטכניקת האריגה, ונלמד כיצד הבד הארוג, בין אם נטווה באופן ידני או תעשייתי, מיוצר לרוב על פי תכנית. נרחיב אופקים על הקשרים תרבותיים שונים של טקסטיל כמו מהו קוד פעולה בבד? מהם הצופנים הייחודיים החבויים באריגים? ומה הם מסמלים בתרבויות השונות בהם נוצרו?
ב-4-5.12 יתקיים הסיור האחרון "סיפורי בדים", ובמסגרתו נתחקה אחר האופי הסיפורי של הבדים והאופן בו הם מגלמים זיכרון אישי או קולקטיבי בעבודותיהם של האמנים השונים בתערוכה.
"חוט של מחשבה: סיפורים גלובליים בטקסטיל", הינה תערוכה בינלאומית של המכון לקשרי חוץ ותרבות בשטוטגרט, גרמניה (ifa) בסיוע מכון גתה. הבדים המוצגים בטכניקות אמנות שונות מהווים נקודת מפגש בין אמנות למלאכת היד. בתערוכה עבודות טקסטיל, וידאו, מיצב וצילום דרכן משתקפים היבטים מגדריים, לאומיים והיא נושאים כמו דיכוי תרבויות דרך תעשיית הטקסטיל. ב
בדים שזורים סיפורי תרבויות ומסורת עתיקות, וטכניקות אומנות מקומיות המושפעות משינויים גלובליים. את התערוכה אצרו סוזאנה וייס ואינקה גרסל ובאוצרות מקומית של ד"ר דליה מנור, בהשתתפות אמנים בינלאומיים לצד אמנים ישראליים. התערוכה תנעל ב-7 בדצמבר.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]