כיצד פעלו רופאים יהודים בארצות האיסלאם?
25.01.20 / 11:25
לרגל נעילת התערוכה "שורשים וצמיחה: אמנות מסורתית ועכשווית מטורקיה", המוזאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח מזמין אתכם להרצאה מיוחדת של פרופסור יעקב קנטי
מוזאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח בבאר שבע מזמין את הציבור להרצאה המיוחדת של פרופ' קנטי, שתנעל את התערוכה "שורשים וצמיחה: אמנות מסורתית ועכשווית מטורקיה" . ההרצאה תתקיים ביום רביעי הקרוב.
ההרצאה "רופאים יהודים בארצות האסלאם" של פרופ' יעקב קנטי, יליד אדירנה שבצפון-מערב טורקיה, תתקיים ב-29 בינואר בשעה 19:00. הערב יפתח בשעה 18:30 בסיור מודרך בתערוכה עם אוצרת המוזאון והתערוכה ד"ר שרון לאור-סירק.
היהודים תרמו רבות להעברת הידע הרפואי שנצבר בחברות המוסלמיות אל אירופה הנוצרית. בהרצאתו יתמקד פרופ' קנטי בסוגיית מעמד הרופאים היהודים שפעלו תחת שלטון האסלאם, במיוחד בספרד, לעומת מעמדם של רופאים יהודים שפעלו באזורים בשליטת ממלכות נוצריות. עוד יספר פרופ' קנטי על תהליכי ההסמכה לרפואה, ועל מעמדם החברתי של הרופאים בהשוואה לשאר בני הקהילות היהודיות בימי הביניים.
פרופ' יעקב קנטי, יליד טורקיה, סיים ביה"ס לרפואה באיסטנבול ועלה ארצה בשנת 1968, בעליה ציונית עם חבריו ללימודים. הוא התיישב בבאר שבע ועבד במשך 40 שנים כרופא אורולוג בבית החולים סורוקה, מתוכן 24 שנים כמנהל המחלקה האורולוגית וכחבר סגל אקדמי באוניברסיטת בן גוריון בנגב. בין השנים 2010-2007 שימש גם כיו"ר איגוד האורולוגים הארצי.
יום רביעי, 29/01/2020, 18:30, מוזיאון הנגב, באר שבע
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]