אדוני ראש העיר: באר שבע מסכמת 7 עשורים
22.10.17 / 11:48
היום לפני 69 שנים, ב-21 באוקטובר 1948, שוחררה באר שבע על ידי "חטיבת הנגב". לרגל 7 עשורים לבירת הנגב, חזרנו בבאר שבע נט אחורה בזמן ובדקנו את ראשי הערים שלנו לאורך השנים. מי פיתח מה, ומי דאג לשכבות החלשות בעיר ומי פיתח קשרים בינלאומיים
באר שבע, בירת הנגב היא העיר השנייה בגודלה בארץ, היא משתרעת על שטח שיפוט של 117,500 דונם ומנה כ-205,810 תושבים. לעיר באר שבע עד כה היו 8 ראשי עיר בניהם:
דוד טוביהו ז"ל היה הראש לכהן כראש עיר בבאר שבע בשנים 1961-1950 בהם פיתח באופן משמעותי את העיר ודאג להקמת תשתיות מוסדרות של מים וחשמל, בניית שיכונים לעולים וסלילת כבישים בעיר. עיסוקו העיקרי של טוביהו היה פיתוח וקידום חינוך של ילדי העיר, הוא יזם את הקמתם ובנייתם של בתי ספר רבים בעיר בהם המכון להשכלה גבוהה בנגב שכיום מוכר כאוניברסיטת בן גוריון בנגב.
-
זאב זריזי ז"ל ראש העיר השני של באר שבע כיהן בין השנים 1963-1961. טרם כיהן כראש עיר היה סגנו של דוד טוביהו במשך 27 שנים. בכל שנותיו בעיר פעל רבות לסיוע לשכבות החלשות בעיר, היה שותף להקמת בית יד לבנים ונמנה על הועדה הציבורית שיזמה את הקמת אנדרטת חטיבת הנגב בנוסף היה אמון על הקמת בית אבות ציבורי ראשון בעיר. בשל כל זאת זכה זריזי בפרס הוקרה על פעילות מוניציפלית מטעם מרכז השלטון המקומי. בסופם של שנתיים כראש עיר פרש בשל משבר פוליטי.
-
אליהו נאוי ז"ל ראש העיר השלישי של באר שבע שכיהן הכי הרבה זמן בתפקיד זה בעיר, בין השנים 1986-1963. קודם היותו ראש עיר היה נאוי השופט הראשון של באר שבע והנגב, לאחר בחירתו לראשות העיר החל לפעול נמרצות לפיתוח העיר ובזאת הקמת מוסדות תרבות וחינוך רבים בהם: תיאטרון באר שבע, הסינפונייטה, הקונסרבטוריון, בניין עיריית באר שבע ועוד. כמו כן דאג נאוי לפיתוח מקומות תעסוקה רבים בעיר והיה הראשון לפתח קשרים בינלאומיים הכוללים ברית ערים תאומות וקשרי ידידות עם קהילות רבות בעולם.
-
משה זילברמן ז"ל כיהן כראש העיר הרביעי של באר שבע בשנים 1989-1986. טרם כהונתו כראש עיר היה במשך 13 שנים מורה וסגן מנהל בית ספר תיכון עירוני מקיף א' המוסד החינוכי המרכזי באותם שנים, בין תלמידיו נמנה האסטרונאוט הישראלי אילן רמון ז"ל. זילברמן נאלץ להתמודד עם קשיים רבים שפקדו את העיר באר שבע את חלקם צלח אך בחר שלא להתמודד בבחירות הבאות אלא להשקיע את זמנו בתחום החינוך שכה אהב.
-
יצחק (איז'ו) רגר ז"ל ראש העיר החמישי של העיר באר שבע בשנים 1997-1989 . רגר היה מהנדס העיר הראשון של באר שבע, שהיה ידוע כיזם ומייסד קניון הנגב. הוא עמד בראש מאבק ציבורי בשנת 1992 בו זכתה ב"ש לקבל מעמד של אזור פיתוח א'. בזמן כהונתו וביוזמתו נבנו שכונות חדשות רבות בעיר, אליהן קלט עשרות אלפי עולים חדשים. רגר כיהן כראש העיר באר שבע עד יום מותו.
-
דוד בונפלד כיהן כראש העיר השישי של באר שבע בשנים 1998-1997. במסגרת כהונתו שימש כיו"ר ועדת הכספים העירונית, יו"ר דירקטוריון החברה לתחבורה ציבורית בב"ש ויו"ר דירקטוריון החברה הכלכלית בעיר.
-
יעקב טרנר כיהן כראש העיר השביעי של באר שבע בשנים 2008-1998 . טרם כהונתו כראש העיר הקים את המחוז הדרומי של המשטרה בעיר ואת מוזיאון חיל האוויר. במסגרת כהונתו השקיע טרנר רבות במוסדות החינוך והרווחה בעיר ואף דאג לגייס כספים לפארק ההייטק ולפארק נחל באר שבע. לאורך השנים הציב לעצמו לבנות היכל תרבות חדש – המשכן לאומנויות הבמה הממוקם במרכז העיר שנבנה במסגרת כהונתו ויחד עם זאת אצטדיון כדורגל חדש אשר נבנה לאחר סיום כהונתו ונקרא על שמו. טרנר עד היום מתגורר טרנר בעיר באר שבע ומנהל את מוזיאון חיל האוויר.
-
רוביק דנילוביץ' ראש העיר השמיני של באר שבע, הוא החל לכהן בתפקיד זה משנת 2008 ועד היום. מיד עם תחילת כהונתו החל לפועל להקמת מיזמים רבים בתחומי החינוך, תרבות, תיירות, הייטק, תעסוקה ועוד. הוא אחראי על פיתוח העיר והפיכתה למטרופולין, קידם פרויקטים רבים בהם: חידוש אתרי מורשת- מתחם הקטר ובאר אברהם. כמו כן שותף לפיתוח התרבות ובזאת הקמת ביה"ס למשחק ע"ש גודמן ולהקת המחול קמע. בתחום החדשנות והטכנולוגיה הפך את ב"ש לבירת הסייבר. כל זמן כהונתו הוא ממשיך לקדם את נושא החינוך והשוויון בעיר ונחשב לפורץ דרך בנושא השוויון בין גברים לנשים בתפקידי מפתח בעיר. דנילוביץ' הוא ראש העיר הראשון של ב"ש שנבחר להדליק את אחת משתים עשרה המשואות בהר הרצל.
-
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]