עשרות מורים ממחוז דרום נחשפו לראשונה לכלים הטכנולוגיים החינוכיים של המחר
12.09.17 / 11:33
״מורים שיתגברו על הפחד משינוי יכולים למצוא כלים טכנולוגיים שישפרו את חווית הלמידה וההישגים״ אומר ירון אדל מנהל קהילת החינוך הטכנולוגי במכון הישראלי לחדשנות
למעלה משמונים מורים הגיעו לכנס פתיחת השנה המסורתי של תכנית "קדם עתידים" במהלכו נחשפו לראשונה להבטחה הגדולה של הטכנולוגיה בתחום החינוך שתספק למורים כלים טכנולוגים מתקדמים שיצעידו את מערכת החינוך קדימה.
-
בכנס אוניברסיטת בן גוריון שבנגב אירחה אמש את כנס פתיחת השנה המסורתי של תכנית "קדם עתידים" שמטרתה לסייע לתלמידי התיכונים בפריפריה להגיע לתעודת בגרות איכותית שתאפשר להם להמשיך בעתיד במסלולים אקדמיים בתחומי ההנדסה והמדעים. אחד הנואמים המרכזיים בכנס היה ירון אדל, מנהל תחום חינוך במכון הישראלי לחדשנות שמוביל את קהילת החדשנות ED.IL, אשר הציג את הפיתוחים והמוצרים הטכנולגיים המתקדמים שכבר קיימים בקרב חברות ה-EDTECH הישראליות.
בכנס שהתקיים באוניברסיטת בן גוריון נטלו חלק עשרות מורים מרחבי מחוז הדרום הוצגו האתגרים והיעדים הפדגוגיים המרכזיים לשנת הלימודים הקרובה: חיזוק האנגלית המדוברת בקרב התלמידים על רקע החוסר במורים במקצוע בפריפריה, הקניית כלים שיאפשרו לתלמידים ללמידה מקוונת מרחוק וחיזוק יכולות הפרזנטציה והעמידה מול קהל של התלמידים.
אדל, חשף בפני האי הכנס מגוון מוצרים טכנולוגיים שפותחו על ידי סטרטאפים ישראליים, ובעזרתם ניתן לענות על בעיית לימודי האנגלית המדוברת, בעיית הלמידה המקוונת וכן על מגוון אתגרים פדגוגיים נוספים עימם מתמודדת מערכת החינוך הישראלית. בין היתר הציג אדל מוצר שמאפשר תרגול אנגלית באופן עצמי ועצמאי לחלוטין שמאפשר לכל תלמיד לחזק את נקודות החולשה שלו.
עוד הציג אדל פלטפורמות שמאפשרות למידה מקוונת מרחוק כמו campus שפותח על ידי "ישראל דיגיטלית", גוף ממשלתי שפועל במסגרת המשרד לשיוויון חברתי ואת פלטפורמת -TAU-online של אוניברסיטת תל אביב שמאפשרת למידה מרחוק ואף מאפשרת לתלמידי התיכונים ליהנות מהכרה בנקודות אקדמיות מבלי שכף רגלם דרכה באוניברסיטה.
-
"כיום מתנהלת מערכת החינוך באופן מיושן שאינו תואם את המציאות הטכנולוגית. אנו מאמינים כי בעזרת הכלים הטכנולוגיים המתקדמים שכבר קיימים בחברות הסטארט-אפ ביכולתנו לספק לאנשי החינוך בישראל פתרונות איכותיים שיענו על האתגרים הפדגוגיים הקיימים ובעזרתם נוכל להצעיד את מערכת החינוך אל המאה ה-21" אמר אדל.
ED.IL הינה הזרוע החינוכית של המכון הישראלי לחדשנות שפועל לצד משרד הכלכלה ובשיתוף עם משרד החינוך. מטרת המכון לעודד ולאפשר הטמעה של כלים טכנולוגיים מתקדמים כחול לבן במערכת החינוך, בעזרתם ניתן יהיה לטייב את כלל תהליך הלמידה, לגשר על פערים פדגוגיים קיימים ולצלוח אתגרים עתידיים. בקרב קהילת החדשנות אותה מובילה ED.IL כבר חברות למעלה מ-160 חברות סטארט-אפ ישראליות שפועלות בתחום ה-EDTECH ועובדות בשיתוף פעולה על פיתוח הכלים הטכנולוגיים החינוכיים של המחר.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]