השבוע ביקרו לראשונה 32 טירונים מהיחידה המובחרת יהל״ם שפקדו את המכון כקבוצה. לקראת כניסתם למסלול ההכשרה הם עברו את התחנות במכון כשהמטרה הייתה שמירה על בריאותם וכשירותם המבצעית.
המכון המתקדם נבנה על חזון הקמת מוקד קליני בנגב אשר יהווה מוקד ידע ברמה בינלאומית וירכז תחתיו את נושא פציעות שימוש יתר על כל גווניו: מניעה, טיפול, שיקום והחזרה לכשירות לחימה.
בדומה לצבאות אחרים בעולם גם בצה״ל רובן המכריע של הפציעות הן פציעות שימוש יתר והינו שכיחות בקרב המתגייסים לשירות קרבי. הן מובילות להפסד ימי אימונים, פגיעה בהכשרת הלוחם ובמקרים חריגים אף עלולות להביא לנשר.
לכן, נושא המניעה של פציעות מסוג זה הינו מורכב ודורש עבודה רבה מקצועית ומאומצת. אחת הדרכים הטובות ביותר למניעה הינה איתור חיילים בעלי גורמי סיכון על מנת לנסות ולצמצם ככל הניתן את גורמי הסיכון לפציעה. לאור חשיבות הנושא הוקם המכון לבריאות הלוחם.
מפקדת תחום הפיזיותרפיה במרחב הדרום רס״ן טלי הובר ממקימי המכון וממוביליו מספרת על הקמת המכון:
״המטרה של המכון הוא לשמור על בריאות המשרתים בלוחמה ולשמור על כשירותם המבצעית. הם עוברים הערכה פיזיקלית מקיפה ומקבלים המלצות למניעת פציעות וחיזוק הבריאות בהמשך, הן ברמת הפרט (תרגילים, אביזרים והתאמות) והן ברמת המערכת (עדכון מחלקת הכושר קרבי ביחידה וגורמי הרפואה היחידתיים לפי התוכנית שנבנית לחייל) תוך יידוע החייל על החוזקות והחולשות שהוא צריך לשפר ולשמר באופן פרטני״.
המכון לבריאות הלוחם מכיל בתוכו 6 תחנות מקצועיות: תחנת קליטה עם שאלונים לברור היסטוריה רפואית, תחנת מעבדת הליכה, תחנת שיווי משקל ויציבות, תחנה של בדיקה על ידי מומחה פיזיותרפיסט עם התייחסות להיסטוריה הרפואית של החייל ותחנת סיכום עם מומחה מהמכון. ״אנחנו צופים שהמכון יביא לקדמה רפואית במענה ללוחמים ונמשיך ולפעול ולקדם אותו תוך בחינה של התאמת הבדיקות והתרגילים לפי צורך מבצעי״, מסכמת רס״ן טלי הובר.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]