ממלאים את החלל - הספייס של הרשת יוצא לדרך
30.03.20 / 09:40
מה עושה קהילה שלא יכולה להיפגש? מייצרת אלטרנטיבה וירטואלית. קהילה כמו הרשת באר שבע אשר מבוססת על עשרות מפגשים יומיומיים, החליטה לתפוס יוזמה ולייצר את "הספייס" - מרחב וירטואלי למפגש והעברת תכנים לחברי הקהילה דרך אפליקציית Zoom
קהילת "הרשת: באר שבע" היא קהילה מבית ארגון ארץעיר בה חברים מאות צעירים וצעירות מהעיר. בימים כתיקונם חברי הרשת נפגשים על בסיס יומיומי בסדנאות נגרות בנגרייה הקהילתית, שיעורי יוגה קהילתיים בפארק הסופרים במסגרת יוגה ב"שכונה, חוגים ושיעורים שמעבירים חברי הקהילה דרך פלטפורמת חוג קח-תן ועוד. מאז התפרצות הקורונה לא רק שפעילויות שיא מתוכננות כמו פסטיבלים ואירועים של הרשת נידחו, גם הפעילויות שבונות את השגרה הקהילתית נאלצו להתבטל בעקבות ההנחיות של משרד הבריאות.
חברי הרשת לא אמרו נואש והחליטו להכניס למציאות הנוכחית שגרה קהילתית חדשה, כך למשל סיפרנו לכם ב'באר שבע נט' על חוג קח תן שהפך לוירטואלי, וכעת נספר לכם על הספייס. מדובר במרחב וירטואלי שפתוח לכולם בחינם, ובו עוברים תכנים שונים של חברי הקהילה. אי אפשר להיפגש בנגרייה? אין שום בעייה, אורון מורג מעביר שיעור מקוון של נגרות שימושית. אסור לעשות יוגה בפארק? לא נורא, כל אחד מוזמן לפרוס מזרון בסלון ולהצטרף לשיעורי היוגה המקוונים ממיטב המורים של יוגה ב"שכונה. המרחב הוירטואלי פתוח ליוזמות של חברי הקהילה. בין היוזמות שעלו ניתן למצוא כאלה שנועדו להפיג את השעמום כמו שעת אוריגמי יומית, אחרות מציעות לנצל את הזמן בבית לצורך שיפור עצמי כמו שעת אנגלית לשיפור כישורי השפה.
המרחב הוירטואלי מאפשר גם מפגשים חברתיים שלא במסגרת פעילות מסויימת, כמו למשל שעת "קפה של בוקר" בה בכל בוקר מוזמנים חברי הקהילה להיכנס למרחב הוירטואלי על מנת להיפגש ולקשקש. הפעילות בספייס מסודרת במערכת שעות, ממש כמו חדר במתנ"ס. כל אחד יכול להצטרף לפעילות שעוברת בחדר הוירטואלי באותו רגע נתון, וגם כל אחד יכול להירשם להעביר פעילות במקום.
"כולנו ספונים בבתים, זה מצב לא פשוט עבור מי שחי בקהילה ורגיל לצאת ולהיפגש עם אנשים על בסיס יומיומי", אומר בן מורג, ממובילי הרשת, "עשינו ישיבה וירטואלית של חברי הקהילה בה חשבנו על מה הצרכים שלנו ואיך אנחנו יכולים לענות עליהם. ככה נולד הרעיון של הספייס, מתוך ההבנה שלאנשים עדיין יש צורך לשמור על שגרה מסויימת ולפגוש זה את זה. למזלנו הטכנולוגיה היום מאפשרת לשמור על קהילתיות גם בימים כאלה".
אורי כרמל, מנכ"ל ארץעיר הוסיף: "בעיתות משבר תפקידן של קהילות הוא לספק את רשת הביטחון לחבריה, לחזק אותם ולהעניק חוסן בתקופה בה שום דבר לא וודאי. משבר הקורונה מאתגר את הקהילות ומכריח אותן לחשוב מחוץ לקופסה, וזה בדיוק מה שקורה עכשיו בקהילת הרשת. ארגון ארץעיר שם לעצמו מטרה לטפח ולחזק קהילות עירוניות בשגרה, כדי שבשעת חירום יוכלו לתת את המענה ולעזור לפרט. נמשיך לפעול למען חיזוק הקהילתיות בערים בפריפריה בשגרה ובחירום".
לכניסה לספייס: bit.ly/haspace_join
הרשמה להעברת תוכן: bit.ly/haspace_reg
לוח שנה עם כל התכנים: bit.ly/haspace_cal
קבוצת ווטסאפ לעידכונים: https://bit.ly/haspace_group
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]