טעים זה גם בריא
19.02.20 / 16:17
תלמידי שכבה ד' בבי"ס ניצני הנגב שבמועצה האזורית בני שמעון למדו על מזון, צריכת מוצרים והשפעתם על בריאותם
בקורס החשיפה "טעמדע", במסגרת תכנית "אמירים" לתלמידים מחוננים ומצטיינים בשכבה ד' שבבית הספר ניצני הנגב במועצה האזורית בני שמעון, לומדים הילדים על תהליכי שימור ועיבוד מזון, צריכת מוצרים והשפעתם על בריאותם. את הפעילות הובילה המורה בתיה הינדי מבית הספר ניצני הנגב.
התלמידים למדו להכיר את הסוכר הלבן במזונות השונים והמתועשים, להבין כיצד הוא נוצר ומה השפעתו על הגוף, על הצריכה הגבוהה שלו בחיי היום יום ועל הקיום שלו בצורות שונות במזון שאנו אוכלים. למדו את השפעותיו על הגוף ואת הנזקים הנגרמים לנו מצריכת יתר. הם גם בדקו מתכונים שילדים אוהבים וראו יחד את כמות הסוכר בהם.
לסיכום הפעילות הכינו התלמידים בכיתה כדורי שוקולד ממרכיבים בריאים הכוללים תמרים, שוקולד מריר המכיל כמות גבוהה של מוצקי קקאו, שומשום, חלב שקדים, אגוזי מלך וביסקוויטים. התלמידים הופתעו לגלות ש'בריא יכול להיות טעים'.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]