בזמן מלחמה: מאות נערים מהפריפריה יתגייסו לחוד החנית הטכנולוגית של צה"ל
27.09.24 / 17:30
בשנים האחרונות, ובייחוד בזמן מלחמת 'חרבות ברזל', הפערים בין המרכז לפריפריה הולכים וגדלים. התופעה ניכרת גם בשירותי הצבאי, כאשר הרוב הגדול של המשרתים ביחידות הטכנולוגיות של צה"ל מגיעים מאזור המרכז. לשם שינוי המשוואה, 220 מלש"בים ומלש"ביות מהפריפריה עוברים בימים אלו תהליך להכנה לגיוס למערך הטכנולוגי המוביל של צה"ל בתוכנית Nitzanim BootCamp
רק לפני כשנה וחצי קבע דו"ח מבקר המדינה כי שיעור תושבי הפריפריה המשרתים כחיילים במסלולים הטכנולוגיים העיקריים של צה"ל, במודיעין ובאגף התקשוב, נמוך ביותר, כאשר הוא עמד על 16.5% בלבד.
לנתון זה משמעות גדולה במיוחד בשל העובדה ששירות ביחידה טכנולוגית צה"לית מהווה כרטיס כניסה כמעט אוטומטי לקריירה במשכורת גבוהה בהייטק. אך הדבר מתחיל עוד הרבה לפני הגיוס, כאשר קיימים פערים בהישגים לימודיים בין מרכז המדינה לפריפריה שלה. אלו היו ידועים עוד לפני שפרצה המלחמה, והחודשים האחרונים בהם תלמידי הצפון והדרום המופגזים לא הצליחו לקיים שגרת לימודים, רק החריפו את המצב. כאשר על כל אלו ניתן גם להוסיף מעל לשנתיים של לימודים מרחוק שפגעו אנושות ברצף החינוכי של הנוער בישראל בכלל, ושל הפריפריה בפרט.
אם כן, Nitzanim BootCamp, המופעלת על ידי עמותת "בנתיבי אודי", נמנית כחלק מהמאמצים של צה"ל להתמודד עם הפערים ההולכים וגוברים. התוכנית מתקיימת זו השנה השלישית, והיא נועדה לאפשר לבני ובנות נוער מהפריפריה שנמצאים רגע לפני גיוס, להשתלב בתפקידים הטכנולוגיים המובילים בצה"ל.
220 משתתפים, זאת לעומת 183 שהשתתפו במחזור הקודם בשנה שעברה. מתוך ה-200 משתתפים, 155 הן נשים, הלוקחות חלק במכינת נשים יחודית. תוכנית הלימודים בפרויקט כוללת מיומנות פרקטיות בתחום התכנות, כאשר גם נערים ונערות שחסרים ידע בתכנות יכולים להשתלב באחד משני שני מסלולים: מסלול של שלושה שבועות לבעלי רקע בתוכנה ומסלול של חמישה שבועות לחסרי רקע.
תת-אלוף יעל גרוסמן, מפקדת לוטם, יחידת הדיגיטל והמידע של צה״ל, ביקרה את משתתפי התוכנית. בין היתר דיברה על החשיבות הטכנולוגיה לצה"ל לאחר איוש מקצועות הלוחמה. היא ציינה עד כמה ההזדמנות שניתנה למשתתפים הינה נדירה ומשמעותית במיוחד, כאשר הטכנולוגיה היא מרכיב מרכזי ביכולות צה"ל. כמו כן פנתה למשתתפים: "אתם נמצאים בתחילת ריצת מרתון. הריצה הזו דורשת השקעה והתמדה, להתגבר על קושי, אבל אני מבטיחה לכם – בסוף זה ישתלם."
סא"ל במילואים, יניב אוסי, סמנכ"ל חינוך טכנולוגי בעמותת "בנתיבי אודי": מברך את החניכות והחניכים מצדיע להם על הנכונות להשקיע בהכשרה הייחודית שתיתן להם הזדמנות לשירות משמעותי ביחידות הטכנולוגיות המובילות של צה"ל. התוכנית המדהימה הזו, שגודלת משנה לשנה, משנה את המציאות בשטח, ומגשימה את החזון של פיתוח הפריפריה וצמצמום הפערים בחברה".
סגן אלוף בר ענבר, מפקד בסמח-אלפא של אגף תקשוב (בית הספר למקצועות המחשוב הגדול ביותר בצה"ל) אמר כי הוא ״מבקש להביע הערכה רבה לסגל המכינה על המסירות, המקצועיות והאמונה באדם ולחניכים, על הנכונות להשקיעה ולקיחת אחריות אישית על עתידם. מאחל המון הצלחה לחניכים והחניכות ובטוח שהכלים שירכשו במכינה יסייעו להם בהמשך דרכם.״
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]