ארגוני הדרום ביוזמה למניעת הטרדות מיניות
03.11.20 / 00:24
בארגוני הדרום מבינים את חשיבות ההסברה בנושא מניעת הטרדות מניות ועל כן יזמו את הדרך לסיוע במניעת הטרדות מיניות במפעלים: הטמעת קוד וולונטרי!
המפגש השלישי של פורום עמיתים לאיכות בדרום בהובלת התאחדות התעשיינים מרחב דרום בשיתוף עם קמ"ג והאיגוד הישראלי, לשנת 2020 התמקד ב"הטמעת הקוד הוולונטרי" בארגונים וזאת מכיוון שבתקופה האחרונה אנו עדים לעלייה בכמות התלונות במקום העבודה (הטיפול בהטרדות מיניות דו"ח מסכם.
המפגש החל בסקירה של איריס אטיאס מנהלת האיכות הגלובלית של ICL על החשיבות להטמעת הקוד הוולנטרי ב- ICL ומעורבות מנהלי האיכות בתהליך ההסמכה. הקוד מסייע בביצוע פעילות בנושא מניעת הטרדה מינית, מציע פעולות מפורטות והנחיות ברורות ומסודרות לתהליך ולכל שלבי הביצוע שלו. הקוד מאפשר פעולות מעבר לציות לחוק וגורם למחויבות גבוהה כלפי העובדים, אשר מביאה בסופו של דבר לאפקטיביות.
הרצון של ICL להסמכה נבע מהעובדה שבנוסף לתקנים הקיימים בארגון, הקוד הוולונטרי למניעת הטרדה מינית משלים את מעטפת תחושת הביטחון של העובדים כחלק מהפעילות החברתית הכללית של ICL. אנו מאמינים שפיתוח סביבת עבודה בטוחה מניבה תועלות ארגוניות, כלכליות, וחברתיות. ידוע שעובדים שמרגישים בטוח במקום עבודתם, מבצעים את עבודתם בתפוקה גבוהה יותר ובתפקוד טוב יותר, דבר שהוא רווח נקי לארגון.
איריס אטיאס, מנהלת הבטחת איכות גלובלית בחברת ICL: " ICL הינה חברה גלובלית המובילה תרבות ארגונית הדוגלת בערכים של כבוד הדדי, הגינות וסביבת עבודה נעימה ובטוחה לכלל עובדיה.
כחלק מהמדיניות הבלתי מתפשרת של ICL למניעת הטרדה מינית במקום העבודה, ICL החליטה לאמץ את 'הקוד הוולונטרי למעסיק- למניעת הטרדה מינית במקום העבודה' ובכך להפוך לחברה התעשייתית הראשונה בישראל, המאמצת קוד וולונטרי זה, בתקווה שארגונים נוספים יבחרו ללכת בעקבותינו ויאמצו אף הם את הקוד".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]