סיראז' חוגגת 4 שנים ומייצרת השראה לעשרות סטודנטים בדואים להשתלבות בהייטק
09.05.21 / 12:20
מאז שעלה הרעיון להקמת הארגון סיראז' בבית נשיא המדינה לפני ארבע שנים, גדל מפר המתכנתים בה מ-4 ל-25. בחגיגות לארגון אמר ראש העיר רוביק דנילוביץ': "סיראז' הוכיחה לכולם שצריך להתחבר לאוצרות ולעוצמה ולא לחולשה וזה הכוח הגדול של היזמות הבדואית"
ארגון סיראז' חגג בשבוע שעבר 4 שנים להקמתו באולם אגמים בבאר שבע. מאז הקמתו של הארגון, הגיעה חברת סיראז' טכנולוגיות (Siraj Technologies) לשורה של הישגים גדולים ביניהם מתן פתרונות ושירותים ללקוחות ישראלים כמו כיל ונטפים ובינלאומיים כמו ג'נרל אלקטריק, E.ON וחברות אחרות. ההישג הגדול של סיראז' הוא הרחבת מספר המתכנים בחברה מ-4 בלבד ביום הקמתה ל-25 כיום.
באירוע נכחו, רוביק דנילוביץ', ראש העיר באר שבע, גיורא ירון, מאבות ההייטק הישראלי ויו"ר דירקטוריון סיראז', ד"ר עינת מגל, סגנית המדען הראשי במשרד הכלכלה, ג'סיקה טסורויורו, הנספחת התרבותית של השגרירות האמריקאית, אהרון פוגל לשעבר מנכ"ל משרד האוצר וכיום יו"ר הוועד המנהל של עמותת סיראז' וכן רועי צוובנר, מנכ"ל פארק גב ים נגב, המהווה אקוסיסטם של חברות הייטק וממנו פועלת סיראז'.
רוביק דנילוביץ' ראש העיר באר שבע העניק בארוע נאום מלא השראה ואמר: "מבחינתי אין דבר כזה פריפריה, הטכנולוגיה הוכיחה את זה במיוחד בקורונה. אתם מרכז וככה צריכים להאמין כדי להצליח. סיראז' הוכיחה לכולם שצריך להתחבר לאוצרות ולעוצמה ולא לחולשה וזה הכוח הגדול של היזמות הבדואית".
חברת הסטארטאפ סיראז' הוקמה לפני 4 שנים, אחרי שחדאר אלשיך וגיורא ירון נפגשו בבית נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין והגו יחד את הרעיון של הקמת חברת סטארטאפ שתצמח מהמגזר הבדואי. כמה ימים לאחר מכן כבר הגיע ירון לנגב ויחד עם פרופסור ג'יהאד א-סאנא, מאוניברסיטת בן גוריון בנגב ועותמאן אלשיך, סמדר נהב וד"ר סארה אבו כף הם גיבשו תכנית לייסוד חברת הייטק.
כחלק מפעילותו הקים ארגון סיראז' גם עמותה שתפקידה לסלול את הדרך לתלמידי תיכון וסטודנטים להצלחה והצטיינות בלימודים אקדמאיים. משמעות השם סיראז' בערבית היא נקודת אור ומכאן גם תכלית פעילותה - להעניק לצעיר ולצעירה הבדואים השראה שיש להם לאן לשאוף בלימודים האקדמאיים, כי יש חברת סטארטאפ שתשמח לקלוט אותם בסיום התואר. מאז הקמתו, הצליח ארגון סיראז' לסייע בהשתלבות של מהנדסים בדואים גם בחברות הייטק אחרות, דרך התכניות השונות שהיא מנהלת וליווי סטודנטים. כיום עובדים 50 מהנדסים ומפתחים בדואים בחברות הייטק בישראל והשאיפה היא שבזכות הפעילות של המיזם וההצלחה של סיראז' טכנולוגיות הם יהווה מודל השראה להצלחות נוספות.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]