גת חבשי - 5 דברים שלא ידעתם
27.06.21 / 20:16
באתיופיה הוא מסומן על בולים ומשרד התיירות האתיופי עושה בו שימוש על מנת למשוך תיירים • לארץ הקודש הוא נכנס לפני כ-10 שנים, ושיגע את הסצנה התל אביבית • המומחים של "גת אביגדור" מספרים בכתבה זו בקצרה על ההיסטוריה והמאפיינים של הגת החבשי
השם המדעי של צמח הגת הוא Catha Edulis. הגת החבשי הוא צמח צמח ירוק, שמעליו ניתן לאכול כל השנה. החומרים הפעילים בגת החבשי קרויים אלקלואידים, ממשפחת האמפטמינים. לחומרים יש השפעה נרקוטית, שמייצרים ריכוז, עוררות ורוממות רוח. המומחים של "גת אביגדור" מציינים כי "גת חבשי הוא 100% טבעי, זמין, קל לתחזוקה, תפעול ושימוש וכל אחד יכול לגדל אותו בעצמו או לרכוש בלחיצת כפתור. היתרונות הבריאותיים שלו וסגולותיו הרבות הופכות את השימוש בו ליותר נפוץ".
בצמח הגת ישנם חומרים פעילים אשר השפעתם משתנה מאדם לאדם בהתאם לכמות הגת, סוגו וזמן הלעיסה. הגת תורם לשיפור מצב הרוח: עליזות, שמחה, אופוריה קלה, התרגשות, ערנות, ביטחון עצמי, שביעות רצון, ריכוז, השראה, הפגת תחושת עייפות, שיפור רמת הריכוז, שחרור מחסמי תקשורת ועוד.
הגברת הפוריות: מחקר שנערך בשנת 2004 בדק ומצא כי בגת ישנו חומר פעיל טבעי שמשפר את הביצועים הגבריים ואת איכותו של הזרע.
הרזיה: ישנם חומרים פעילים בגת אשר בעת הלעיסה משתחררים לדם ומובילים לדיכוי התיאבון. סגולות רפואיות נוספות: מסייע בטיפול בסוכרת, השמנת יתר, המרצת מחזור הדם, הפחתת רמות שומנים וסוכרים, שיפור תאי זרע, הקלה על דרכי הנשימה ושיפור החשק המיני.
- גת חבשי מככב בסצנת המועדונים התל אביבית: רג' (שם בדוי), שעובדת בעסקי היופי, קמה בבוקר ועד השעה 10:00 היא שותה את שייק הגת הראשון שלה. עד 14:00 את השני ובערב את השלישי. מיץ גת חבשי קרוי בקרב בליינים "המשקה שמחוץ לתפריט". המשקה קפץ לתודעה בזכות סלקטוריות וברמניות חטובות ששותות אותו בכוס של בירה יחד עם הרבה לימון. גת חבשי מסייע בדיכוי התיאבון.
- מופיע על בולים באתיופיה: הגת החבשי מופיע באתיופיה על בולים, וכן משרד התיירות עושה בו שימוש על מנת למשוך תיירים.
- מותג תרבותי-חברתי-מסחרי באתיופיה: בחבש, גידולו של הגת החבשי, לעיסתו ואופן השימוש בו הפכו למותג תרבותי-חברתי ומסחרי. הגת החבשי מזוהה מאוד עם המורשת והתרבות האתיופית. כמו כן, משרד התיירות עושה שימוש בגת בבולים רשמיים ובפרסומים שונים.
- שימוש בקרב גברים: גברים משתמשים בגת חבשי לחדד את המוח, לשפר מפגשים חברתיים וללמוד תורה.
- שימוש בקרב נשים: נשים צורכות גת חבשי בעיקר מטעמי דיכוי תיאבון, תזונה ודיאטה.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]