מתכון בורקיטס גבינות וחצילים
02.06.22 / 11:16
השפית קונדיטורית קרין גורן והמתכונאי רון יוחננוב יצאו בפרויקט משותף לרגל חג השבועות, במסגרתו יציגו מתכונים ייחודיים ומפתיעים לחג השבועות, בחסות המותג KENWOOD. המתכונים יעלו במתחם מיוחד באתר ובדיגיטל פודי (טיק טוק, איסנטגרם ופייסבוק).
הנשנוש המושלם של פחמימה וגבינה: בורקיטס גבינות וחצילים מתוך הפרויקט מאת: רון יוחננוב :
בצק
280גרם קמח לבן
1מיכל שמנת חמוצה יטבתה 9%
200גרם חמאה קרה
חתוכה לקוביות
1כפית מלח דק
1חופן פטרוזיליה
אפשר גם טימין ועוד עשבים שאוהבים
2שיני שום קונפי
מילוי
200גרם גבינת ריקוטה 5%
או גבינת שמנת
100גרם גבינה צהובה 22%
מגורדת
100גרם גבינת פטה 16%
1קורט מלח דק
1קורט פלפל שחור טחון
1ביצה L
1חציל בינוני
4שיני שום קונפי
1חופן עירית
קצוצה
הברשה וציפוי
1ביצה L
טרופה
2כפות שומשום
אופן הכנה:
מכינים בצק: מניחים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה ומעבדים, עד לריכוך. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים, עד שמתקבל בצק אחיד.
עוטפים את הבצק ומעבירים לקירור של שעה ובינתיים, מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מכינים את המילוי: בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את החציל הקלוי ולאחר מכן, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
את התערובת מעבירים לשקית זילוף.
מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים.
ממלאים את העיגולים במילוי שהכנו מראש ומברישים בביצה.
מקפלים חצי לחצי ויוצרים מאפה סגור.
מברישים את המאפים בביצה ומפזרים מעליהם שומשום.
אופים במשך 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ומגישים.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]