טירמיסו תותים
22.12.20 / 16:13
החורף הביא איתו רוח תות, עם הפירות האדומים והמתוקים שכולם אוהבים, אז במיוחד לכבוד כך הינה מתכון טעים ומפנק לטירמיסו תותים
מצרכים (מנה ל-6 סועדים):
מצרכים למסקרפונה
2 חלמונים
70 גרם סוכר
300 גרם גבינת מסקרפונה
200 גרם שמנת חמוצה להקצפה
מצרכים עבור מחית התותים
200 גרם תותים
2 כפות מים קרים
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון
מצרכים למילוי
12 ביסקוויטים
300 גרם תותים
לקישוט
קמצוץ פיסטוק
הוראות הכנה
מחית התותים
הכניסו את כל המרכיבים לבלנדר וערבבו אותם עד לקבלת מרקם מחית.
המילוי
1. הניחו את הביסקוויטים בצלחת וכסו אותם במחית התותים למשך חמש דקות.
2. שטפו את התותים וחתכו אותם (אפשר להשאיר 3-4 חתיכות תות עבור הקישוט מלמעלה).
קרם מסקרפונה
1. טרפו בקערה את החלמונים עם סוכר עד שגודלם יוכפל. הוסיפו את גבינת המסקרפונה והמשיכו לטרוף עד לקבלת צורה אחידה.
2. הקציפו את השמנת החמוצה והוסיפו אותה לקערת החלמונים וגבינת המסקרפונה בעדינות, תוך כדי טריפה מתמדת.
3. הניחו בצד.
הרכבת הקינוח
1. אם השארתם כמה חתיכות תות, הניחו אותן בבסיס כוס הזכוכית.
2. שפכו את הביסקוויטים (בשלב זה הם צריכים לקבל צורה של עוגת ספוג) לתוך הכוס, וכסו אותם עם שכבה של קרם מסקרפונה (אפשר להשתמש בכף או בשקית זילוף).
3. הניחו בכוס שכבה של תותים חתוכים, מעליה מרחו שכבה נוספת של עוגת ספוג, מעליה שכבה של קרם מסקרפונה, מעליה עוד קצת מילוי – כך עד שתמלאו את הכוס.
4. השכבה העליונה צריכה להיות שכבת קרם. מעליה אפשר לפזר כמה תותים וקצת מילוי. שימו את הכוס במקרר לשעתיים.
5. פזרו פיסטוקים קלופים וחתוכים.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]