המטרה: אולימפיאדת הנוער, האמצעי: אתם
27.12.17 / 17:28
38,000 שקלים – זה הסכום אותו צריך עדי אשכנזי (17) לאסוף בעזרתכם. הסכום יעזור לעדי למממן את נסיעותיו לתחרויות הקראטה ברחבי אירופה, להתקדם בדירוג העולמי ולייצג את ישראל באולימפיאדת הנוער בארגנטינה, ובשאיפה שגם באולימפיאדת טוקיו 2020
באולימפיאדת טוקיו 2020 יערוך ענף הקראטה את הופעת הבכורה בבמה הגדולה מכולם. מי שרוצה להגיע ליפן עם דגל ישראל על חזהו, הוא עדי אשכנזי, תלמיד כיתה יב' מהישוב מיתר. אשכנזי נחשב ל"דבר הגדול הבא" בענף. הוכחה לכך ניתן לקבל מהעובדה כי הוא מחזיק בתואר אלוף ישראל בקטגוריית הגיל והמשקל שלו במשך 8 השנים האחרונות.
עוד לפני טוקיו 2020, המטרה של אשכנזי היא להגיע לאולימפיאדת הנוער, שתתקיים בחודש אוקטובר 2018 בארגנטינה, אליה יגיעו רק שני מתחרים מיבשת אירופה (בהתאם לדירוג העולמי). לשם כך, יש להשתתף בתחרויות מסביב לעולם, הראשונה שבהן בעוד חודש בקרואטיה, ולצבור ניקוד דירוג. ככל שאשכנזי יצליח יותר בתחרויות – כך יצבור יותר נקודות, ישפר את מקומו בצמרת הדירוג העולמי, ויתברג לאולימפיאדת הנוער.
לצורך כך, הוחלט לפתוח בקמפיין מימון המונים תחת הכותרת: "בדרך למשחקים האולימפיים". סכום היעד של הפרויקט הוא 38,000 שקלים. לאחר מספר שבועות, נאספו כ-17,000 שקלים, שהם 44% מסכום הפרויקט, כאשר נותר קצת יותר מחודש לסיומו. לתורמים מובטחות תשורות שונות, בהתאם לסכום אותו הם תורמים. חלק מהתשורות קשורות להטבות במסעדות, וחלקן קשורים לעדי עצמו ולענף הקראטה. למשל, תמורת תרומה של 1,500 תקבלו אימון בן שעה שיועברו על ידי אביו ומאמנו האישי של עדי, מוטי אשכנזי.
אשכנזי האב מספר על סיבת פתיחת הקמפיין: "המטרה היא לנסות ולהביא את עדי כמה שיותר גבוה בדירוג האירופאי. כרגע, הוא מתקרב לקריטריון, אך על מנת שהוא ידורג יותר גבוה, הוא צריך להתחרות בכמה שיותר תחרויות. הדירוג העולמי נקבע על ידי הישגים בתחרויות ספציפיות. מדליה בתחרות כזו מזכה בהמון נקודות דירוג".
עד כמה ענף הקראטה פופולארי בישראל?
"הענף מוכר בהרבה ישובים. מדובר בענף לחימה שמשלב בתוכו גם בעיטות, גם אגרופים, גם הטלות והוא מאוד אטרקטיבי לעין. עם הכניסה למשחקים האולימפיים, יש התעוררות ותחרותיות גדולה יותר. יש מועדונים שבעבר לא לקחו חלק בענף הקראטה, וכיום כן".
פתחתם הד-סטארט וביקשתם מאנשים עזרה כלכלית, ניתן להסיק שהמדינה לא משתתפת בעול הכלכלי שדרוש כדי להביא ספורטאי לרמות הגבוהות בעולם?
"המדינה משתתפת חלקית בעלויות בתחרויות רשמיות, אבל לא בכולן. לפעמים מממנים טיסה, לפעמים מלון. יש פעמים שמועצת מיתר התערבה ועזרה לנו בפן הכלכלי. בסופו של דבר, צריך לטוס בין 10 ל-15 פעמים בשנה, וחוסר התמיכה הכלכלית לא מקל. לשם השוואה, המתחרים של עדי באירופה, יכולים להגיע ברכבות ממדינה למדינה במחירים מצחיקים".
הבקשה שלכם בקמפיין עומדת על 38,000 שקלים. על פניו, נראה כי יש במדינה שלנו מספיק אנשים מבוססים כלכלית שיוכלו לכסות את הסכום ב"מכה אחת". ניסיתם לפנות לכיוון הזה?
"המחשבה הזו נמצאת אצלנו כל הזמן. הלוואי ונצליח להשיג אדם שיסכים לעשות את זה. פנינו למספר גורמים, פרטיים ומסחריים, כמו מפעלים גדולים, אבל עד כה לא נתקלנו בתשובה חיובית. אם יש מישהו ששווה להשקיע בו - זה עדי".
בקרוב עדי יגיע לגיל 18, איך ישלב את הקראטה עם השירות הצבאי?
"הכיוון שלנו הוא להשיג את תקן הספורטאי המצטיין ובכך לשלב בין הקראטה לצבא. אני לא מאמין שנתקל בהתנגדות מצה"ל בנושא הזה. נכון לעכשיו, עדי טרם קיבל זימון ראשוני מצה"ל. רק במידה ויקבל זימון ליחידה מאוד יוקרתית, ייתכן וישקול לוותר על העיסוק בקראטה ולשרת ביחידה אלייה יזומן"
מה היא שגרת היום של נער בן 17 שמחזיק בתואר אלוף ישראל בקארטה?
"עדי לומד בכיתה י'ב ומספיק להתאמן כ-8 יחידות אימון בשבוע, כשזמן האימון של יחידה אחת משתנה בהתאם לצרכים. בנוסף, עדי מנגן בגיטרה, בפסנתר, הישגיו הלימודיים מצוינים והוא מבלה עם חברים, כמו כול ילד רגיל".
אשכנזי האב הוא מאמן ומתחרה בעבר. ברזומה רשומים לו מספר הישגים, הן כמאמן לאומי והן כמאמן אישי. ההישג האחרון הגדול בענף הקראטה הישראלי הגיע מתלמידתו, קורל עמוס, שזכתה בשנת 2013 במדליית זהב באליפות אירופה בקטגוריית ג'וניור. באליפות ישראל האחרונה, מועדון מיתר של מוטי אשכנזי, דורג במקום הראשון מבין כל המועדונים, כשחניכיו גרפו 8 מדליות זהב, 2 כסף ו-6 ארד, ביניהם גם מדליית הזהב של עדי.
אם גם אתם רוצים לקרב את עדי לעבר ייצוג המדינה באולימפיאדה, אתם מוזמנים ללחוץ פה ולתמוך
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]