שכונת סיגליות תקועה עקב מחלוקת בין עיריית ב"ש לממשלה
14.10.19 / 13:58
משרד האוצר מונע העברת 60 מיליון שקל הנדרשים להשלמת תשתיות בשכונת סיגיליות בבאר שבע, שהדיירים הראשונים בה אמורים לקבל את ביתם כבר באפריל הקרוב. במשרד האוצר מפנים אצבע מאשימה אל עבר ראש העירייה, רוביק דנילוביץ', שלדבריהם לא עומד בהסכם הגג, שמחייב בניית 18 אלף דירות בעיר
מחלוקת שצצה בין משרד האוצר לעיריית באר שבע הובילה לכך שהממשלה מונעת העברת עשרות מיליוני שקלים הנחוצים לפיתוח של שכונת סיגיליות בבאר שבע. כך על פי פירסום בעיתון "כלכליסט". מי שישלמו את המחיר הם מאות רוכשי דירות שמצפים לעבור לביתם החדש בעוד כחצי שנה, החל מחודש אפריל 2020.
המשבר סביב פיתוח השכונה נוצר בסוף ספטמבר, כשהוועדה לתכנון ופיתוח, שבראשה עומד זאב ביילסקי, ראש מטה הדיור במשרד האוצר, סירבה לבקשת עיריית באר שבע לקבל תוספת תקציב של 60 מיליון שקלים להשלמת בפיתוח התשתיות בשכונת סיגליות.
במסגרת הסכם הגג עליו חתמה העירייה ב-2015, המסדיר את הכללים, התקציבים ולוחות הזמנים לבניית כ-18 אלף יחידות דיור עד 2020, הובטח לעיר תקציב של 1.5 מיליארד שקלים לחידוש ופיתוח תשתיות ומוסדות ציבור.
על פי הפרסום ב"כלכליסט", למרות שעד כה שווקה קרקע לבניית 8,000 דירות בלבד, גורמים הבקיאים בפרשה טוענים כי דנילוביץ' מבקש לעצור את הסכם הגג כדי לבחון מה יהיה מצבה של העיר אם תקלוט את עשרות אלפי התושבים שהממשלה מבקשת ליישב בה. דנילוביץ' חושש מהיעדר תשתיות תחבורה הולמות וממחסור במקומות תעסוקה לתושבים שיעברו להתגורר בעיר.
מלבד זאת, על המכרזים שכן פורסמו לא היו קופצים רבים. בפברואר למשל נכשלו 19 מכרזים לבניית 2,100 דירות בסך הכל בשכונת רמות. למכרזים אלה לא הוגשה אף לא הצעה אחת.
גם המכרזים לבניית 870 הדירות בשכונת סיגליות, מתוך תוכנית להקמת 1,600 יחידות דיור בסך הכל, פורסמו שלוש פעמים עד שהוגשו הצעות ונבחרו חברות הבנייה. התקציב אשר ביקשה העירייה נחוץ להשלמת שלב ב' בפיתוח שכונת סיגליות והוא כולל בין היתר הקמת שטחים ציבוריים פתוחים, מדרכות, תאורות וכדומה. במידה ובקרוב לא יימצא פיתרון למשבר בין עיריית באר שבע למשרד האוצר, התושבים החדשים שאמורים לאכלס את השכונה ימצאו את עצמם במצב לא נעים שיפגע קשות באיכות החיים. בשכונה ישנן תוכניות המאפשרות לבנות עוד 730 דירות, אך החלטתו של דנילוביץ' מונעת כרגע את המשך שיווקן.
בעקבות זאת מאזן האתר שלילי, כלומר היחס בין ההכנסות משיווק הקרקעות למגורים לבין עלויות פיתוח השכונה שלילי. באוצר מסרבים להוסיף תקציב כל עוד לא ידוע אם יהיו עוד הכנסות באתר הבנייה הזה.
עיריית באר שבע, משרד האוצר ומשרד הבינוי והשיכון העבירו תגובה משותפת: "עיריית באר שבע ומשרדי האוצר והשיכון מנהלים דיונים עניניים כיצד להתקדם במימוש הסכם הגג, ובתקופה הקרובה ייקבעו במשותף כללים לקידום העיר, לרווחת כלל התושבים. בניגוד לאמור, אנו מבהירים שהפיתוח בשכונות שאמורות להתאכלס לא ייעצר, ורוכשי הדירות לא ייפגעו".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]