כבר לא רק אוזן המן עם פרג: כל אחת והטעם שלה

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('eaf24c85-f954-44b8-837a-d4fcf9b993a4','/dyncontent/2024/11/6/254bd038-88a9-40b2-a1b6-279fd196209f.jpg',18667,'צרפתי אייטם כתבה 2',525,78,true,33920,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('eaf24c85-f954-44b8-837a-d4fcf9b993a4','/dyncontent/2024/11/21/a958bcda-98b6-4123-9c72-c37d94dfc83d.jpg',18730,'טנא 1124 מעברון עליון',525,78,true,33920,'Image','');},12],[function() {setImageBanner('eaf24c85-f954-44b8-837a-d4fcf9b993a4','/dyncontent/2024/11/19/14a5e5fe-3cf1-446d-9997-4119afaf9b5b.jpg',18723,'פיצה ק 1124 אייטם',525,78,true,33920,'Image','');},7]]);})

פורים הזה קר מתמיד, אז מה יותר יחמם או יעשיר לנו את הלב והקיבה בלראות מתכונים הכי מיוחדים לאוזני המן, שמכינות נשים עם יד ענוגה והכרזה פומבית שלא תמיד בא להן להכין את האוזן המקורית עם הפרג או מינימום עם שוקולד נוטלה סלאש השחר, והן הולכות על הקו הכי משודרג, טעים, צבעוני, מלוח, מתוק ולאו דווקא קונבציונאלי. בקיצור: מה שכדאי לכם להעתיק ולהדביק למחברת המתכונים שעוברת מדור לדור במשפחה. חג שמח.

צילום: פרטי

לכבוד בואו של חג פורים, החג שכולם אוהבים, פינקנו אתכם במתכונים הכי מגוונים לאוזני המן - כל אחת והספציאליטה שלה. מי אמר אוזני המן במרקם של פיצה?

צילום: פרטי

מירב שדה, אמנית מיקרובליידינג ועיצוב גבות, סטודנטית ל N.L.P 
מגורים: ערד
אוזני המן שתמיד איתה
מצרכים:
2 ורבע כוסות (300 גר׳) קמח
1/4 כוס קמח שקדים
1/3 כוס אבקת סוכר
2 חלמונים מביצים גודל L
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/4 כפית מלח דק
כפית מחית וניל (אפשר גם תמצית)
ומה שעושה את כל ההבדל זו מעט גרידת לימון
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה או במיקסר עם וו גיטרה ואפשר בקערה עם הידיים.
מניחים קמח, אבקת סוכר מלח וקמח שקדים, מערבבים ומוסיפים קוביות חמאה קרה, ושוב מעבדים עד ליצירת פירורי בצק.
מוסיפים חלמונים ומעבדים ליצירת כדור בצק. אם יש צורך והבצק לא מתאחד.
זה הזמן להוסיף כף או שתיים של מים קרים אבל אל תוסיפו אותם בבת אחת. בשניה הבצק שלכם יהפוך להיות רך מדי .
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לצינון של 30 דק׳ מינימום במקרר.
כשהבצק מוכן, מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, ומרדדים כל כדור על משטח מקומח.
בעזרת קורצן, אפשר גם כוס.
קורצים עיגולים מהבצק. מניחים כפית מכל ממרח שאתם אוהבים במרכז.אני מטורפת על פרג אז הוא מככב,במשפחה אוהבים תמרים ואגוזים והבנים שלי מעדיפים עם שוקולד ואגוזים- תשתוללו.
סוגרים לצורת משולש ומשאירים פתח באמצע, מניחים על תבנית אפייה.
אופים בתנור כ 15 דק׳ עד שהאזנים משתזפות מעט.
מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
שיהייה לכולנו חג מתוק והכי שמח
צילום: פרטי
אדווה רויס, מעבירת סדנאות אפייה ואירוח, בלוגרית, יוצרת תוכן ומשפיענית רשת, מציגה לכם שני מתכונים חלומיים:
מגורים: באר שבע
אוזני המן שלי: מבצק עלים במילוי קרם שקדים גבינה
מצרכים:
בצק עלים של קונדיטורית מרטין
מלית:
250 גרם גבינה כחושה( טבורג)
1/3 כוס/ 50 גרם שקדים
3 כפות / 30 גרם אבקת סוכר
4 כפות/ 40 גרם פודינג
*מערבבים את כל המצרכים לקבלת מרקם משחתי
לציפוי: 50 גרם שקדים פרוסים
אדווה רויז. צילום: ניצן רובין
אופן הכנת אוזני המן:
מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
פותחים טת הבצק על גבי משטח עבודה מעט מקומח.
בעזרת קורצן/ כוס קורצים עיגולים בקוטר של 7 ס״מ. בכל מרכז עיגול מניחים כפית מהמילוי וסוגרים לאוזן המן.
מברישים את הקצוות בביצה ומפזרים שקדים פרוסים.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות תוכנית עליון תחתון עד להשחמה.
צילום: פרטי
אוזני המן מלוחות
מצרכים:
1 קילו קמח פיצה/לחם
2 ורבע כוסות / 550 מ"ל מים פושרים
כף ורבע שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
כף ורבע מלח
1/3 כוס שמן זית
מלית:
חבילת תרד טרי קצוץ/ מנגולד
חבילת בצל ירוק קצוץ/ כרישה
150 גרם קשקבל / גאודה /  מוצרלה
150 גרם פטה

אופן ההכנה:

הכנת הבצק: בקערת המיקסר מערבבים בעזרת כף -שמרים ,סוכר ומים הפושרים, מניחים בצד ל-15 דקות - עד שהתערובת תופחת.

לקערת המיקסר עם וו לישה מוסיפים קילו קמח ומתחילים בלישה במהירות איטית, מוסיפים  את השמן זית והמלח ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת בשמן זית ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

הכנת המלית:

מחממים מחבת רחבה עם שמן זית, מקפיצים תרד והבצל ירוק, מוסיפים מלח גס עדומבשלים עד שהתערובת מתרככת. מצננים

מוסיפים את הגבינות ומערבבים לתערובת אחידה.

 מרפדים תבנית בנייר אפייה

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מכסים במגבת ומתפיחים התפחה שניה כרבע שעה.

מחממים תנור ל220 מעלות תוכנית עליון תחתון.

עיצוב האוזן המן:

מרדדים כל חלק של הבצק ליריעה גדולה בעובי של 1/2 סנטימטר. קורצים עיגולים בגודל.

מניחים במרכז כף מהמלית וסוגרים לצורת אוזן המן, מברישים את הקצוות במים ומפזרים שומשום.

אופים כ-15-20 דק, עד שהמאפה שחום,

מברישים את הקצוות בשמן זית וניתן לפזר פרמז׳ן.

מגישים חם.

צילום: פרטי
אוסי לנקרי, בעלת חברת "אוסי אירועים"
מגורים: אופקים
אוזני המן שלי: מאפה בסגנון אוזני המן מלוח במילוי טונה
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
בקערת המיקסר מערבבים בעזרת כף -שמרים, סוכר ומים הפושרים, מניחים בצד ל-15 דקות - עד שהתערובת תופחת.
לקערת המיקסר עם וו לישה מוסיפים קילו קמח ומתחילים בלישה במהירות איטית, מוסיפים את השמן זית והמלח ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת בשמן זית ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
צילום: פרטי
הכנת המלית:
מחממים מחבת רחבה עם שמן זית, מקפיצים תרד והבצל ירוק, מוסיפים מלח גס עדומבשלים עד שהתערובת מתרככת. מצננים
מוסיפים את הגבינות ומערבבים לתערובת אחידה
מרפדים תבנית בנייר אפייה
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מכסים במגבת ומתפיחים התפחה שניה כרבע שעה.
מחממים תנור ל220 מעלות תוכנית עליון תחתון.
.
עיצוב האוזן המן:
מרדדים כל חלק של הבצק ליריעה גדולה בעובי של 1/2 סנטימטר. קורצים עיגולים בגודל
מניחים במרכז כף מהמלית וסוגרים לצורת אוזן המן, מברישים את הקצוות במים ומפזרים שומשום.
אופים כ-15-20 דק, עד שהמאפה שחום,
מברישים את הקצוות בשמן זית וניתן לפזר פרמז׳ן.
מגישים חם.
1/2 קג קמח
1 כף סוכר
1 כף שמרים
3 כפות שמן
1 וחצי כוס מים
1/2 כף מלח
ללוש היטב לבצק נעים
להניח לתפוח כשעה
למילוי :
1 קופסא טונה מסוננת
3 מלפפון חמוץ קצוץ
מעט לימון כבוש קצוץ
מלח
פלפל
וכפית הריסה
להעביר את הבצק למשטח מקומח
 לחלק ל 3 כדורים
לרדד כל כדור
לקרוץ עיגולים
להניח באמצע כפית מהמילוי
לסגור לצורת אוזן המן
להניח בתבנית על נייר אפיה
לחמם תנור 200
למרוח על קצוות הבצק ביצה
ניתן לפזר שומשום
לאפות עד הזהבה!
חג פורים שמח וטעים
אוסי והמאפה
ורד רוקח בוחבוט
עורכתת דין ומגשרת
מגורים: באר שבע
אוזני המן שלי: כמו שכולם אוהבים
מצרכים
1 מרגרינה
1 ביצה
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1/4 כוס שמן
1/4 מיץ תפוזים
1/4 כוס סוכר
בצק מטורף ופרייך 
צילום: פרטי
אופן ההכנה:
את המרגרינה, ביצה, סוכר וניל, שמן ותפוזים -  מתחילים להקציף כ 10 דקות.
מוספים את הסוכר בסוף ההקצפה עם אבקת אפייה למרקם.
מוספים את הקמח לפי הצורך כ- 4 כוסות, עד שהמרקם הופך לבצק פריך.
טיפ קטן: מניחים ניר אפיה על משטח עבודה את הבצק מעל ועוד נייר אפיה מלמעלה, כך ניתן ללוש את הבצק.
צילום: פרטי

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('ece5ffdd-3542-44e9-88d8-2ec537d6b71b','/dyncontent/2024/11/10/a49f1879-d056-42f8-9e00-419d14036c36.gif',18685,'סמי 1124 אייטם',525,78,true,33922,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('ece5ffdd-3542-44e9-88d8-2ec537d6b71b','/dyncontent/2024/11/6/daddbb05-61ab-48fc-86e2-4a2e9775ed76.jpg',18665,'צרפתי אייטם כתבה ',525,78,true,33922,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('ece5ffdd-3542-44e9-88d8-2ec537d6b71b','/dyncontent/2024/11/21/a958bcda-98b6-4123-9c72-c37d94dfc83d.jpg',18730,'טנא 1124 מעברון עליון',525,78,true,33922,'Image','');},12]]);})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה