איריס דקל מאופקים מציגה לחג: מתכון לספינג' חלומי
02.10.24 / 07:35
לכבוד ראש השנה שמתחיל ממחר, ואם לא הספקתם לחשוב על מנה סופר טעימה ומותאמת לחג, מציגה וממליצה לכם אושיית העיר אופקים, איריס דקל, מתכון לספינג' חלומי טבול בסוכר ובמי סוכר. לקינוח כזה אף אחד לא יסרב.
מתכון לספינג׳ חלומי
מצרכים:
1 ק״ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
1/4 כוס שמן
כפית מלח
2 כפות ערק
שלוש כוסות מים פושרים (כוס חד פעמי של שתייה חמה)
אופן ההכנה
בקערה לשים את הקמח וליצור גומה
להוסיף בפנים את השמרים, מים, שמן, ערק סוכר ומלח
ללוש היטב בידיים למשך 5 דקות
הבצק צריך להיות רך - אם חסר מים ניתן להוסיף עוד חצי כוס
לכסות את הקערה ולהתפיח 45 דקות עד שעה - תלוי במזג האוויר
לאחר מכן להוריד נפח ולהתפיח שוב בערך 30-20 דקות
מחממים בסיר רחב 1 ליטר עם חתיכת גזר
יוצרים עיגולים מהבצק
מניחים על תבנית משומנת (יוצאים בערך 25 כדורים)
לפתוח עם ידיים משומנות - בכל עיגול בצק ליצור חור באמצע
לטגן משני הצדדים על להבה בינונית בערך 2 דקות בכל צד
להוציא למסננת.
לשים בצלחת סוכר ולכסות כל ספינג׳ בסוכר משני הצדדים
אפשר לטבול בסירופ:
2 כוסות מים
3 כוסות סוכר
מיץ מחצי לימון
להמיס על אש נמוכה עד שמצטמצם ומסמיך
בתאבון ושתהיה שנה מתוקה
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]