בית המשפט הכיר בנכות: "התחלתי לנחור בגלל העבודה במשמרות לילה"
15.08.18 / 11:04
תופעת הנחירות החלה לפקוד לעיתים תכופות את י' תושב הדרום, כאשר לטענותיו עבודתו הכוללת משמרות לילה רבות היא שגרמה להפרעות שינה חמורות בהן נחירות ודום נשימה. לאור זאת, בית המשפט קבע כי הוא זכאי לקבל 8,000 ₪ מאחר והנחירות נחשבות כנכות תאונת עבודה
נחירות הן תופעה נפוצה מאוד בקרב מרבית האוכלוסייה, כאשר ישנן נחירות קלות הנגרמות מעייפות ונחירות בעוצמה גבוהה הנגרמות מבעיות בריאות שונות. הנחירות מהסוג העוצמתי המעידות על בעיות בריאות החלו לפקוד לעיתים תכופות את י' (66) תושב הדרום, שטען כי התופעה היא תוצאה ישירה של סגנון עבודתו הכולל משמרות של 8-12 שעות עבודה.
כפי שהביא לידיעה שמעון איפרגן כתב מאקו. לאור הפרעות השינה החמורות של י' הוא החליט להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי ולבית הדין האזורי לענייני עבודה בבאר שבע. במסגרת התביעה ציין י' כי עבודת המשמרות בה עסק במשך למעלה מ-40 שנה שיבשה לו את השינה ואף גרמה לנזקים בדמות נחירות כבדות ודום נשימה.
המוסד לביטוח לאומי לא מיהר להכיר בי' כנכה תאונת עבודה, בטענה שאין אפשרות לאמת את הקשר בין הפרעות השינה לסגנון עבודתו, מאחר וברקע הרפואי שלו ישנן בעיות רפואיות נוספות. אך למרות זאת בית הדין לעבודה החליט למנות מומחה שיבחן את נסיבות המקרה ויקבע האם יש קשר בין סגנון העבודה של י' לבין הפרעות השינה החמורות.
לאחר בדיקה מקיפה שערך המומחה מטעם בית הדין, הוא הגיעה למסקנה כי ישנו קשר ישיר בין סגנון עבודתו של י' לבין הפרעות השינה שלו, כאשר אותו מומחה מציין: "יש כאן ממצאים ברורים המראים שהצטברות של הפרעות שינה שונות מגבירות את הסיכון. תוצאות המחקר מצביעות על כך שמשך שינה קצר עלול לגרום לדום נשימה בשינה והפרעה חוזרת למחזור היממתי הנגרמת עקב עבודה במשמרות לילה, עלולה לגרום נזק בריאותי".
על אף ממצאים ברורים וחד משמעיים שציין המומחה בחוות דעתו, המל"ל טען כי אין בחוות הדעת מענה לשאלות שנשאלו ועל כן ביקשו חוות דעת נוספת של מומחה אחר. אך השופטת יעל אנגלברג שהם סברה אחרת ודחתה את בקשת המל"ל תוך הבהרה שהמומחה סיפק תשובות ברורות לכלל השאלות ובהמשך לכך החליטה לאמץ את חוות דעתו של המומחה ופסקה כי ישנו קשר בין סגנון עבודתו של י' להפרעות השינה שלו ולכן חייבה את המל"ל לשלם לו 8,000 ₪ הוצאות משפט.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]