עיריית אופקים בעתירה רשמית לבג"ץ: ''הכירו בכל התושבים כנפגעי פעולות איבה''
16.05.24 / 17:30
לאחר ש-52 מתושביה נרצחו במתקפת הטרור האכזרית בשבעה באוקטובר - עיריית אופקים עתרה באופן רשמי לבג"ץ, במטרה להכרת העיר כחלק ממנהלת תקומה
עיריית אופקים עתרה השבוע לבג"צ, בדרישה להכיר בכל תושבי העיר כנפגעי פעולות איבה. בנוסף, מבקשת העירייה הכרה ברשות כחלק בלתי נפרד ממנהלת תקומה, וקבלת המענים השונים שמעניקה המנהלת בכל הקשור לתחומי הרווחה, החינוך, התעסוקה וכו' - גם לעיר ולתושביה.
"ב-7 באוקטובר הפכה אופקים ל"קו ראשון" של מדינת ישראל", נכתב בעתירה, "זאת שעה שהגיעו אליה 18 מחבלים, אשר רצחו בדם קר עשרות תושבים ואף פצעו עשרות נוספים. אלפים נפגעו בנפשם, וייאלצו להתמודד כל חייהם עם הטראומה הקשה שחוו באירועי האיבה. על אף האמור, מתעקשים משרדי הממשלה השונים בממשלת ישראל להתחפר בקריטריון שרירותי ומפלה".
מי שמייצגת את העירייה בעתירה היא עו"ד רינת מסד סמולניק, אשר פירטה מדוע ההנמקות שסופקו ע"י משרדי הממשלה אינן רלוונטיות: "המענים השלמים והמשמעותיים הוענקו על פי מרחק של 7 ק"מ מעזה. זהו מבחן שנוצר לפני כ-20 שנה בהתאם לאיום הרקטי מהרצועה, אשר ב-7 באוקטובר לא היה רלוונטי, לאור העובדה שאירועי האיבה והיקף הנפגעים הרב לא נבעו (בעיקרם) מפגיעות בשל ירי רקטי, אלא בשל חדירת מחבלים ומסע רצח וטרור".
"ההחלטות שקבעו את ההכרה הרוחבית בתושבים כנפגעי פעולות איבה, כמו גם ההחלטות שקבעו את גדריה של מנהלת תקומה, שבות ועושות עוול עם תושבי העיר אופקים", מוסיפים בעירייה, "ומפלות אותם לרעה למול אחיהם ביישובים האחרים".
"אופקים ותושביה נפגעו באופן אנוש באירועי 7 באוקטובר, תוך שעשרות מתושביה נרצחו בדם קר, נפצעו או נפגעו, ורבים סובלים מטראומה נפשית קשה", סיכמו בעירייה. "ממשלת ישראל הפלתה את תושבי העיר אופקים 3 פעמים: ראשית בכך שנמנעה מלהכיר בכלל תושבי העיר כנפגעי פעולות איבה, שנית בכך שלא העניקה את המענקים לתושבי העיר שהוכרו כנפגעי פעולות איבה, ושלישית בכך שלא כללה את העיר תחת פעילותה של מנהלת תקומה. הקמת מנהלת תקומה היא מהלך מבורך, אולם לנוכח היקף הפגיעה האדיר באופקים, כמו גם קרבתה הגיאוגרפית לישובים שנכללים בפעילות המנהלת – יהיה זה מן הצדק לכלול גם את אופקים ותושביה".
בסיום העתירה, בבקשה העירייה לקבוע מועד דיון דחוף בעתירה וזאת לטענתם ''נוכח העובדה כי תושבי אופקים זקוקים בחיי היומיום למענים השיקומיים מכוח חוק נפגעי פעולות האיבה, ובמסגרת פעילות מנהלת תקומה''.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]