מעבר מיתר: צעירים מאזור ב"ש ניסו להבריח 120 ק"ג בשר ונתפסו

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('e7fdac98-61b1-41a8-b05d-d1d425271d5c','/dyncontent/2024/11/6/254bd038-88a9-40b2-a1b6-279fd196209f.jpg',18667,'צרפתי אייטם כתבה 2',525,78,true,32653,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('e7fdac98-61b1-41a8-b05d-d1d425271d5c','/dyncontent/2024/11/21/a958bcda-98b6-4123-9c72-c37d94dfc83d.jpg',18730,'טנא 1124 מעברון עליון',525,78,true,32653,'Image','');},12],[function() {setImageBanner('e7fdac98-61b1-41a8-b05d-d1d425271d5c','/dyncontent/2024/11/19/14a5e5fe-3cf1-446d-9997-4119afaf9b5b.jpg',18723,'פיצה ק 1124 אייטם',525,78,true,32653,'Image','');},7]]);})

החשודים, תושבי איזור באר שבע טענו בחקירתם: "הבשר יועד לארוחת שבירת צום הרמדאן". הבשר הושמד בהוראת וטרינר וכנגד החשודים נפתחו הליכים פליליים

קרדיט - משרד הבריאותבמהלך פעילות של מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה ולחקירות (פיצו"ח) במשרד החקלאות, הצליחו לסכל מפקחי המשרד ניסיון הברחה של כ-120 ק"ג בשר כבש טרי.

המפקחים מצאו את הבשר ברכב פרטי במעבר מיתר ללא תווית המעידה על יצרן הבשר, בניגוד להוראות החוק. הובלת הבשר התבצעה באמצעות רכב פרטי, ללא מערכת קירור, בתוך שקיות ניילון, באופן שמהווה סכנה מהותית לבריאות הציבור. הבשר הושמד לפי החלטת רופא וטרינר ממשלתי וכנגד החשודים, צעירים בשנות ה-30 לחייהם מאזור באר שבע, נפתחו הליכים משפטיים.

תחילתו של האירוע בבדיקה שגרתית של בודקי מעבר גבול מיתר, שזיהו רכב חשוד והזעיקו את מפקחי משרד החקלאות למקום. בהגיעם למעבר הגבול, מצאו המפקחים ברכב את בשר הכבש הטרי ארוז באריזות ניילון ללא כיתוב או מדבקות המעידות על היצרן.

מחקירה ראשונית עלה כי מקורו של הבשר בכפר הפלסטיני יטא, שנמצא בשטחי הרשות הפלסטינית. במשרד החקלאות שבים ומדגישים, כי תוצרת מן החי שמועברת שלא בהתאם לדרישות החוק מסוכנת לבריאות הציבור. 

קרדיט - משרד הבריאות

בחקירה טענו החשודים כי הבשר נרכש מאטליז והם התכוונו להעבירו לביתם לצורך ארוחת שבירת צום הרמדאן. אולם, מעבר מיתר אינו מיועד להעברת תוצרת חקלאית, ועל כן בנוסף להעברת הבשר באופן לא חוקי וללא קירור, החשודים גם הפרו את צו קביעת נקודות המעבר שקבע צה"ל. הבשר הושמד לפי החלטת רופא וטרינר וכנגד החשודים נפתחו הליכים פליליים.

משה אחרק, מנהל היחידה לאכיפה ולחקירות (פיצו"ח) במשרד החקלאות: "מפקחי משרד החקלאות פועלים באופן מתמיד כדי למנוע ניסיונות הברחת בשר, שתדירותם עולה בסמוך לתקופות החגים. נמשיך לחזק את האכיפה ולוודא כי התוצרת הנכנסת לישראל מפוקחת ומועברת בהתאם לדרישות ולחוק".

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('c6fc6a8f-18cf-4262-ba36-b24349576b9d','/dyncontent/2024/11/10/a49f1879-d056-42f8-9e00-419d14036c36.gif',18685,'סמי 1124 אייטם',525,78,true,32654,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('c6fc6a8f-18cf-4262-ba36-b24349576b9d','/dyncontent/2024/11/21/a958bcda-98b6-4123-9c72-c37d94dfc83d.jpg',18730,'טנא 1124 מעברון עליון',525,78,true,32654,'Image','');},12]]);})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה