התפרסם דוח העוני - העוני מחריף, בישראל הכי הרבה ילדים עניים אחרי טורקיה
31.12.19 / 14:05
מנתוני דו"ח העוני לשנת 2018 שפרסם היום (ג') המוסד לביטוח לאומי עולה כי - ישראל נמצאת בתחתית של התחתית בשיעור העוני בהשוואה למדינות המפותחות בעולם. ומי לא מודאג מהתוצאות העגומות?
בהודעה הרשמית לעיתונות נכתב כי "בביטוח הלאומי מעריכים שמגמות העוני בשנת 2019 יושפעו לטובה מהמהלכים שמקדמת הממשלה בשנים האחרונות", ונתניהו - שמחזיק בתיק הרווחה - מצוטט כמברך על "ההישגים ועל מגמת השיפור המשתקפים בדו"ח", לצד מחויבות "להמשיך לפעול לתיקון החולשות".
אולם על פי נתנוני הדוח המצב מאוד מדאיג ומחייב טיפול עומק דחוף -
על פי הדו"ח, ב-2018 חיו בעוני בישראל 469,400 משפחות, שבהן 1,810,500 איש, מהם 841,700 ילדים. מדובר בעלייה של 27 אלף ילדים עניים ביחס לשנה שעברה.
על פי הדו"ח, תחולת העוני בקרב כלל האוכלוסייה (ללא מזרח ירושלים) עברה בשנת 2018 את ה 20% .
העוני בקרב ילדים עלתה אף בשיעורים גבוהים יותר עד כדי 30%!!!
בקרב משפחות המצב נותר כמעט ללא שינוי - כ-17.5%.
וזאת כשמדובר בנתונים שאינם כוללים את אוכלוסיית ערביי מזרח ירושלים.
מסתבר שישראל בשנים האחרונות ממשיכה להיות בתחתית של התחתית בשיעור העוני והמצב רק מתדרדר ( ב 2018 - מקום הרביעי מהסוף בכלל המשפחות ומקום לפני אחרון בקרב הילדים) .
שיעור העוני בקרב ילדים בישראל הוא הכי גבוה בקרב המדינות המתפתחות בעולם אחרי טורקיה.
שיעור העוני בקרב הקשישים כבר עולה לקרוב ל 20% מכלל הקשישים בישראל....וגם חומרת העוני שלהן עלתה.
תגובת ראש הממשלה ושר הרווחה בנימין נתניהו:
"ישנה מגמת שיפור ואני מחויב להמשיך ולפעול לתיקון החולשות.. נמשיך לצמצם את העוני בכל שכבות האוכלוסייה ונפעל למען הגדלת הקצבאות של אוכלוסיית הקשישים".
מנכ"ל הביטוח הלאומי, מאיר שפיגלר הגיב:
יש עוד עבודה רבה לפנינו. הממשלה מחויבת להמשיך ולהשקיע מאמצים במטרה להוביל לצמצום ממדי העוני באופן משמעותי בדגש על האזרחים הוותיקים. הביטוח הלאומי תומך בהצמדת קצבאות אזרח ותיק לשכר הממוצע במשק ולא למדד כפי שקורה היום. השינוי מתבקש בעיקר לנוכח תוחלת החיים העולה, בעבור כמיליון אזרחים ותיקים שמחובתנו כחברה לוודא שהם חיי
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]