בעלי העסקים בקניונים: "במה אנחנו שונים? תנו לנו לחזור להתפרנס"
03.05.20 / 17:11
מרכזי הקניות והחנויות מתחילות לחזור לפעילות, אך הקניונים עדיין נשארים סגורים. בעלי העסקים בקניונים לא מבינים במה הם שונים וזועמים על ההחלטה: "במה אנחנו שונים ממרכז קניות, חנויות ברחוב ואיקאה?"
המשק מתחיל בשבועות האחרונים לחזור לאט לאט לפעילות, עם פתיחת חנויות ברחוב ומרכזי קניות. לעומת זאת, הקניונים עדיין לא נפתחים מה שמוביל להמשך פגיעה בבעלי העסקים להם חנויות באותם קניונים. שמענו מבעלי החנויות בקניונים בבאר שבע על התחושות: "זה מתסכל, תנו לנו להתפרנס ולחזור גם לשגרה".
הקניונים ברחבי הארץ סגורים החל מאמצע חודש מרץ בעקבות משבר הקורונה, ולמרות שרבים מתחילים לחזור לשגרה עדיין לא נקבע מתי הקניונים ייפתחו. על פי הדיווחים משרד האוצר מציע לפתוח את הקניונים כבר השבוע, ביום שלישי, אך משרד הבריאות מתנגד למהלך ומבקש לדחות את פתיחת הקניונים ל-17 במאי.
"לא מצליחה להבין מה שונה פתיחת מקומות עמוסים כמו הביג, חנויות רחוב מספרות ומכוני יופי מפתיחת קניון. בעלי ואני מנהלים חנות ממתקים בגרנד קניון מזה 7 שנים ויושבים בשקט מקשיבים לנהלים, קורסים לאט לאט בלי פיצויים מהמדינה על אובדן הכנסות מזה חודש וחצי", כך אמרו בעלי חנות בגרנד קניון בבאר שבע ושיתפו בתחושות. "אנחנו יושבים בבית ומשתגעים, התחושות קשות, קשה עוד יותר שמקומות אחרים נפתחים ואנחנו נשארים סגורים. אני לא רואה מה השוני בין קניון לבין איקאה לבין ביג לבין חנות ברחוב, למה אותנו סגרו ראשונים ויפתחו אחרונים?", מספר ל'באר שבע נט' ניסים אבידן, בעל חנות בגרנד קניון באר שבע.
"זה מתסכל אותנו, העסק מושבת ואין משכורת ועוד מבקשים תשלומי מיסים, לא ראינו שקל מאז שסגרנו את העסק באמצע חודש מרץ", מסביר ניסים, "אנחנו לא רוצים לקבץ נדבות, תנו לנו להתפרנס ולחזור לעבודה שלנו. אנחנו יודעים שיש מגיפה והמצב קשה אבל אנחנו ננקוט את כל אמצעי הזהירות, נמגן את העסק ונעשה מה שצריך".
לפי הדיווחים, דרישות משרד הבריאות הן שכל כניסה לקניות בקניון תחייב רישום ידני או דיגיטלי של שם, טלפון, תעודת זהות ושעת כניסה. הקניונים יוכלו לבחור האם לבצע את הרישום הידני שיגרור תורים כבדים בכניסה לקניון או לפתח אפליקציות. לפי ההצעה של משרד הבריאות, הרישום לא יסתיים בכניסה לשערי הקניון. הנהלות הקניונים, שגודלם נע בין 10 אלף ל-50 אלף מ"ר, ידרשו לחלק את הקניון למתחמים של 5,000 מ"ר ובמעברים בין מתחם למתחם ידרשו לבצע רישום נוסף.
"למה לקניונים יש דרישות אחרות? אי אפשר לדרוש הנחיות מוגזמות לעומת מקומות אחרים, גם ככה קשה לנו... אין חנויות אחרות שעושות רישומים של הלקוחות, זה מרגיז, למה לעשות איפה ואיפה?", אומר ניסים, "ככל שהזמן עובר זה לרעתנו, חשוב שהלקוחות יבינו שגם פה אפשר לשמור על המשמעת, להציב שומרים שיסתובבו ויוודאו ששומרים על ההנחיות, לעשות מדידות חום, להקפיד על שמירת מרחק, כמו בכל חנות אחרת. תנו לנו לחזור לעבודה".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]