אימהות לוחמות מהבית: ככה תכינו מנות מנחמות במלחמה

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('a7687445-dfba-4a33-a8b8-fbb5382ea0ee','/dyncontent/2024/9/3/c1524685-dfab-4b87-bcf2-4080fcde979b.jpg',18356,'מט 0924 אייטם',525,78,true,32653,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('a7687445-dfba-4a33-a8b8-fbb5382ea0ee','/dyncontent/2024/9/15/c202a6d5-5805-4866-8db8-bcf9caca5af9.jpg',18347,'גודמן 0924 אייטם',525,78,true,32653,'Image','');},7]]);})

בימים הלא פשוטים שפוקדים אותנו, ובזמן שאנחנו שוהים הרבה זמן בבית עם בני המשפחה ושוברים יום יום את הראש בשאלה החוזרת: מה להכין לארוחות הצהריים והערב לכל המשפחה כדי שיאכלו יחדיו ולא תמיד את אותה המנה - ביקשנו ממספר אימהות בשלניות, ובת אחת, לשתף במתכון למנה מנחמת ולא מורכבת, כדי שכולכם תאהבו להכין, לאכול וגם להשאיר למחרת. בתיאבון

סבתא, אמא ונכדה מבשלות באהבה. צילום: פרטי

מבשלות יחד: סבתא, בת ונכדה

סבתא נואית אלמוזנינו, פנסיונרית שמחה, אחראית מחלקת סלטים וממליצה תמיד להשתמש בחסה, מלפפון, חצילים ושומר - כל ירק שיש במטבח והופך את הסלט לטעים יותר.

מגורים: מיתר

המנה: סלט חצילים

אופן ההכנה:

קולים בתנור חצילים עד שמתרככים.

כשמתקררים, מוציאים את הליבה ומועכים.

קוצצים מלפפון חמוץ וגמבה אדומה, מתבלים בלימון, מלח פלפל, שמן ושמיר קצוץ דק.

 

אמא עירית כהן - מבשלת טבעוני.

המנה: פלפל ממולא בבורגול ועשבי תיבול.

הבחירה במנה הייתה פשוטה: "מבשלים ממה שיש במטבח".

מגורים: מיתר

אופן ההכנה:

משרים את הבורגול במים רותחים כ 30-40 דקות

בינתיים, במעט שמן מטגנים בצל, מכניסים שום קצוץ ומוסיפים את הבורגול.

מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים עשבי תיבול שאוהבים כמו כוסברה, פטרוזיליה, שמיר ואורגנו.

מכסים במעט מים מאחר שהבורגול כבר התרכך.

מבשלים על אש נמוכה במשך חמש דקות ומכבים.

חותכים את החלק העליון של הפלפל (לא לזרוק – אחר כך מכסים איתם את הפלפלים), מנקים מגרעינים, ממלאים בבורגול ומניחים לרגע בצד.

רוטב עגבניות:

חותכים בצל, שום ומטגנים במעט שמן, מוסיפים מעט רסק עגבניות וגם עגבניות מרוסקות. מתבלים במלח, פלפל, כמון, כורכום, פפריקה ומחכים שירתח.

מניחים את הפלפלים אחד ליד השני ומרטיבים מעט את הבורגול מבפנים.

מבשלים על אש בינונית כ- 40 דקות.

אחרי הבישול על הגז, מכניסים לתנור להשחמה לעוד 15 דקות, מוציאים ומקשטים בכוסברה.

 פלפלים ממולאים לימי המלחמה

הנכדה: קמה כהן

המנה: תבשיל זיתים מרוקאיים ועשבי תיבול - מנה שקמה מכינה בבית ואוהבת אותה מאוד.

מגורים: מיתר

אופן ההכנה:

רוטב עגבניות:

חותכים בצל, שום ומטגנים במעט שמן, מוסיפים מעט רסק עגבניות וגם עגבניות מרוסקות. מתבלים במלח, פלפל, כמון, כורכום ופפריקה, מוסיפים מים ומחכים שירתח.

מוסיפים את הזיתים (אפשר לשטוף אותם במים ואפשר גם שלא) כשהרוטב מכסה את כל הזיתים.

מוסיפים כוסברה ומבשלים כ 30-40 דקות.

מעולה כתוספת על אורז, בורגול או קוסקוס.

אוכלים ונהנים.

 המנות ש ליז עמיצור. צילום: פרטי

ליז עמיצור, נשואה ואמא לשני ילדים

רכזת במקלט לנשים וילדיהן

מגורים: באר שבע

"אוכל זה נחמה, בן כל עיסוקיי אני תמיד מוצאת את עצמי במטבח, על אחת כמה וכמה בימים מורכבים אלו" .

המנה: לחם בית

המרכיבים:

1 ק"ג קמח

5 כפות סוכר

1 כף מלח

2 כפות שמרים יבשים

1 כוס שמן

1/4 2 כוסות מים חמימים

לציפוי:

1 חלמון טרוף עם כפית מים

אופן ההכנה:

ראשית, מפזרים מלח ועליו מנפים את הקמח. לאחר מכן שמים סוכר, שמרים, שמן ומים.

ליז: "אני באופן אישי לשה ביד כמעט שלוש פעמים במשך ההתפחה שעורכת שעה, יוצרת צורות, מתפיחה עוד עשר דקות ואופה. מתמידה להפריש חלה ולברך".

מתכון‏ למטבוחה:

מרכיבים:

2 קילוגרם עגבניות

12 שיניי שום

4 יחידות פלפל ירוק חריף

כוס שמן

1 כף פפריקה

4 כפות סוכר

1 כפית מלח

4 כפות רסק עגבניות

אופן הכנה:

במעבד מזון טוחנת את העגבניות, שופכת לסיר ולאחר מכן גם את הפלפלים והשום.

מניחה על הגז על אש נמוכה, מוסיפה תבלינים ובפעימות מוסיפה את השמן. לקראת הסוף מוסיפה את הרסק שמייצר את המרקם הריבתי.

עוף ממולא של רויטל אזולאי. צילום: פרטי

רויטל אזולאי, נשואה לאריק ואמא לשלושה ילדים

סבתא משוגעת לשתי נכדות

נכת צה"ל עם אובדן כושר עבודה, אך מנגד היא עיקר הבית -  עושה הכל באהבה.

מגורים: באר שבע

המנה‏: עוף ממולא ללא עצמות 

מלית:

1/2 ק"ג בשר טחון

2 כוסות אורז מבושל

חופן שזיפים קצוץ

חופן משמש קצוץ

חופן צימוקים

2 בצלים קצוצים מטוגנים

אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור.

לציפוי:

כף פפריקה אדומה

חצי כף כורכום

כף אבקת מרק בצל

כף אבקת מרק

פלפל שחור

מלח

שמן

סילאן

אופן ההכנה:

לערבב טוב את כל חומרי המלית ולמלא את העוף. מה שנשאר יש לפזר מסביב בסיר.

למרוח את הרוטב על העוף ואת היתר לפזר על הסיר.

לכסות בנייר אפיה ומכסה זכוכית (חובה)

להכניס לתנור לשעה ב200 מעלות

עוד שעה ב170 מעלות

להוריד את המכסה והנייר אפייה, ולתת עוד כ-20 דקות השחמה.

"בחרתי‪‏ במנה הזו מפני שהיא ממש טעימה ומרשימה, ומתאימה לאירוח של הרבה אנשים ומפנקת את החך

הפנקייק של אדווה רויז. צילום: פרטי

אדווה רויז, נשואה לארי ואמא לשלושת המאפים הכי טובים שלה, רוני, אורי ונטע.

"אני חיה ונושמת בצקים, בלילה אני חולמת מתכונים ובבוקר אני מגשימה אותם. מעבירה מגוון סדנאות אפייה בביתי".

מגורים: באר שבע

המנה: פנקייק מפנק

המרכיבים:

2 ביצים

3 כפות סוכר

כוס חלב

70 גרם חמאה מומסת

כפית תמצית וניל (אפשר שקית סוכר וניל לחילופין)

כוס ו-3/4 קמח (חיטה לבן/ כוסמין לבן)

שקית אבקת אפיה

קורט מלח

אופן ההכנה

בקערה טורפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה,

מוסיפים חלב, חמאה ווניל וטורפים שוב

מוסיפים קמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

מחממים מחבת פנקייק על אש בינונית, משמנים כל שקע במעט חמאה ומעבירים בעזרת מצקת מתערובת הפנקייקים למחבת עד מחצית מגובה השקעים.

באש בינונית ("לייש אינדוקציה שהחום בה המקס׳ הוא 14 ואני עובדת על 9") וכשמתחילים להיווצר בועות והפנקייק יציב הופכים לצד השני.

מגישים חם עם תוספות שאוהבים.

אדווה "כבר חודש שהילדים החטופים לא יוצאים לי מהראש, כל פעם שאני מכינה פנקייקים אני מדמיינת אותם יושבים סביב האי שלי, כולם יחד, צפופים, מחובקים, מחייכים חיוך גדול, נהנים מהפנקייקים שלי, וההורים שלהם צופים בהם מהצד ומתמוגגים מהרגעים הפשוטים שבחיים. שישובו במהרה אמן" 

עוף בטמפורה של אוסי לי. צילום: פרטי

אוסי לנקרי, אמא לאפיק, אוהד ואייל - קצין וחייל שמרשתים בכבוד ואהבה.

עיסוק: בעלת קייטרינג וסדנאות של אוסי

מגורים: אופקים

"חיה ונושמת אוכל ופינוקים, וגם בימים אלה משתדלת לפנק את החיילים כמה שאפשר".

המנה: חזה עוף חתוך לקוביות בטמפורה מטוגנת

המרכיבים:
ירקות שאוהבים: אפשר קוביות של חציל, דלעת וכרובית
לקמח בנדיבות ולטגן
את כל זה ניתן להכין מראש
אופן ההכנה:
בסיר רחב מטגנת פרוסות בצל
מוסיפה רצועות גמבה
מי שאוהב: להוסיף פלפל חריף
לתבל בסויה, טריאקי, צ'ילי מתוק ושתי כפות של דבש
חצי לימון סחוט
להוסיף את הירקות המטוגנים ואת העוף  - להקפיץ כמה דקות
ובתיאבון
זה טעים ממש!
מומלץ להגיש עם אורז לבן או בתוך בגט טרי עם סלט טעים

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('bdddb1ed-83cb-4fd1-afbb-115b306e959b','/dyncontent/2024/9/3/11bfc882-fb01-4e4e-85bc-b6e90611d8aa.jpg',18362,'קפאסה 0924 אייטם',525,78,true,32654,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('bdddb1ed-83cb-4fd1-afbb-115b306e959b','/dyncontent/2024/9/3/c1524685-dfab-4b87-bcf2-4080fcde979b.jpg',18356,'מט 0924 אייטם',525,78,true,32654,'Image','');},7]]);})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה