הסטודנטים שוויתרו על חופשת סמסטר בכדי להציל את העולם
08.09.23 / 10:12
איטליה, צ'כיה, גרמניה, סלובקיה, מקסיקו, ברזיל, סין, הודו, אוקראינה, ארה''ב, ניגריה וטאיוון, 30 סטודנטים וסטודנטיות בחרו בחירה יוצאת דופן וויתרו על חופשת הקיץ הרגילה. הסטודנטים והסטודנטיות נבחרו ממדינות שונות בעולם להשתתף בקורס קיץ בינלאומי העוסק בשיטות חקלאיות ברות קיימא במכון לחקלאות וביוטכנולוגיה של אזורים צחיחים על שם שוחרי צרפת בקמפוס שדה בוקר של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב
במשך ארבעה שבועות אינטנסיביים של קורס מרוכז, השתתפו הסטודנטים בלימודים המשלבים ידע תיאורטי לצד מיומנויות מעשיות במטרה להתמודד עם האתגרים החקלאיים הנובעים מהשפעת שינויי האקלים.
הלימודים מתקיימים בשלושה מסלולים נפרדים: – קרקע-צמח-אטמוספירה, צמחים תחת תנאי עקה ,חקלאות ימית וחקלאות מדייקת. לצד הלימודים הפרונטאליים השתלבו הסטודנטים גם בעבודת שדה כמו בחינת השפעת מליחות הקרקע והשקיה על זנים שונים של גפנים. מעבר ללימודים האקדמיים, קורס הקיץ לא מוגבל לאקדמיה ומציע גם אירועי תרבות התורמים לאינטראקציות חברתיות בין המשתתפים הבינלאומיים לסטודנטים מקומיים. כך למשל, נערכו סיורים בכרם עין עבדת, בחוות בודדים, במרכז המבקרים במצפה רמון, במו''פ חצבה וים המלח, הסיורים הללו מספקים הצצה לתרבות ולהיסטוריה הישראלית.
צוות ההוראה מורכב מחוקרים ומאנשי חינוך מוערכים מהמכון לחקלאות וביוטכנולוגיה של אזורים צחיחים, וקולגות ממרכז מחקר גילת. בנוסף ישנם סטודנטים המשמשים כעוזרי הוראה ומתלווים לקבוצת הסטודנטים לאורך כל הקורס ונמצאים איתם בשדה ובמעבדות.
"קורס קיץ הבינלאומי הזה", אמר פרופ' נפתלי לזרוביץ, שמילא תפקיד מפתח בארגון התכנית. "חיבור תלמידים מרקע מגוון סביב אתגרים בנושא פתרונות חקלאיים ברי קיימא, מייצר סביבת למידה תוססת שבה הם יכולים לקדם פתרונות חדשניים להתמודדות עם אתגרי הטבע וגם לפתח קשרים חדשים, להחליף רעיונות וליצור יחד בסיס לשיתופי פעולה עתידיים".
המכון לחקלאות וביוטכנולוגיה של אזורים צחיחים הוא חלק מהמכונים לחקר המדבר ע"ש בלאושטיין מקדם את המחקר והחינוך בתחומי חקלאות מדברית ושואף לספק מענה לאתגרים גלובליים הקשורים בקיימות סביבתית ושימוש יעיל במשאבים שונים זאת באמצעות גישות חדשניות ושיתופי פעולה רב-תחומיים. הקורס מהווה פלטפורמה עבור יצירת קשרים ושיתופי פעולה אקדמיים וכן חשיפה של סטודנטים להמשך לימודים לתארים מתקדמים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]