הסטודנטים חוזרים לסמסטר ב': מה אתם חייבים לדעת?
26.02.19 / 09:35
איך משלבים את הלימודים באקדמיה עם המסיבות והחופשים ששוברים את שגרת הלמידה? סטודנטים שהתחילו השבוע את סמסטר ב' מספרים לנו על הטיפים שלהם
עוד לא הספקנו להתרגל לסופו של הסמסטר הראשון באקדמיה, לעכל את תקופת המבחנים והנה הגיע הסמסטר השני של שנת תשע"ט. כל הסטודנטים יודעים שהגעתו של סמסטר ב' מסמנת על בואם של האירועים הכי שווים בחיי הסטודנט- מסיבות פורים, נופש הפאנג'ויה, יום הסטודנט, מסיבות בריכה והמון חופשים בחגים. שלל אירועים שמקשים לשמור על שגרת למידה רציפה. לכן ניסינו להבין מהסטודנטים הוותיקים שכבר חוו סמסטר כזה בחייהם האקדמיים, מה הטיפים המנצחים שלהם לשילוב בין לימודים והרבה הרבה כיף.
ירדן, סטודנטית שנה שלישית להנדסת מערכות מידע באוניברסיטת בן גוריון, מספרת: "נראה לי שבראש ובראשונה זה עניין של סדר עדיפויות. אני יודעת, למשל, שלצאת לרקוד כל שבוע זה משהו שאני רוצה וחשוב לי לעשות, אז אין סיבה לא לעשות את זה. אני לא חושבת שכמה שעות של ריקודים בשבוע הן כל כך קריטיות. יכול להיות שצריך לוותר על דברים אחרים כדי ליהנות מזה כל שבוע, אבל מתוך ההיכרות שלי עם עצמי, אני יודעת על מה צריך לוותר או איפה צריך להשקיע יותר כדי לתת את אותן תוצאות טובות בלימודים בלי לוותר על הכיף. בכללי אני חושבת שמתוך ההיכרות של כל אדם עם עצמו, אם יש פעילויות כיפיות שחשוב לו לעשות כמו מסיבות בריכה ופאנג'ויה, הוא ידע איך להתמודד עם שאר המשימות כדי שיוכל ליהנות מאותן פעילויות. אני שומרת לי על לוח מסודר עם תאריכי הגשה של עבודות ומבחנים וככה אני יודעת איפה ומתי אני יכולה לוותר לעצמי ואיפה ולא. למשל, לא אלך לברקה לפני בוחן, זה לדוגמה הגבול שלי. אבל חשוב לא לוותר על הכיף וגם ליהנות מהתואר"
דיקלה קציר, סטודנטית שנה שלישית לתקשורת ופסיכולוגיה באוניברסיטת בן גוריון גם מסכימה שניהול זמן זה הכרחי ורק ככה אפשר למצוא זמן ליהנות: "הכי חשוב זה לנהל יומן מסודר, בין אם זה יומן פיזי או קלנדר ובו להכניס תזכורות חשובות. חשוב גם לנהל את הזמן בתוך החופש, אני למשל ממליצה לסיים את רוב המטלות בתחילת החופש כדי ליהנות ממנו כמה שיותר באופן רציף וכדי שהמטלות לא יישבו על הראש. חשוב לדעת גם למצוא זמן להנאה ולא רק ללימודים כי זה נותן לנו כוחות מחודשים להמשיך עם השגרה. צריך לנסות לא לחזור שבוזים מהחופשים אלא פשוט לספור את הימים עד החופש הבא כדי שיהיה למה לצפות".
עומרי מזרחי, סטודנט שנה שנייה להנדסת תעשייה וניהול ממכללת סמי שמעון מספר לנו: "זה בעייתי בשנה א' כשאתה עוד לא יודע מה קורה מבחינת לימודים ואיך תשלב את זה עם היציאות, עם החברים והמסיבות ועבודה... חייב לדעת גם ליהנות בזמן הלימודים, במיוחד בבאר שבע כשיש כל כך הרבה מה לעשות כאן ואנשים טובים. מהניסיון שלי, אני ממליץ לצאת במינון לא גבוה מידי ולא נמוך מידי ואז לאט לאט לראות איך אפשר לשלב את זה עם הלימודים. לדעתי כשיש לך עוגנים מסוימים במהלך השבוע והשגרה זה מאוד עוזר, כמו עבודה קבועה פעמיים-שלוש בשבוע, זה מאפס אותך ויוצר לך לו"ז מסודר. גם עכשיו, בתקופה הזו בשבועיים הראשונים של הלימודים שהם שבועיים של חסד כשאין עומס בלימודים אפשר להרשות לעצמנו לצאת קצת יותר... אני ממליץ גם לכל אחד להיות ספונטני, לזרום עם השבוע ולדעת אם אתה יכול להרשות לעצמך לצאת יותר או לא אבל עדיין לא לוותר על האירועים הגדולים ופשוט להשקיע יותר בלימודים בזמנים אחרים. הפאנג'ויה למשל- זה לגמרי שווה את זה ולגיטימי להפסיד בשביל זה חצי יום/יום לימודים!".
אז נכון, לא קל להחליט מתי זה בסדר לצאת וליהנות ומתי צריך לשים את הגבול ולשבת ללמוד. ועדיין, זה לגמרי אפשרי. אז צאו, תבלו ותיהנו מכל מה שיש לחיי האקדמיה להציע לכם- גם מהלימודים וגם מהמסיבות והאירועים.
סמסטר מוצלח לכל הסטודנטים!
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]