ליצמן על בית חולים נוסף בבאר שבע: "תהיה מלחמת עולם עם משרד האוצר"
25.12.18 / 13:28
ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת בראשות ח"כ אלי אלאלוף קיימה הבוקר דיון לסיכום פעילותה של ועדת המשנה לקידום שירותי הבריאות בדרום בראשות ח"כ מאיר כהן. בדיון השתתף סגן שר הבריאות יעקב ליצמן, שהתייחס בין היתר להחלטה להקים בית חולים נוסף בבאר שבע. לדבריו, אם יהיה עדיין בתפקיד, יתעקש שבית החולים החדש יהיה ממשלתי וצפה כי על כך תהיה "מלחמת עולם עם משרד האוצר, לא משנה מי יהיה שם". עוד אמר כי הקמת בית החולים תיקח לכל הפחות שמונה שנים ועל כן, בינתיים יש לחזק את בית החולים סורוקה ואת כלל שירותי הרפואה בדרום
יו"ר ועדת המשנה לקידום שירותי הבריאות בדרום ח"כ מאיר כהן סקר את פעילות הוועדה, אשר ביצעה מיפוי של הקשיים וגיבשה יעדים לקידום תחום הבריאות בדרום. בין היתר המליצה הוועדה להקים בתוך שנתיים עשרה מוקדים לרפואה דחופה בדרום ולקבוע בחוק זמני המתנה מרביים לרפואה יועצת בדרום, שבעת אי עמידה בהם יהיה רשאי המבוטח לקבל את השירות באופן פרטי במימון הקופה. עוד המליצה הוועדה להגביר את ההשקעה בחינוך לבריאות לילדי הדרום, שכן רק 16% מתלמידי הדרום זוכים כיום לחינוך לבריאות, לעומת 92% בתל אביב (מצ"ב המצגת המלאה). עוד אמר ח"כ כהן כי "הדרך לצמצום הפערים היא לא להדגיש את הקשיים, אלא להפוך אתגרים לתכניות עבודה. שילוב ידיים של ממשלת ישראל יכול להביא לתוצאות מהירות ומשמעותיות".
יו"ר הוועדה ח"כ אלי אלאלוף אמר "התחרות בין הקופות הפכה לאכזרית ובלתי נסבלת, והיא פוגעת בשירותי הבריאות במדינה. יש לשים על זה את הדגש". בנוסף, התייחס יו"ר הוועדה לשירותי הבריאות בעיר אילת ואמר "בית החולים באילת גדל בעשור האחרון אך לא מספיק. המיון יחסית טוב אבל חסרות מחלקות לגריאטריה, לשיקום ועוד. בית החולים גרעוני, לא מתוכנן שום גידול עתידי והוא לא משמש כמרפאות חוץ לקופות אחרות. אנשים עוזבים את העיר מפחד שלא יהיה להם מענה. זו עיר אסטרטגית שחייבת להיות חזקה בכל תחום, גם בבריאות".
ד"ר שלומי קודש, מנהל המרכז הרפואי סורוקה בישר כי בחודשים הקרובים תונח אבן הפינה לבניין חדש בבית החולים שיבנה במימון פילנטרופי ויוסיף, להערכתו תוך שנתיים- שלוש, 36 מיטות למבוגרים ו-12 לילדים. עם זאת, לדבריו, הבעיה המרכזית עמה מתמודד בית החולים היא היעדר כוח אדם בשל אתגר תקציבי. לדבריו בהינתן תקנים נוספים יוכל בית החולים להוסיף עוד 25% בהיקף השירותים. עוד הסביר כי "אמצעי הפרנסה החלופיים של הרופאים שלנו נמוכים מאלה של רופאים במרכז. המענקים מהמדינה עזרו להביא רופאים מצוינים, אבל הם הלכו ופחתו. כ-800 סטודנטים לומדים כיום רפואה בסורוקה, רק 10% מהם דרומיים. חלק גדול מהסטודנטים חוזר לאחר הלימודים להתגורר ולעבוד באזור מחייתו המקורי ומאידך, תושב הדרום שהלך ללמוד במרכז יש לו סיכוי גדול להישאר שם. לכן אנחנו צריכים למצוא דרך לעודד את הדרומיים ללמוד בדרום".
אם לשני ילדים עם אוטיזם מהדרום סיפרה בדיון: "נכון ליוני האחרון יש בדרום 120 אנשי מקצוע פרא רפואיים למבוטחי כללית, זאת לעומת 727 בצפון ו- 1302 במרכז. בכל אזור הדרום- רק 9 קלינאיות תקשורת ו-5 מרפאים בעיסוק. בתי הרגישה את הפערים כבר מהרחם, כשנאלצנו לנסוע לבדיקות באשקלון. כשגילינו על האוטיזם היינו צריכים להרחיק עד רעננה כדי לקבל מענה. אני רוצה לשמוע שיח של תשובות ופתרונות, לא רוצה להרגיש אזרחית סוג ב' בגלל שאני גרה בדרום".
המשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' איתמר גרוטו הציג בדיון את פעילות המשרד לקידום שירותי הבריאות בדרום. בין היתר ציין כי המשרד מתעדף את הפריפריה ביחס של פי 1.5-2 בחלוקת משאבי הבריאות, בראשם מיטות אשפוז, מכשירים ומבחני התמיכה של המשרד. לדבריו, בשנים 2017- 2022 הוקצו 34 מיטות נוספות לביה"ח סורוקה, 33 מיטות לביה"ח ברזילי, 69 מיטות שיקום בעלה נגב, סורוקה וברזילי ו-31 מיטות בתחום בריאות הנפש בבאר שבע ובברזילי. עוד הציג השוואה של המגמות בדרום אל מול מחוזות אחרים, ביחס לתוחלת החיים, תמותת תינוקות, שיעור מיטות אשפוז לנפש ועוד (מצ"ב המצגת המלאה).
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]