מב''שלים בירה

$(function(){setImageBanner('5c787a1a-e34b-4668-b97e-5e2a81dd8ce5','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33042,'Image','');})

פסטיבל בירות מקומי הביא עשרות אוהבי בירה לעיר העתיקה, שנהנו לטעום מתוך 40 סוגי בירות במגוון צבעים, ריחות וטעמים. איזה בירות תוססות ומיוחדות הוגשו ואיך לרוביק יש קשר לעניין?

תרבות הבירה היא כבר לא מה שהייתה, היא טובה, הרבה יותר. אם פעם היינו יוצאים עם חברים לבר לשתות בירה כדי להשתכר, הרי שהיום סצנת הבירות תופסת כיוון שונה, כשבירה תופסת מקום של כבוד בתרבות השתייה. כמו יינות איכותיים, לכל בירה היום יש מעמד, ביקוש ומגוון רחב ומתפתח של ריחות וטעמים ייחודיים, שאוהבי בירה מדופלמים ישמחו לטעום ולספר על כך לחברים.

עם התפתחות תרבות הבירה נוצרה גם קהילה של מבשלי בירה, שהחליטו לקחת את האהבה שלהם לבירה צעד אחד קדימה, כשכל אחד מהם דואג להוסיף נגיעה אישית לבירה הביתית שלו, דרך מרכיבים שונים ומיוחדים.

בשישי האחרון, ביקרתי ב"ביר 7 פסט", פסטיבל הבירה השלישי שנערך בבאר שבע בשנה וחצי האחרונות. בפסטיבל אותה אירח "החלוץ 33" בעיר העתיקה, השתתפו עשר מבשלות והציגו את תוצרתם המגוונת שמשכה התעניינות רבה של אוהבי בירה. רבים הגיעו לפסטיבל מחבר'ה צעירים, זוגות, משפחות ומבוגרים ששנים רבות מכירים את הבירה האהובה עליהם, שהגיעו להתרשם מתרבות הבירה המתהווה בעיר באר שבע בשנים האחרונות. 

בפסטיבל הוצגו על ידי עשרת המבשלות כ-40 סוגים שונים של בירות- מבירות על בסיס פירות, בירות עם תבלינים, בירות חיטה ועד בירות עם שוקולד, ווניל ועוד בירות מיוחדות עם מרכיבים שונים שנתנו לכל בירה טעם, ריח וגם צבע ייחודי.

עוד בהתחלה הבנתי שהפסטיבל הזה הולך להיות מיוחד, כשכבר בכניסה מקבלים כוס בירה אישית עם כרטיס להגרלה נושאת פרסים. בין מגוון הבירות הרחב, נאלצתי לצערי לטעום רק מספר בירות מתוך 40 הבירות המיוחדות, כשנתקלתי בסיידר תפוחים מתובלת בכשות שנקראת "בירת הסיידר העולמית" של מבשלת "התירוץ", כשעל הבקבוק מתנוססת תמונתו של ראש עירנו האהוב, רוביק דנילוביץ'.

והטעם? כמו ראש העיר שלנו, מרענן ומפתיע כל פעם מחדש.

עוד בירה מיוחדת שנתקלתי בה הייתה בירת פטל ופקאן בשם "לאסי גוז" של מבשלת "באשה פלום". הבירה הזו, שלאור השילוב של פטל, פקאן, וסוכר חלב (לקטוז) ניחנה בטעם ייחודי שגם נתן לה צבע אדמדם שמושך את העין לשתות עוד ועוד.

באחד הדוכנים עמדו שניים ממבשלת "היפופוטמוס". שם פגשתי את איתן רבינוביץ', שנמצא בלימודיו לדוקטורט בביו-טכנולוגיה, ואת רן דאך שלומד למאסטר בביו-אינפורמטיקה, שניהם סטודנטים בבן גוריון שאת אהבתם לבירה ניתן להרגיש בבירות הייחודיות שלהם. אצלם טעמתי בירה מיוחדת עם שוקולד, שגרמה לי להעריך מחדש את האהבה שלי לבירה, וגם לשוקולד.

איך יש להם זמן כשהם עסוקים בלימודים לתארים מתקדמים ?

"אין זמן, אבל עושים את מה שאנחנו אוהבים, לפעמים אתה יכול למצוא אותנו מבשלים בירה ב-2 בלילה במקום ללכת לישון" מספר רן. גם איתן סיפר בהתלהבות, "אנחנו מיישמים את המדע שאנחנו לומדים באוניברסיטה לתוך הבירה, אני אישית חוקר שמרים".

אבל איך קמה תרבות הבירה הבאר שבעית?

גלעד נאמן, מבשל בירה מקומי וממקימי הפסטיבל שיתף עם באר-שבע נט את מחשבותיו על הפסטיבל ועל תרבות הבירה המתפתחת בעיר: "הפרוייקט הזה הוא בעצם פסטיבל שמשתתפים בו מבשלים מקומיים, והמטרה שלו זה להביא תרבות של בירה לבאר שבע, לא במובן של שתיינות והשתכרות, אלא בעניין תרבותי וקולינרי. הפסטיבל מושך לכאן מאות אנשים לא רק מהדרום אלא גם מאזור המרכז, תל אביב, רחובות, והשרון".

איך מתפתחת תרבות הבירה בבאר שבע?

"בבאר שבע יש מועדון של מבשלי בירה שהוא אחד הפעילים בארץ וכולל כ-200 מבשלי בירה. אנחנו נפגשים אחת לחודש באחד הבתים של חברי המועדון ועושים אירועי טעימות, ומשתפים אחד את השני ברעיונות ובטעמים חדשים. זה הפך להיות משהו חברתי לכל דבר. אם פעם היינו צריכים לחשוב על מתנה מקורית להביא לחבר, הרי שהיום מביאים אריזה של בירה ביתית ומיוחדת"

כמה זמן אתה מבשל בירה?

"אני מבשל בירה למעלה מ-8 שנים וגם מלמד איך להכין בירה. הבירות שאנחנו מכינים הן לא בירות רגילות, לא מיינסטרים. רוב האנשים רגילים לבירות חיטה ואני לדוגמא מכין בירת שיפון שהיא מזכירה קצת חיטה אבל יש לה טעם שונה ומורכב".

לאן זה משווק?

"צריך רישיון מסחרי כדי לשווק ולכן אסור למכור את זה לברים, כך שניתן לרכוש את הבירות הייחודיות דרך המבשלות עצמן. לי אישית יש בירה אחת שנקראת "תוצרת הארץ" שהיא כבר מסחרית מבית מבשלת "החלוץ", וזכיתי איתה במקום ראשון בתחרות ארצית".

דיברנו כאן המון על בירה ועל סוגי בירות, אבל איך מכינים בירה?

"בישול בירה מתחיל מהשריית שעורה במים חמים, ואחר כך מסננים את הגרעינים והמים סופגים את הטעמים. אחר כך מרתיחים את המים ומוסיפים חומר בשם כשות שהופך אותה לעמידה יותר. אחרי הבישול מקררים את הבירה ומוסיפים לה שמרים, ונותנים לה שבועיים לתסוס. אחרי שבועיים מוזגים אותה לבקבוק ואפשר להנות מבירה ביתית טובה וצוננת".

צריך איזה ציוד מיוחד? כלים מסויימים?

"לא, אפשר להכין את זה בבית עם סיר פשוט, כל אחד יכול להכין בירה משלו. חשוב לי שיבינו שזה נגיש לכל אחד, אבל זה דורש עבודה ולמידה כמו כל תחום".   

לצד עיסוקו כמבשל בירה, גלעד משמש גם כמורה להיסטוריה ואזרחות בתיכון מקיף רבין, ביום הוא מפעיל את מגמת ביו-טכנולוגיה, ובלילה מתפעל בירו-טכנולוגיה. בבית הספר הוא משתף תלמידים, בין היתר, על תהליך של הכנת בירה ועל המרכיבים המיוחדים.

איך התלמידים הגיבו לעובדה שאתה מבשל בירה?

"בהתחלה לא סיפרתי על זה לתלמידים, ואז זכיתי במקום ראשון בתחרות ארצית ועשו על זה כתבה באחד המקומונים וזה היה על השער של העיתון וכל התלמידים באו אליי ואמרו 'אתה מכין בירה איזה מגניב זה, התחילו מלא הודעות וכולם התלחששו ביניהם בבית ספר שכמה שזה מגניב, התלמידים מאוד מפרגנים".

אז מה בעצם התוכניות לעתיד?

"החזון הוא באמת להפיץ את תרבות הבירה ולהדגיש שזה משהו שהוא איכותי ובכל זאת נגיש לכלל האוכלוסייה ללמוד אותו. כל העניין פה מניב רווח מצומצם בלבד, וההשקעה בו נובעת מתוך האהבה לתחום. אנחנו מתכוונים לפתוח בסביבות חודש אוגוסט-ספטמבר הקרוב מרכז תרבות לבירה בבאר שבע, שם יהיו ערבי טעימות, הדרכות, קניות של חומרי גלם, ואירועים קטנים. מעבר לזה, כל שנה בנובמבר אנחנו עושים אירוע שנתי של שיתוף בירות, יום בישול לימודי, וכל אחד מביא את הבירות שלו ומשתפים את התושבים איך מכינים בירה ומציעים טעימות".

כל מי שמעוניין להישאר מעודכן בנעשה, מוזמן להיכנס לעמוד הפייסבוק של "בית מלאכה לבירה". שם יתפרסם את כל מה שקורה עם תרבות הבירה בבאר שבע והשקות של בירות מיוחדות.

מה קורה ברחבי הארץ?

"במרכז ובצפון גם מתקיימים פסטיבלי בירה, אבל כאן זה שונה, במרכז יש אווירה אחרת יותר ממוסחרת וכאן אווירה יותר ביתית. אפשר להגיד שחווית הבירה מושכת אוכלוסייה שונה לבאר שבע מכל רחבי הארץ, אין איך לתייג את זה אלא פשוט להגיד שבשנה האחרונה יותר ויותר אנשים נחשפים לתרבות הבירה ולבישול בירה, כחוויה חברתית וגם זוגית, זה הופך להיות תחום שהרבה יותר מתקרבים אליו, ממקום קולינרי ולא ממקום של שתיינות והשתכרות".

בארץ תחביב, בעולם עבודה לכל דבר.

"בארץ זה עדיין בגדר תחביב", מציין גלעד, "אבל בגרמניה לדוגמא להיות מבשל בירה זה עבודה לכל דבר ולומדים לכך בבתי הספר מתוך מגוון מקצועות. אנחנו רוצים להגיע למצב שבו גם בישראל בישול בירה יחשב לתחום ברמה גבוהה כמו כל תחום עיסוק אחר".

פסטיבל הבירה בשישי האחרון מעיד על תרבות הבירה המתפתחת בבאר שבע בצעדי ענק, כשעוד בירות מקומיות וייחודיות נכנסות לתמונה. בישול בירה ביתית הוא כבר לא תחביב אלא ממש עיסוק לכל דבר, כשמאות תושבים בוחרים לקחת צעד קדימה ולהתעניין לא רק בשתייה של בירה, אלא בהכנתה המורכבת והמיוחדת. פסטיבל הבירה שהתקיים בשישי האחרון הוא רק מכת הפתיחה לפסטיבלים הרבים ולאירועי התרבות שאנחנו תושבי העיר עומדים ליהנות מהם בקיץ הקרוב.

 

 

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('1d278fde-bb4e-4c19-aa03-7ccc9e453cac','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33044,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה