$(function(){setImageBanner('a4e47c4f-7edf-4d79-8959-fa4f82fe5575','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33920,'Image','');})

נטע (28) וז'אן (34), זוג באר שבעים התחילו להכין בירה בבית שלהם כתחביב, הוסיפו חבית ועוד חבית, ייצרו סוגים שונים, קטפו מדליות ופרסים. עכשיו הם מבקשים את עזרתכם: תעזרו לנו להגשים את החלום ולהקים מבשלת בירה אמיתית.

הכל החל בביתם הקט של נטע וז'אן בבאר שבע, שם בנה הזוג הצעיר מבשלה ביתית לבירה וגילו שהמוצר ביד שלהם שווה זהב. כעת בעזרת פרויקט 'הד-סטארט', מנסים להשתדרג ולהקים מבשלה ומרכז מבקרים דווקא ברובע האמנים שבערד. 

בערב אחרי יום הלימודים או העבודה, אנו יוצאים לשתות בירה קרה עם החברים בבר השכונתי הקרוב. לכל אחד מאיתנו יש את הבירה המועדפת עליו, בין אם זו בירת חיטה או בירת פירות, כהה או בהירה. חלקנו אוהבים בירות עולמיות וחלק אוהבים את הבירה כחול לבן עם הגאווה הישראלית.

משהו טוב קורה בימים האלה בנגב, אל שורת הבירות הישראליות מצטרפת היום מבשלה חדשה, שבאה לתת ייצוג חדש לטעם הבירה הישראלית. ברובע האמנים בערד תפתח בקרוב מבשלת בירות בוטיק מיוחדות ותמשוך אליה מבקרים רבים.

מאחורי הפרוייקט הצונן עומד זוג צעיר מבאר שבע, נטע (28) וז'אן (34). הכל התחיל כשז'אן הגיע ללמוד בבאר שבע, התאהב בדרום והחליט לא לחזור למרכז ולהשתקע בבירת הנגב לאחר סיום התואר. "אחרי שסיימתי את התואר שלי בגיאולוגיה מצאתי עבודה מסודרת באחד מהמפעלים באיזור, מהר מאד הבנתי שאני מתנוון מבחינה יצירתית. אז התחיל להבשיל אצלי רעיון למה לא לנסות להכין בירה בבית? זה התחיל בהתחלה כתחביב".  מספר ז'אן, "כבר לפני הצבא הכנתי כמה פעמים קוואס (סוג של בירה שחורה שמקורה ממזרח אירופה ורוסיה ש.ט.) ו'קמבוצ'ה' (משקה שמקורו במזרח, המבוסס על פטריית הקמבוצ'ה שעברה התססה ש.ט.), תמיד הייתה לי חיבה לקולינריה".

הצליחו להרכיב בעצמם מתכונים מיוחדים לבירות תוצרת באר שבע.

נראה כי היכרותם של ז'אן ונטע לקוחה מסיפורי אגדות. ז'אן הגיע מהמרכז ללמוד באוניברסיטה ופגש את נטע, שניהם הכירו התאהבו, ומאז הם ביחד. נטע לעומת זאת, מתגוררת בבאר שבע מאז עלייתה לארץ וגם לה לא הייתה כל כוונה לעזוב את האזור גם אחרי שסיימה את התואר השני שלה במדעי הרפואה. "זה אזור מקסים" היא מעידה.

במהלך לימודיהם, שניהם למדו כימיה והשתמשו בידע שצברו בשביל להתחיל בייצור בירה, הבנתם בתסיסה ושמרים הייתה מעבר למתכון על הדף, גם התהליכים היו מובנים להם, וכך הצליחו להרכיב בעצמם מתכונים מיוחדים לבירות תוצרת באר שבע.

הידע בכימיה עוזר בהבנת התהליכים שעוברת הבירה מן ההתחלה כגרגר שעורה, ועד הפיכתה לנוזל הזהוב והמריר הנמזג בכוסות.

מאז התבשלות הרעיון עברו כמה שנים, וכרגע ז'אן ונטע מבשלים בירות בביתם כבר 6 שנים. בזמן זה השכילו ופיתחו בירות ייחודיות וטעימות. ב-2013, העזו לעשות צעד להשתתף בתחרות הבירה הארצית בישראל ואפילו בתחרות הבירה הלאומית באנגליה. הם הגישו בירות בוטיק ייחודיות לתחרויות וגרפו פרסים רבים.

"רצינו לתת את התחושה של בירה של פעם כמו לפני מאות שנים באנגליה" מספר ז'אן על בירת הסטאוט אלון שלהם, בירה מיושנת עם שבבי עץ אלון כדי לתת תחושה של יישון בחביות עץ. ב-2013 זכתה הבירה בפרס היוקרתי – הטוב מכולם - "Best in show" במסגרת התחרות  "Long Shot 2013" בה השתתפו יותר מ-120 בירות. ב-2014 זכתה הבירה במקום השלישי בקטגוריה בתחרות "בתסיסה" שמאורגנת על ידי מועדון מבשלי בירה ארצי.

בנוסף במבשלת הבירה הביתית של ז'אן ונטע מייצרים גם בירת חיטה גרמנית שזכתה ב-2013 במקום הראשון בתחרות "בתסיסה" וב-2014 זכתה הבירה במקום שני בתחרות Long shot. בירה דונקל שלהם, זכתה בשנה שעברה במקום השני בקטגוריית "לאגרים" בתחרות Long shot 2015, כמו כן באותה שנה זכתה במקום הראשון בקטגוריית "לאגר צ'כי" בתחרות הלאומית של אנגליה. גם בירת ה-IPA שלהם קטפה את המקום השני בקטגוריית "איילים" בתחרות Long shot 2015. גם בירת דובדבנים- פורטר דובדבנים מכינים במבשלה הביתית, וזאתי קטפה את המקום השני בקטגורית "בירות בתוספת בירות" בתחרות הלאומית של אנגליה. הגאווה הגדולה היא בירת הפורטר אנגלי שלה, בירה כהה אנגלית שתוכננה ובושלה באופן קפדני וגרפה את המקום השני בקטגוריית "בירות אנגליות כהות" בתחרות הלאומית של אנגליה! כבוד! הבירה התחילה כבירה ניסיונית והצלחתה תכניס אותה לתפריט הקבוע של המבשלה.

כרגע, ההכנות בעיצומן, המברגות והפטישונים רועמים וז'אן ונטע כבר בקושי מצליחים להתאפק ולחכות עד שהכל יהיה מוכן ויוכלו לפתוח את מבשלת הבירה ברובע האמנים בערד. התוכניות רבות ויצירתיות, נטע וז'אן אף מתכננים לפתוח מרכז מבקרים קטן שיאפשר סיור במבשלה וטעימות מבירות הבוטיק הייחודיות שלהם "האזור מדהים ויש לו המון פוטנציאל" מספרת נטע.

בשביל לקדם את המבשלה החדשה, בחרו הזוג הבאר שבעי להקים פרויקט הד-סטארט, שם הם פונים להמונים שיעזרו להם בקידום הפרויקט.

 האם המבשלה תהיה פאב חדש?

"לא, אין לנו כוונה להתחרות עם הפאבים באיזור אלא אנחנו מקווים לעבוד איתם בשיתוף, לכן המבשלה תהיה מרכז מבקרים שאנשים יוכלו לבוא לסייר ולטעום מהבירות הייחודיות שלנו" מציינת נטע.

מבשלת הבירה תיקרא "בירה שיטה" על שם העץ המדברי והסלוגן שלהם "בירה מדברית". את הבירות הייחודיות שלהם ישווקו נטע וז'אן לכל אזור באר שבע והדרום.

בקרוב בברים הקרובים למקום מגוריכם?

הבירות הביתיות היא ללא ספק תופעה עולה, כשהיום אוהבי בירה רבים מחליטים לבשל בירה ייחודית בביתם. נטע וז'אן החליטו לקחת תחביב קטן לשלב הבא והצליחו לזכות בתחרויות רבות בארץ ובאנגליה. עם רזומה כזה אין ספק שהחבר'ה מבינים בבירה ונאחל להם בהצלחה עם המבשלה החדשה!

ניתן לבקר בדף הפייסבוק של המבשלה ולעקוב אחר הפרסומים. 

אז מי בא לבירה?

באר שבע נט

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('db1c0a48-1cd8-45b2-96ef-1c47d745645d','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33922,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה