שעת התה של באר שבע
19.04.17 / 14:47
אתמול בשעות אחר הצהרים התכנסו בגן אלנבי מול מוזיאון הנגב מקבץ צעירים בלבוש מגונדר מהרגיל ובידיהם כוסות תה. בהשראת התרבות הבריטית יזמו סיון סער ומיכל ליפטשר שעת תה בגן המחודש- הדבר הכי חם בעיר אחרי השמש.
סיון ומיכל שתיהן מעולם היצירה, לוקחות חלק פעיל ביוזמות המתגבשות בעיר העתיקה בבאר שבע. הן נוהגות להעלות נושאים בינן לבין עצמן ולפתח אותן. לפעמים הרעיונות קורמים עור וגידים, כזו היא שעת התה שהושקה בחול המועד סוכות ואתמול התכנסה בשנית. גנרטור, מספר שולחנות, קומקומי תה, עוגיות מאפה בייתי, אורחים ויוזמה אישית זה כל מה שצריך.
"זו הזדמנות לחזור אחורה בזמן", אומרת סער, "גן אלנבי מאוד מטופח ביחס לסביבה והוא נתן השראה לאירוע. החלום שלהן שבמסיבת התה הבאה יתארח אורח מכובד, בריטי אמיתי. אולי צאצאיו של אלנבי יסכימו לבוא ולהתארח".
-
מאור אלקיים גר 15 שנה בבאר שבע ולאחרונה עבר לאזור העיר העתיקה יחד עם גרעין ״תור המדבר״. אלקיים הגיע יחד עם זוגתו ושני ילדיהם כדי להכיר את הסצנה בעיר העתיקה. זוהי הפעם השנייה של משפחת אלקיים בשעת התה, בפעם הקודמת גם הילדים התלבשו לפי המסורת הבריטית אך הפעם הם היו חסרי מנוח. טליה לדני משכונה א' הגיעה יחד עם ביתה הפעוטה. היא באה לחגוג את התפתחות העיר באר שבע. היא גרה בעיר 15 שנה והגיעה בתור סטודנטית. היא נשארה בזכות רוביק והתפתחות העיר. היא מאמינה שהבנייה וחברות ההייטק שמגיעות לאזור תורמות ליוזמות חברתיות מבורכות, "ככול שיגיעו יותר אנשים וככול שיפסיקו לשאול אותי אם אני סטודנטית אז נדע שהצלחנו להביא מגוון של אנשים", מספרת טליה.
-
דנה בנימין מנאות לון גם היא הגיעה לאירוע, אומרת שכמות הסטודנטים בעיר הביאה לידי מחירי שכירות גבוהים ופתיחת מיזמי תרבות ובילוי לסטודנטים אבל לבני השלושים אין בעיר באר שבע מקומות בילוי ושעת התה נופלת בדיוק למשבצת הזו.
השכבות נערמות בגן שהוקם על ידי העות׳מנים ב-1902 והיה אחד הגנים הציבוריים הראשונים שניטעו בארץ. היו אלו העות׳מנים שהקימו את הגן ששימש לטקסים וסמל שלטון ופיתוח של האימפריה בדמדומיה. הגן התחדש לראשונה כדי להנציח את ניצחון התורכים על האנגלים בקרב עזה. שש שנים לאחר כיבוש באר שבע על ידי גנרל אדמונד אלנבי הוקם בגן פסל בדמותו. פסל שנהרס במהלך המרד הערבי הגדול (1938). עשור לאחר המרד שיפצו הבריטים את הגן והציבו אבן מרובעת עם הכיתוב אלנבי באנגלית וערבית יחד עם שנות שהותו של אלנבי בארץ 1917-1918.
מאז, הגן שופץ והוזנח, ושופץ שוב עד למתכונתו הנוכחית. ב-2015 נחנך הגן המחודש בסיוע קק״ל אוסטרליה שחייליה השתתפו בשחרור העיר, שהקרב בבאר שבע היה הניצחון היחיד של חייליה ואחד מקרבות הפרשים האחרונים בהיסטוריה האנושית.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]