מתיאטרון הפרינג' לבמות של דרום קוריאה
10.11.21 / 08:43
המחזה, שעלילתו מתמקדת בקצין הלום קרב, הועלה בעיבוד מחודש בפסטיבל היוקרתי במדינה האסיאתית. יואב מיכאלי, כותב המחזה - "לישראלים ולקוריאנים יש היסטוריה של מלחמה
יש כבוד: המחזה "הבן של היהודי האחרון" מאת יואב מיכאלי זכה לגירסה קוריאנית בפסטיבל במאי אסיה 2021: "הבן של היהודי האחרון" מאת יואב מיכאלי, המנהל האמנותי של תיאטרון הפרינג' באר-שבע עלה בערב חמישי ושישי האחרון בפסטיבל במאי אסיה 2021. "הבן של היהודי האחרון" הינו דרמה ארצישראלית על פי אפיזודה מתוך "היהודי האחרון" של יורם קניוק. העלילה מגוללת את סיפורו של בועז, קצין צעיר אשר חוזר מהמלחמה הלום קרב ומוכה רגשות אשם על מות חברו ופקודו מנחם. הוא יוצר קשר עם הוריו של מנחם, ונגה ארוסתו המתגוררת עמם. למול יגונם יוצר בועז דמות הרואית רגישה ועמוקה של מנחם המת, כפי שלא הכירו מעולם. בעל כורחו הופך בועז למעין "עסק הנצחה" המספק חומרים למשפחות השכולות, בעוד שבינו ובין נוגה נרקמת מערכת יחסים בצלו של מנחם. כאשר השקר נחשף עומדים כולם מול השכול במלוא עוצמתו.
המחזה שתורגם לשפה הקוריאנית וזכה אשתקד בקריאה מבויימת, הועלה כהפקה מלאה במסגרת פסטיבל במאי אסיה 2021 (ASIA DIRECTORS FESTIVAL).
מיכאלי מספר כי שיתוף הפעולה נולד עקב מפגש בהאנוי ויאטנם בו נוצר הקשר בין הנהלת תיאטרון הפרינג' באר-שבע לבין איגוד הבמאים של קוריאה שמפיק את הפסטיבל השנתי בסיאול. "במסגרת שיתוף הפעולה, הוזמן אנסמבל עיט בשנת 2020 להופיע עם הפקת המקור 'Bפולארי' בסיאול אך עקב מגפת הקורונה, הנסיעה נדחתה לשנת 2022. משום שנבצר מאיתנו לטוס, ההפקה הקוריאנית ביקשה מאיתנו לשלוח אליהם מחזות ישראליים שהם יוכלו להעלות בפסטיבל עם שחקנים מקומיים".
איך הקהל המקומי הגיב ליצירה הישראלית בגרסה הקוריאנית?
"למרות שאנחנו שתי חברות שונות מאוד ורחוקות אחת מהשנייה, הן לישראלים והן לקוריאנים יש היסטוריה של מלחמה והם שותפים להתמודדות עם השכול ועם הזיכרון, הנושאים המרכזיים בהם עוסק המחזה 'הבן של היהודי האחרון'. התגובות של הקהל הקוראיני היו מאוד נרגשות. בעת שהשתתפתי בפאנל בזום עם מנהלי הפסטיבל, במאי ההצגה ומבקרי תיאטרון קוריאנים ניכר שהם ירדו לעומק, ניתחו את המחזה והצליחו להבין את המסרים שלו".
עקיבא טור, שגריר ישראל בקוריאה שנכח בהצגה מספר כי "היה זה תיאור קוריאני מרגש ומופלא של אבל מלחמה ישראלי ושל כוונות טובות שהשתבשו כשכנות וסנטימנטים התנגשו. השחקנים והבמאי הצליחו לתפוס ניואנסים רבים של תפארת ישראלית ולעיתים גם ישראליות מכוערת. תודות לוויאנג יון, ראש איגוד הבמאים בקוריאה ולצוות היוצרים של קבוצת G.O שהביאו את ההצגה הזו לקהל הקוריאני ושנתנו הזדמנות להראות יצירה ישראלית בצורה חדשה דרך ביצוע קוריאני אומנותי".
מיכאלי מוסיף כי בשנה הבאה, ישראל ודרום קוריאה מציינות 60 שנה לכינון יחסים דיפלומטיים ובמסגרת זו, תיאטרון הפרינג' באר-שבע ואנסמבל עיט הוזמנו להופיע בפסטיבל הבא שעתיד להתקיים בסיאול בחודש נובמבר 2022.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]