"זה הזמן לתת קול לעשייה מקומית במרחב הציבורי"
18.05.20 / 11:40
השבוע יקושטו לוחות המודעות בעיר ערד בתערוכת "מדבר בצל הוירוס" שתציג 18 יצירות שיצרו תושבי ערד ואורחיה בזמן מגפת הקורונה. התערוכה שתימשך עד אמצע חודש יוני תציג בין היתר צילומים של אנשים בחלונות בתיהם, יצירות אקופרינט המקבלות את צבעיהן מעלים וצמחים וצילומי טבע בשיאו של האביב בימי המגפה
מגפת הקורונה בעולם שינתה את כל מה שאנחנו יודעים על עצמנו. היא הביאה לשינויים בהרגלי החיים, לחרדות וחששות של בני האדם זה מזה - ובעיקר להרבה זמן בבית. מעיין היצירה הנובע של יוצרים, גם בערד, לא פסק והמגיפה הפכה להזדמנות. המרכז לאמנות עכשווית בערד בשיתוף עיריית ערד והספרייה העירונית החליטו להעניק במה ליצירה של אמנים מערד ושל כאלה ששהו בה ליצירות שנוצרו בזמן ההסתגרות בבית. לקול הקורא שפורסם ניגשו עשרות יוצרים מתחומים שונים - צילום, ציור, הדפס, פסיפס, שירה ועוד. היום (שני, 18/05) יוצאת לדרך תערוכת הרחוב עם יצירות "מדבר בצל הוירוס".
"בימים אלה, כשהאנשים רק מתחילים לצאת מהבית", אמר אורן עמית, מנהל המרכז לאמנות עכשווית בערד ויוזם הפרויקט, "זה הזמן לתת קול לעשייה מקומית מרהיבה וייחודית, הנובעת מהמקום ומהתקופה. אך טבעי הוא לעשות זאת במרחב הציבורי שהתגעגענו אליו כל כך".
בין האמנים המציגים נמצאים מעצבי האופנה "האחים מוסלין" שהגיעו לשהות אמן בעיר בזמן המגיפה והתאהבו בה; הצלמת מרב מרודי, שגדלה בעיר וכיום מתגוררת בברלין, מציגה בסדרה "שלום מארצות הבלקון" צילומים של אנשים בחלונות בתיהם; האמנית חלי חסון כהן, תושבת ערד, מציגה יצירות אקופרינט - הדפס המקבל את צבעיו מעלים ומצמחים; ענת רסקין, עיתונאית וצלמת מערד, מציגה צילומי טבע לצד כפפות שנזרקו ברישול; ועוד רבים. לצידם, משוררים מקומיים כמו שי מנדלוביץ', עמוס דגני ואחרים מציגים אמירה ייחודית בהשראת התקופה. במקביל לתערוכה שתתקיים ברחובות ערד מפת היצירות והתערוכה המלאה יעלו במקביל באתר המרכז לאמנות עכשווית בערד.
המרכז לאמנות עכשווית בערד נפתח בשנת 2016 בתמיכת משרד התרבות והרשות לפיתוח הנגב. לצד תכנית שהות אמן בינלאומית הפועלת מזה כשש שנים, מקיים המרכז ארבע תערוכות בשנה בגלריה רחבת ידיים, לצד פעילות ציבורית וחינוכית ענפה.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]