תלמידי כיתה ח' מבאר שבע מובילים מהפך במיחזור הביתי
18.03.21 / 15:17
במסגרת תחרות ארצית של כיתות נחשון הציגו תלמידים מבתי ספר בכל הארץ מיזמים שנועדו לקדם את אחד מיעדי האו"ם ה-SDG לעתיד בר קיימא. במקום הראשון זכו תלמידי כיתה ח' ממקיף דוד טוביהו בבאר שבע שפיתחו מוצר לעידוד מיחזור ביתי. קרין זפרני, תלמידה בפרויקט, סיפרה ל'באר שבע נט': "ממש התרגשנו, זו פעם ראשונה שהיינו בתחרות כזו גדולה ושמחים על הזכייה"
"בכל שנה יש תחרות לכיתות ט' עד יב' של כיתות נחשון ברחבי הארץ. אנחנו אמנם תלמידים בכיתה ח' אבל המחנכת שלנו אושרית פבריאש החליטה שאנחנו מתאימים אז השנה ניגשנו גם אנחנו לתחרות. כל קבוצה הייתה צריכה לבחור נושא אחד מיעדי SDG של האו"ם ולהמציא מוצר או מיזם שישפר את העולם. אנחנו בחרנו בנושא איכות הסביבה וזכינו במקום הראשון", כך סיפרה ל'באר שבע נט' קרין זפרני, תלמידת כיתה ח' בתיכון מקיף דוד טוביהו בבאר שבע.
תלמידי המקיף השתתפו כאמור בתחרות ארצית של כיתות נחשון במסגרתה הציגו נבחרות תלמידים מבתי ספר שונים מרחבי במדינה מיזמים שנועדו לקדם את אחד מיעדי האו"ם לעתיד בר קיימא. שתי קבוצות מחטיבת הביניים דוד טוביהו עלו לתחרות הארצית וייצגו את העיר באר שבע ומחוז דרום.
במקום הראשון בתחרות זכתה קבוצת "מולטי טראש- מובילים מהפך במיחזור הביתי" שהציעו לייצר פח מיחזור ביתי מיוחד וגם מוצר נלווה המתאים לשימוש בגני ילדים מתוך רצון לחנך את הדור הצעיר למיחזור ושמירה על הסביבה. המיזם שהקבוצה הציגה עסק בחשיבות הפחתה משמעותית של יצור אשפה באמצעות מניעה, מחזור ושימוש מחדש. חברי הקבוצה הם אמלי אודר, סטיבן מורגנשטיין, קרין זעפרני, לאה פוטשינסקי וליאור אחייב מכיתה ח'1, בהובלת המחנכת אושרית פבריאש. את המוצר עיצב בתלת מימד תומר פז.
"בהתחלה עשינו מחקר וראינו שישראל מקום חמישי בעולם בצריכת פסולת ממוצעת לנפש והחלטנו לעשות סקר, בדקנו מי ממחזר ומי לא ולמה לא ממחזרים", סיפרה קרין, "רוב האנשים ענו שהם לא ממחזרים כי זה יוצר ערימות של שקיות בבית וריח לא נעים והחלטנו למצוא פתרון לבעיה". ואכן תהליך העבודה של חברי הקבוצה כלל מחקר עומק משמעותי בעזרת מספר כלי מחקר מהתחומים הכמותיים והאיכותניים: סקר, תצפיות וראיונות עומק עם אנשי מפתח בתחום מהאקדמיה והתעשייה, ניתוח ממצאים ופיתוח פתרון שכבש את לב השופטים.
ספרי על המוצר עצמו
"כולנו חשבו יחד איך אנחנו יכולים לעזור לתושבי ישראל למחזר ולשמור על הסביבה וחשבנו על פח גדול המונע על מסילה ומפוצל לארבעה פחים קטנים. זה קטן וקומפקטי, מחולק לצבעים ונוח לשימוש. עשינו גם מוצר נלווה לילדים כי לדעתנו השינוי מגיע מהילדים הקטנים עם חינוך נכון לשמירה על הסביבה. הפח הוא צבעוני ומנגן, אם הילד זורק את המוצר לפח הנכון הפח ישמיע אמירות מעודדות שנותנות לילד מוטיבציה להמשיך ולמחזר".
איך היה לכם כתלמידים בכיתה ח' להשתתף בתחרות כזו ולזכות במקום הראשון?
"אנחנו ממש התרגשנו והיינו בלחץ. היינו ראשונים להציג ולא ידענו מה זה, זו פעם ראשונה שאנחנו בתחרות כזו גדולה עם שופטים והכל. באמצע ההרצאה שלנו כשהיה לנו רק חמש דקות להציג, קרס לנו האינטרנט. אבל למזלנו נתנו לנו הזדמנות שנייה ועשינו את ההצגה שלנו של המוצר, השופטים אהבו וזכינו במקום הראשון".
קבוצת "מולטי טראש" אף ניפגשה עם מר אשר מלול, אחראי תחום החינוך הסביבתי במנהל החינוך בעיריית באר שבע שליווה ועזר לה בתהליך החקר. "הוא גם אהב את הרעיון שלנו ואנחנו צריכים להודות לו על העזרה. עכשיו עוד שבועיים יש לנו מפגש עם רוביק דנילוביץ' ראש העיר כדי שנוכל להתחיל פיילוט למוצר שלנו בבאר שבע", סיכמה קרין.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]