שינויים בתקנון הבית המשותף מה חשוב לדעת?
07.06.20 / 04:09
משפטנים מזהירים: שינויים בתקנון הבית המשותף עלולים להפחית בעשרות אחוזים את ערך הדירה
ביקור בלשכת רישום המקרקעין, לשכת רשם המשכונות וביקור בשלטונות המס ובאגפים השונים של הרשות המקומית הם רק חלק מהפעולות הרבות, הנדרשות טרם רכישת דירה - הרכישה המשמעותית והגדולה ביותר שקיימת.
בין שלל הבדיקות והמסמכים שנועדו להבטיח את זכויותיו של בעל הנכס החדש, נמצא גם "תקנון בית משותף", אך פרמטר זה פעמים רבות לא מקבל את תשומת הלב הראויה, והולך לאיבוד בין הררי הבירוקרטיה.
לדברי עוה"ד טל מירון ונטע כהן-סלמן, המתמחות בדיני משפחה ובנדל"ן, רבים אינם יודעים שלתקנון הבית המשותף קיימת משמעות רבה עבור רוכשי דירות, והוא משליך על שוויה של הדירה, היכולת למוכרה בעתיד, ומשפיע רבות על היחסים שירקמו עם הדיירים בבניין.
"תקנון של בית משותף הוא חוזה לכל דבר, שנועד להסדיר את מערכת היחסים בין כלל בעלי הדירות בבית המשותף", מסבירות עוה"ד מירון וכהן-סלמן. לדבריהן, התקנון קובע, למשל, למי מותר השימוש בגג, וכיצד. כמו כן קובע התקנון את חלוקת הנטל בין הדיירים בתשלום מיסי הוועד, את חלוקת השטחים המשותפים, את אופן ניהול האחזקה השוטפת של הבית המשותף, ולעיתים גם מכתיב קווים מנחים בדבר חזות הבניין.
הקדשת תשומת לב ראויה לתקנון הבית המשותף עשויה למנוע עוגמת נפש, סכסוכים מיותרים עם השכנים, וגם לא מעט הפסדים כלכליים. על תקנון הבית המשותף והשפעתו על רוכשים לא זהירים, בכתבה הבאה.
עו"ד טל מירון, ממייסדות משרד 'מירון את סלמן' העוסק רבות בתחום דיני המשפחה ודיני המקרקעין, תוך התמחות בעסקאות מקרקעין באזור יהודה ושומרון. אתר המשרד http://www.meronlaw.co.il/
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]