קולות של פמיניזם בשדרות רגר
06.06.21 / 21:56
עשרות נשים וגברים צעדו הערב במחאת "את לא אשמה" בבאר שבע. פגשנו לראיון את התא הפמיניסטי של הסטודנטיות למשפטים במכללת ספיר, ששמו לעצמן למטרה להיות אקטיביות ולהילחם נגד תרבות האונס: "אני צועדת במחאה כי נמאס לי לראות פוסטים זועמים בפייסבוק, לשמוע על דברים בחדשות, בא לי לצאת החוצה ולהגיד שאני לא יכולה יותר".
צעדת "את לא אשמה" שהתקיימה הערב בפעם החמישית בעיר באר שבע, סחפה אחריה עשרות צועדים וצועדות עם מסר חד וברור: די לתרבות האונס והאשמת הקורבן. הצועדות והצועדים, שהחלו את דרכם במרכז המורים, ומשם המשיכו למשכן אומנויות הבמה, מחו כנגד חוסר האכיפה וקלות הענישה של מערכת המשפט כאשר מדובר במקרי פגיעה בנשים. הצעדה הגיעה לרגעי שיא כאשר נשים וגברים חשפו את הסיפורים האישיים שגרמו להם להגיע לצעדה, במרחב בטוח ומכיל. הקולות שנשמעו מכל עבר היו קולות של תמיכה, אהדה ואחווה: "את לא אשמה", "זה לא היה צריך לקרות".
במהלך הצעדה, נפגשנו עם "התא הפמיניסטי" של הסטודנטיות למשפטים בספיר, רובן תושבות באר שבע שהחליטו לקחת חלק פעיל במחאה ולהביא את הצד שלהן בעניין, לאחר שבשנה האחרונה מרצה בכיר במכללה בדרום נחשד בביצוע עבירות מין בבת שלו. "לאחר שנעצר המרצה המדובר, לא נעשה דבר על ידי המכללה בה הוא מרצה ולא נאמר מסר על מנת לגנות את מעשיו ולשמור על מרחב בטוח במרחב הלימודי. באנו להעביר את המסר שאנחנו מאמינות לבת שלו" מספרת קורל יצחקי (25), חברה בתא.
גם אורי וזאנה (24), חברה בתא הפמיניסטי מספרת בריאיון למערכת באר שבע נט: "אני צועדת במחאה כי נמאס לי לראות פוסטים זועמים בפייסבוק, לשמוע על דברים בחדשות, בא לי לצאת החוצה ולהגיד שאני לא יכולה יותר. משהו כאן צריך להשתנות". מאז הקמתו, פועלות חברות התא הפמיניסטי במישורים שונים, ביניהם פודקאסט שהפיקו ויצא בקרוב לאור. "כסטודנטיות למשפטים הגענו לתואר הזה כדי לשנות וכדי שיהיו לנו הכלים לעזור לנשים".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]