צל"ש השבוע: מיזם 'עכשיו זה הזמן'

$(function(){setImageBanner('e32b0a60-738d-43a1-87c9-b894579dd3f5','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33743,'Image','');})

'עכשיו זה הזמן' הינו מיזם ארצי רחב היקף להפגת בדידותם של ניצולי שואה, זאת לאור ההבנה כי אחת המצוקות הגדולות ביותר של ניצולי השואה היא תחושת הבדידות. יצאנו לשמוע ממתנדבי המיזם בבאר שבע והסביבה מדוע הוא כל כך חשוב ומספק

תושבי באר שבע והסביבה ידועים בעשייה החברתית המאפיינת אותם, והפעם אנחנו רוצים לפרגן להם. מידי שבוע נחלק את 'צל"ש השבוע' לתושבים או ארגונים חברתיים שראויים לפרגון על עשייה חברתית מבורכת למען האחר. השבוע, נפרגן למיזם 'עכשיו זה הזמן- המיזם להפגת בדידותם של ניצולי שואה'. מטרתו של המיזם הינה לחבר בין ניצולי שואה המדווחים על תחושת בדידות, לבין מתנדבים חברתיים שבאים ומארחים להם חברה מזמנם הפנוי. את המיזם מפעילה הרשות לזכויות ניצולי שואה במשרד האוצר בשיתוף ג'וינט ישראל-אשל בניהולה של עמותת מטב.

המתנדבת אדווה חיון והניצולה מיזינסקי אידה- צביה גאייר

מנצחים את הבדידות

המיזם הוא מיזם ארצי אשר פועל בבאר שבע כשנתיים ולוקחים בו חלק כ-150 זוגות של ניצולים ומתנדבים מאזור באר שבע והסביבה. "המתנדבים מגיעים אחת לשבוע למפגש חברתי בבתיהם של הניצולים. במסגרת המפגשים הם משוחחים איתם, מסייעים להם בהנגשה טכנולוגית, שותים איתם קפה, מקשיבים לסיפורי החיים שלהם, וגם לומדים מהניצולים לבשל/לסרוג/שפות ועוד... ישנם מתנדבים וניצולים שאף מבלים מחוץ לבית ויוצאים לבתי קפה, סרטים או הצגות", מספרת לבאר שבע נט צביה גאייר, בת 49 ילידת באר שבע, רכזת אזורית של המיזם באזור באר שבע והסביבה. בכדי להוציא את המיזם אל הפועל ולסייע בהצלחתו, רכזי הפעילות עובדים בשיתוף פעולה עם מחלקות הרווחה, קהילות תומכות, בתי אבות ומרכזי יום, עמך, הקרן לרווחת ניצולי שואה ועוד.

"כבר מגיל צעיר אהבתי מאוד לשוחח עם אנשים מבוגרים ולהיחשף לניסיון החיים העשיר שלהם", משתפת צביה, "לפניי כשנתיים נחשפתי למיזם מדהים: "עכשיו זה הזמן", שמטרתו הפגת בדידות בקרב ניצולי שואה והחלטתי שאני רוצה להיות חלק ממנו". המיזם, כאמור, פועל כבר שנתיים בעיר אך תמיד מחפשים מתנדבים נוספים באזור שרוצים לסייע לניצולי השואה ולארח להם חברה. כמו כן, במידה וישנם ניצולי שואה שלא מכירים את השירות והיו שמחים לחברה- מוזמנים להפנותם לרכזי הפעילות באזור.

בין המתנדבים לניצולי השואה נוצר קשר מיוחד לאורך הזמן והחיבור ביניהם הוא תמיד מרגש. צביה מספרת לנו על חן ואלה, אימא ובת, אשר מתנדבות אצל הניצולה ריקה בר: "ריגש אותי במיוחד שחן הילדה היא זו שפנתה אליי להתנדב כשהייתה רק בת 16.5. כשהסברתי לחן שבמיזם יכולים להתנדב רק אחריי צבא, היא לא היססה ואמרה שתבקש מאמא שלה להצטרף אליה להתנדבות. הקשר שנוצר בין חן ואלה לבין ריקה הוא חם ומשמעותי מאוד, ולמרות שהן מאוד עסוקות הן לא מוותרות על הביקורים אצל ריקה ועושות את זה באהבה ומכל הלב".

 המתנדבת חן עם הניצולה ריקה בר- צילום פרטי

איך לדעתך הליווי והחברה שמעניקים המתנדבים לניצולי השואה מסייעת להם ביום יום?

"במסגרת המיזם אני נמצאת בקשר עם הניצולים והמתנדבים, לדבריי הניצולים הביקור השבועי של המתנדבים מסב להם אושר, מפחית את תחושת הבדידות שלהם, מסייע להם להתמודד עם קשיים, משפר את מצב הרוח שלהם והמצב הבריאותי ומאפשר להם להרחיב את מעגל העיסוקים היומיומי שלהם. המתנדבים מדווחים אף הם היות והמפגש עם הניצולים נותן להם המון, הם מקבלים לא פחות ממה שהם נותנים".

מה החשיבות בעינייך של עשייה חברתית והתנדבות בקהילה?

"אני חושבת שעשייה חברתית והתנדבות בקהילה מחזקים אותה, ומחברים אותה. ההתנדבות והיכולת לעשות למען מישהו אחר היא דבר גדול, עוצמתי וחשוב, ששני הצדדים יוצאים ממנו נשכרים הן הצד הנותן והן הצד המקבל. אני מזמינה גם מתנדבים וגם ניצולים לקחת חלק במיזם הנפלא הזה וליהנות מחיבור בין דורי מרגש ומשמעותי". 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('e234c2b3-730b-4471-8bf1-39292eb8df8b','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33745,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה