פחי האשפה בשכונת רמות הופכים למפגע תברואתי: "זה גובל בסכנת נפשות"
18.06.19 / 18:34
תושבי רחוב פיקרד בשכונת רמות סובלים מבעיה תברואתית במתחם פחי האשפה כתוצאה מזבל שמצטבר, נזרק מחוץ לפחים ולא מפונה. מדוע התושבים בוחרים לזרוק את הזבל מחוץ לפחי האשפה וכיצד העירייה יכולה לסייע?
תושבי שכונת רמות בבאר שבע נאלצים לחיות בסביבה מלוכלכת מלאה בפסולת. ברחוב פיקרד המצב הפך לבלתי נסבל עבור חלקם כשלטענתם מדובר במפגע תברואתי שמסכן אותם. ברחוב ישנם פחי אשפה רגילים המצויים במתחם מוגדר, אך הפסולת בעיקרה נמצאת על הרצפה, על הרחוב והמדרכה. ניסינו לבדוק מדוע התושבים זורקים את הפסולת מחוץ לפחי האשפה ואיך אפשר לשנות את המצב.
"זה גובל בסכנת נפשות, הפסולת מצטברת מחוץ לפחים כי אין פינוי שלה בתדירות גבוהה והדיירים מחליטים לזרוק את הזבל מסביב", אומר לנו א', אחד התושבים. לטענת התושבים, המבנה של הפחים מצחין, כלל לא נקי ומפחיד בכלל להיכנס פנימה. "יש מי שמפחד להיכנס אז זורקים פסולת בחוץ, הדיירים תורמים את חלקם לזוהמה, זה חייב להיפסק, אבל גם העירייה צריכה לעזור. צריך לבנות מטמנה שתפתור את המצב הזה", א' אומר.
התושבים לא מבינים מדוע האשפה צריכה להמשיך להישאר ברחוב זמן רב ללא פינוי, "אנחנו מבינים שאולי יש תכנית לשים פחים מוטמנים עד סוף השנה, אבל זה צריך לקרות כמה שיותר מהר, זה חוזר על עצמו וזה מפגע חמור. תפלתי שזה יקבל את הטיפול המובטח כדי שהאשפה לא תצחין ברחוב", מוסיף א'. גם ברשתות החברתיות תושבים נוספים כתבו: "אתם תמשיכו לשלם ארנונה בין הגבוהים בעולם ותקבלו טיפול של מדינות עולם שלישי, מחלות, זיהומים וריח רע. שכונת רמות "החדשה" עלק. בדיחה".
לתושבים יש חלק רב במצב הקיים וביכולתם לסייע ולהפסיק לזרוק זבל מחוץ לפחים. יחד עם זאת, סיוע של גורמי העירייה והצבת פחים מוטמנים תקל על חייהם של התושבים. האם המצב עתיד להשתנות? נמשיך לעקוב.
מעיריית באר שבע נמסר בתגובה:
"ראשית, האשפה מפונית מתוך חדרי האשפה הפרטיים באופן שוטף. כידוע ,חדרי האשפה בתוך השטחים הפרטים מהווים בעיה. האשפה מושלכת לתוך המתחם מחוץ לכלי האצירה, דבר שגורם למפגע תברואתי.
עלי לבשר שבקרוב יחל האגף לאיכות הסביבה בעירייה במבצע רחב היקף בשכונת רמות להוצאת כלי אצירה (פחי אשפה) ממקומות אלו ולהצבת פחים טמנים אשר יביאו לפתרון הבעיה. הדבר נעשה בשיתוף וועדי בתים בהם יוצבו המתקנים הטמונים .
האגף לאיכות הסביבה, פונה לתושבים אשר בבניין מגוריהם קיימים חדרי אשפה , לדאוג ולהשליך את האשפה לתוך כלי האצירה ולשמור על הניקיון".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]