מי בא לאכול איתי?

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('76fe1a5e-18db-43e2-b09d-54e45d6f7f98','/dyncontent/2024/11/19/14a5e5fe-3cf1-446d-9997-4119afaf9b5b.jpg',18723,'פיצה ק 1124 אייטם',525,78,true,33743,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('76fe1a5e-18db-43e2-b09d-54e45d6f7f98','/dyncontent/2024/11/21/a958bcda-98b6-4123-9c72-c37d94dfc83d.jpg',18730,'טנא 1124 מעברון עליון',525,78,true,33743,'Image','');},12],[function() {setImageBanner('76fe1a5e-18db-43e2-b09d-54e45d6f7f98','/dyncontent/2024/11/6/254bd038-88a9-40b2-a1b6-279fd196209f.jpg',18667,'צרפתי אייטם כתבה 2',525,78,true,33743,'Image','');},15]]);})

'בתים מבשלים', האירוע הקולינרי המגניב של באר שבע, יצא לדרך ביוזמת 'הרשת' - התארגנות צעירים קהילתית בבאר שבע וזו לו הפעם החמישית! המסורת החדשה יחסית התחילה בכלל בתל אביב, בשכונת יד אליהו, וכמו שקורה פעמים רבות עם הצלחות, היא התפשטה והגיעה לבאר שבע.

מתוך עמוד הפייסבוק של האירוע 'בתים מבשלים 5'

אוהבים אוכל ביתי מעולה? האווירה המשוחררת של שישי בצוהריים משמחת אתכם? אם כן, המיזם 'בתים מבשלים' מתאים לכם בול. 

מאז ינואר 2020, כל כמה חודשים, פותחים 6-5 בתים בשכונה ב' את דלתם ומאפשרים לכם לטעום מאכלים שהם מצטיינים בהכנתם ולשלם עבורם מחיר סמלי. הבתים במרחק הליכה זה מזה כדי שתוכלו לעבור בקלות מבית לבית, והמנות יחסית קטנות כדי שתצליחו לאכול בכמה בתים. ניתן לקנות וללכת אבל מומלץ להישאר, לדבר ולהכיר אנשים חדשים. המנות המוצעות מגוונות. בסיבובים הקודמים הוצעו למתארחים חמין, חריימה ומלבי טבעוניים, כרוב כבוש גרמני, ג'חנון ועוד, ובסיבוב הזה אפשר היה למצוא קוסקוס, קארי חצילים, ריזוטו ירוק, בורקס גדרה (כל גדרתי מכיר), עוגות שמרים ומאכלים אחרים, חלקם טבעוניים. הכל טרי וטעים, מניסיון! כדאי מאוד לבוא מוקדם – עד שעה מראשית האירוע – כי בדרך כלל המנות פשוט נחטפות.

אז אפשר כמובן לבוא ולאכול ואפשר להיות גם הצד המבשל. "שנינו אוהבים לארח" מספרת אלין "הוא אוהב לבשל יותר ממני, אבל לאירוע הזה מאד כיף לי לבשל". אלין, יובל בן זוגה ובנם לואיס משתתפים באירוע זאת הפעם השנייה: "באירוע הקודם, לפני חודשיים, גם השתתפנו, בישלנו אוכל גרמני. הפעם רצינו לעשות משהו אחר וחשבנו מה נוכל לבשל שיהיה מיוחד וחדש לאנשים, אז אמרנו בוא נבשל אוכל סרילנקי".

הכנת מנות רבות במעט זמן היא התמודדות לא פשוטה, אבל מסתבר שיש מי שנהנים למרות הקושי או דווקא בגללו... מיקי ועמרי כבר אירחו פעמיים והפעם הזאת הייתה השלישית. מיקי מספרת: "זאת הפעם השלישית שאנחנו עושים את זה וממש אנחנו נהנים מזה. בדרך כלל אנחנו מכינים חריימה בלחמניית חלה. אנחנו מכינים הכול בעצמנו והפעם גם הכנו עוגות שמרים, אז עבדנו כל הלילה, אני מודה... ניכר, ניכר שאנחנו עייפים אבל היה לנו כיף וכיף לנו, ממש!"

אז אם גם אתם רוצים להשתתף תוכלו להתעדכן באתר הרשת : https://www.hareshet.org.il/ או בעמוד הפייסבוק :  https://www.facebook.com/hareshet.br7/

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('529b3294-8fbe-403b-98c9-87ef65eb7188','/dyncontent/2024/11/10/a49f1879-d056-42f8-9e00-419d14036c36.gif',18685,'סמי 1124 אייטם',525,78,true,33745,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('529b3294-8fbe-403b-98c9-87ef65eb7188','/dyncontent/2024/11/6/daddbb05-61ab-48fc-86e2-4a2e9775ed76.jpg',18665,'צרפתי אייטם כתבה ',525,78,true,33745,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('529b3294-8fbe-403b-98c9-87ef65eb7188','/dyncontent/2024/11/21/a958bcda-98b6-4123-9c72-c37d94dfc83d.jpg',18730,'טנא 1124 מעברון עליון',525,78,true,33745,'Image','');},12]]);})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה