המחקר שיפצח את השאלה למה הדיות נמשכות לפסולת
21.08.20 / 22:45
מחקר של אתר למחזור וחינוך סביבתי דודאים בשיתוף אוניברסיטת תל אביב וחיל האוויר מנסה להתחקות אחר כ-116 דיות שחורות ולהבין מדוע הן מגיעות מדי חורף ל "בופה חופשי" של פסולת ביתית באתר דודאים
במסגרת מחקר משותף שלא אתר דודאים עם חיל האוויר ואוניברסיטת ת"א על דיות שחורות, החוקר דניאל ברקוביץ משדר כ-116 דיות, לבחינת אקולוגיית התנועה שלהן מרוסיה לישראל. הדיות, מגיעות בכל חורף בהמוניהן לאתר הפסולת דודאים כדי לאכול את הפסולת הביתית באתר. המחקר נולד בכדי לעקוב אחר מעופן והתנהגותן של הדיות. חיל האוויר שותפים למחקר בגלל הסיכון של העופות למטוסי חיל האוויר בבסיס חצרים.
החוקר דניאל ברקוביץ, דוקטורנט בבית ספר לזואולוגיה באוניברסיטת תל אביב, הבחין שאחת הדיות השחורות שנמצאת ברוסיה, הפסיקה לנוע ויצר קשר עם קולגה ממרכז הדורסים ברוסיה כדי לאתרה. כמאה קילומטר משם נמצאה הדיה ללא רוח חיים לאחר שככל הנראה התחשמלה מקו מתח גבוה. דניאל עיין שוב בנתונים על אותה דיה, ומצא שהיא ישבה זמן ממושך בנ.צ מסוים, מה שהוביל להבנה שהיא כנראה דגרה. הוא ביקש מהצפרים ברוסיה שיחפשו קן באזור ולשמחתנו הם מצאו קן עם פרחון יחיד (גוזל) שכנראה אביו ממשיך להאכיל אותו. לאחר בדיקה שהפרחון במצב טוב, בהחלטה משותפת של דניאל והקולגות למחקר מרוסיה, הוחלט למשדר את הפרחון שבקן עם המשדר שהיה שייך לאימו וכך יהיה אפשר לעקוב אחר דור ההמשך.
ניר בר דוד, מנכ"ל אתר המחזור וחינוך סביבתי דודאים " התחקות אחר התנהגות הדיות היא חשובה וחיונית בעיקר לאור הסכנה הקיימת למטוסי חיל האוויר. אנו בדודאים יזמנו את המחקר ומבינים את חשיבותו. לצד זה, אנו מצליחים ליהנות מהיופי של הציפורים, בתקופות הנדידה צלמים מכל הארץ מגיעים במיוחד אלינו לאתר. אני מודה לכל השותפים שלנו למחקר ומאמין שבקרוב נוכל לראות תוצאות ברורות".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]