היוזמה של בנות כיתה ט' ממקיף רבין
11.06.20 / 16:16
מיכל, נועה ואליסה, שלוש בנות מכיתה ט1 במקיף רבין בבאר שבע ייצגו את העיר בכנס מחוזי עם המוצר אותו פיתחו "משאבתום", במסגרת עבודת חקר מדעי בו השתתפו לאורך השנה. שמענו מהן על היוזמה הייחודית, התחושות והתגובות מהסביבה
האם קרה לכם פעם שהשתמשתם בסבון נוזלי או קרם גוף, כאשר שאריות ממנו נשארו בבקבוק ולא יצאו בעזרת המשאבה? פתרון לבעיה הזו פיתחו שלוש בנות מכיתה ט'1 במקיף רבין בבאר שבע במסגרת חקר מדעי טכנולוגי אותו התבקשו לעשות בשיעורי הפיזיקה במקיף. מיכל יעקובוב, נועה פודגורצקי ואליסה פודרניוב, בליווי חגית מרדכי הרכזת הפדגוגית, פיתחו את יוזמת "משאבתום"- המשאבה ששואבת עד תום. הן ייצגו את בית הספר והעיר בכנס עבודות החקר המחוזי והארצי וזכו לתשבחות רבות על עבודתן.
"במסגרת שיעורי פיזיקה במקיף התבקשנו לבצע חקר מדעי טכנולוגי שעשינו לאורך השנה", סיפרה ל'באר שבע נט' מיכל. מיזם חקר טכנולוגי במקיף רבין מתקיים בשותפות עם פארק קרסו למדע, בתמיכה של משרד החינוך ועיריית באר שבע, לאורך שנת הלימודים. במהלך הפרויקט נבחרו תלמידים שהגיעו לפארק קרסו והתבקשו לחשוב על פיתוח של מוצר טכנולוגי יעיל, כשאת התוצר הציגו בכנס מחוזי שהתקיים לאחרונה באופן מקוון באמצעות הזום.
הרעיון למוצר נולד מתוך סיטואציה שחוותה אחת מהבנות: "אמא שלי קנתה לי קרם וכאשר הגעתי לסופו ראיתי שהמשאבה לא מצליחה לקחת את כל הנוזל מתוכו. כאשר היינו צריכים לעשות את עבודת החקר הטכנולוגי החלטנו לשפר את המוצר כך שישאב עד תום את הנוזל", סיפרה אליסה ל'באר שבע נט' על תהליך המחשבה מאחורי הרעיון. כשהבינו הבנות שיש כאן צורך יומיומי עליו אפשר לענות, הן חשבו כיצד לייעל את המשאבה. "חשבנו איך לייעל את הבקבוק ואת מנגנון המשאבה, כשהרעיון היה לשנות את התחתית של הבקבוק ככה שנצליח לשאוב את כל החומר. אז שינינו את התחתית שתהיה בצורת קונוס כך שהחומר יתרכז במקום אחד ויהיה אפשר לשאוב אותו באופן מקסימלי וזה עבד. עשינו ניסויים וראינו שהבקבוק שפיתחנו היה יעיל יותר בעשרות אחוזים", נועה הוסיפה.
אם כך, ה"משאבתום" הוא מוצר טכנולוגי שעונה על צורך יומיומי של אנשים רבים בעת סיטואציות ומצבים מגוונים. "המוצר קיבל פידבקים חיוביים כי ראינו שיש לו שימוש חשוב, הוא יכול לענות על הרבה צרכים כמו שימוש בסבון ידיים, בקבוק שמפו או קרם גוף", מסבירה חגית מרדכי, רכזת פדגוגית במקיף רבין שליוותה את הבנות בפרויקט, "העבודה שלהן הוצגה ברמה מאוד גבוהה והבנות קיבלו ציון לשבח על כך. בנוסף, נבחרנו לייצג את מחוז דרום בכנס עבודות החקר הארצי, שגם כן היה בזום באופן מקוון".
איך היה עבורכן להציג את היצירה שלכן בכנס? לייצג את בית הספר והעיר?
נועה: "הכנס השנה היה באופן מקוון והרגשנו שהלך לנו טוב, הצגנו את המוצר וענינו על כל השאלות ששאלות אותנו באופן מלא, שמענו המון תגובות של השופטים שהתלהבו מהמוצר והבינו שהוא יעיל. הכנס היה חוויה מאוד מעניינת וייחודית, זה היה מאתגר כי זה היה מקוון אבל עדיין זו הייתה חוויה מהנה".
אליסה: "זה היה כבוד גדול לייצג את בית הספר, מאוד התרגשנו. זה משהו ייחודי שלא חשבנו שיקרה, זה מוצר שאנחנו פיתחנו, אנחנו חשבנו עליו ויצרנו אותו, ולא חשבנו שנציג אותו לכל כך הרבה אנשים מכל המחוז ונזכה לכאלה תגובות חיוביות".
איך היו התגובות של החברים והמשפחה על המיזם שלכן?
נועה: "ההורים וגם החברים לכיתה מאוד תמכו בנו, גם המורים, הנהלת בית הספר וכל השכבה פרגנו על העשייה. אנחנו ממליצות לילדים אחרים להתנסות בעבודה הזו משום שהיא מלמדת וחווייתית. היה לפעמים גם קצת קשה לאורך הדרך אבל זו הייתה חוויה מדהימה. גם מבחינה חברתית נוצר החיבור בין שלושתנו במהלך העבודה, אם לפני זה היינו רק חברות לכיתה היום אנחנו כבר חברות ממש טובות, הייתה עבודת צוות לאורך כל הדרך".
חגית: "זו הייתה עבודה יצירתית, מעצימה ומלמדת, התלמידות עבדו ימים כלילות ועשו עבודה מרשימה שזכתה לפידבקים חיוביים ופרגונים רבים. מעבר לכך היוזמה גם שימושית ועונה על בעיה מחיי היומיום שלנו ואני שמחה לגלות שהן נהנו גם מהעשייה ומהדרך".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]