האם האפליקציה שהמציאו התלמידים הבאר שבעיים תשנה את עולם החינוך?

$(function(){setImageBanner('bcd417ac-b1e3-4618-b9bd-4e126517c9cb','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33743,'Image','');})

תלמידי תיכון מבאר שבע המציאו אפליקציה חדשנית, המאפשרת לתלמידים לתת למורה פידבק מידי על הנלמד בשיעור. המיזם זכה בתחרות הטכנולוגיה של ביה"ס העל יסודיים בעיר

קבוצת מקיף טוביהו שהגיעה למקום הראשון. קרדיט - דיאגו מיטלברג

האקתון בתי הספר העל יסודיים באר שבע - תחרות הטכנולוגיה בין בתי הספר העל יסודיים בעיר באר שבע הגיעה לסיומה באירוע גמר מותח שהתקיים השבוע בקונסבטוריון העירוני. באירוע הגמר הוכרז שהמיזם הזוכה הוא של הצוות מבית הספר תיכון מקיף טוביהו, שהציג את T-Ed, אפליקציה המאפשרת לתלמידים לתת למורים משוב (פידבק) מידי בזמן אמת. האקתון בתי הספר העל יסודיים בבאר שבע הינו פרויקט שיזמה Wix באר שבע, אשר רתמה אליו את מחלקת החינוך העל יסודי בעיריית באר שבע ואת SCE, המכללה האקדמית להנדסה על שם סמי שמעון.

מטרת הפרויקט היא לעודד יזמות בקרב בני נוער בבאר שבע, ובכך לעודדם לבחור במסלולי לימוד מוגברים בתחום הטכנולוגיה. כמו כן, הפרויקט נועד לחיזוק שיתוף הפעולה בין התעשייה, האקדמיה, עיריית באר שבע ומערכת החינוך בעיר. הצוותים שהשתתפו בתחרות מכל בית ספר לוו על ידי מנטורים מ-Wix, יחידת בסמ"ח של צה"ל וסטודנטים מובילים מן המחלקה להנדסת תוכנה ב SCE שהגיעו מספר פעמים במהלך התקופה לבית הספר, לכיתה הנבחרת ולצוות הנבחר במטרה לכוון, לסייע לדייק את הפתרון ולענות על שאלות של התלמידים. בנוסף נערך ביקור של התלמידים מהכיתות שעלו לגמר במשרדי Wix באר שבע.

המשימה שהוטלה על התלמידים במסגרת ההאקתון היתה פיתוח רעיון יישומי לפתרון טכנולוגי מרשימת אתגרים שנקבעו: עידוד פנאי משמעותי, לימוד עצמי והגברת השייכות לעיר באר שבע.

באירוע הגמר החגיגי נכחו כ-400 תלמידים מהכיתות שהשתתפו בתחרות ואורחים מכובדים, ביניהם גם ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ' וסגנית ראש העיר ומחזיקת תיק החינוך בעיר, ד"ר חפצי זוהר, שגם נאמו בפני התלמידים. אירוע הגמר החל בהצגת כלל הפרויקטים שהגיעו לשלב הגמר מ-11 בתי ספר על יסודיים בעיר בפני צוות השיפוט שכלל נציגים מחברת WIX, מהאקדמיה, מיחידות הטכנולוגיה של צה"ל וממינהל החינוך בעיריית באר שבע. בסיום שלב השיפוט התקיים טקס הגמר בו הוכרז המיזם הזוכה: ED-T של קבוצת התלמידים מבית הספר תיכון מקיף טוביהו.

האפליקציה T-Ed שזכתה במקום הראשון בתחרות הטכנולוגיה, מאפשרת לתלמידים להביע את דעתם ולשתף את המורה במה שלא היה להם ברור בחומר שהועבר להם בשיעור, מה שמאפשר למורים לדעת מה רמת הבנת החומר הנלמד בכיתה, כמו גם את מצבו של כל תלמיד ביחס לקבוצה ולשפר את אופן העברת החומר בשיעור. בנוסף יוכל כל תלמיד להזמין באמצעות האפליקציה שעה ללימוד פרטני של החומר עם המורה, על מנת לקבל חיזוק אישי.  בכך מאפשרת אפליקציית T-Ed לצמצם את הפערים הלימודיים בין התלמידים בכיתה, וגם עוזרת לבית הספר לתעל בצורה אופטימלית את משאבי משרד החינוך. עיריית באר שבע תבחן את האפשרות להכניס את האפליקציה כפיילוט בבתי הספר בעיר. 

למקום השני נבחר המיזם "7 בום", אפליקציית משחק אינטראקטיבית מבוססת GPS להכרת העיר באר שבע, ומגוון אתרי התיירות והמורשת בעיר, של תלמידות אולפנת חן במדבר. למקום השלישי הגיעה קבוצת תלמידות מתיכון מקיף ו' שהציגה מערכת טכנולוגית המיועדת לבעלי חוות של חיות משק, אשר מאפשרת ניהול, איסוף, אגירה ותיעול גז מתאן שפולטות החיות לייצור חשמל מאנרגיה ירוקה.

כל משתתפי התחרות שעלו לגמר קיבלו תעודות השתתפות, חברי 3 הקבוצות אשר המיזמים שלהם זכו במקומות 1-3 בתחרות קיבלו תעודות השתתפות עם ציון המקום אליו הגיעו וגם זכו בפרסים אישיים – אוזניות בלוטות' איכותיות. בית הספר שזכה במקום הראשון גם זכה ברחפן, בעזרתו ניתן לצלם אירועים בבית הספר. 

קירוב בני הנוער לעשייה הטכנולוגית

ד"ר הדס חסידים, אחראית על קשרי אקדמיה – תעשייה במחלקה להנדסת תוכנה ב SCE : "אנחנו שמחים על ההזדמנות לקחת חלק ביוזמה בה הסטודנטים שלנו שימשו כמנטורים לקבוצות התלמידים מהתיכונים השונים בעיר. השתתפות הסטודנטים במחלקה כמנטורים לקבוצות מבתי הספר השונים, הנה עוד יוזמה מבורכת שהגיעה הודות לשיתוף הפעולה הנרחב של המכללה עם התעשייה בכלל ועם חברת  WIX ועיריית באר שבע בפרט. כמנטורים, הסטודנטים יישמו את הכלים שלמדו במהלך התואר וסיגלו חשיבה ביקורתית איך למקד רעיון לכדי מיזם שניתן יהיה לממש בעתיד. לא להתקבע רק בנקודת המבט של התלמיד אלא להסתכל במבט רחב יותר, עסקי, תהליך הפיתוח, הערך של המוצר, סקר שוק, לבחון ולאפיין אותו. אני מאמינה שבתחרות הטכנולוגית ניתנה לסטודנטים שלנו ולתלמידים חוויה משותפת לחשיבה יצירתית וחשיפה לאקוסיסטם המקומי שבעתיד תאפשר לפתח חיבורים נוספים להתפתחות אישית וחברתית."

דקל בר, מנהל Wix באר שבע: "אנחנו רואים בעידוד ושיפור היכולות הטכנולוגיות של בני הנוער בעולם ובישראל בכלל ובפריפריה בפרט כמשימה ראשונה במעלה. היוזמה לתחרות טכנולוגיה בין בתי הספר העל יסודיים בבאר שבע זכתה להתלהבות גדולה מכל המשתתפים בה, ומהווה הזדמנות אמיתית לבני הנוער לפתוח דלת ולהתנסות מקרוב בגילוי, גיבוש ויצירה של פתרונות טכנולוגיים שיוכלו לשפר את חייהם של בני הנוער ותושבי העיר כולה במגוון דרכים. אנו רואים את החשיבות העצומה בקירובם של בני הנוער לעשייה הטכנולוגית אשר בכוחה לקדם אותם לעתיד טוב יותר."

לדברי עירית פררה, מנהלת מחלקת חינוך על יסודי בעיריית באר שבע: "תחרות הטכנולוגיה בין בתי הספר העל יסודיים בבאר שבע היא בדיוק שיתוף הפעולה לו אנו מייחלים, בין חברות ההייטק המובילות בישראל הפועלות בעיר לבין בני הנוער המוכשרים והסקרנים הגדלים בבאר שבע. הטכנולוגיה היא חלק בלתי נפרד מהחיים של כולנו ואנו רואים חשיבות עליונה בקידום החינוך הטכנולוגי בעיר. האתגרים שאותם בחרנו השנה להציב בפני התלמידים הם אתגרים הנוגעים ישירות לחייהם ולכן כל רעיון לפתרון טכנולוגי יכול להשפיע עליהם ישירות ולעודד עוד ועוד תלמידים להמשיך ולהתפתח בתחום ההייטק, וכך לנתב את התפתחותם לכיוון הענף שמוביל את הכלכלה הישראלית והעולמית".            

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('b9b91bd6-6d6c-4ce8-b55f-c7cf18e6cb0f','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33745,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה