בעלי עסקים בבאר שבע: "לא מצליחים להתפרנס, שוקלים לעזוב"
28.11.17 / 17:37
בעלי עסקים בבאר שבע מתוסכלים מהתנהלות העירייה, כזו שלטענתם גורמת לפגיעה כלכלית קשה בעסקיהם "אתה פותח עסק בשטח שהעירייה לא פיתחה למרות ששיווקו את הקרקעות, ואז באים לקוחות וחוטפים דוחות. לא ניתן לעמוד בהגבלות של העירייה לעסקים, אנחנו קורסים".
לפי דו"ח דן אנד בדסטריט ישראל לשנת 2016, אחד מכל 7 עסקים בבאר שבע נמצא בסכנת סגירה, ואכן, ביטוי לכך רואים בעסקים רבים בבאר שבע שנסגרים בשנים האחרונות. אלו ששורדים, נאלצים להתמודד מדי יום עם תחרות קשה, לצד קשיים נוספים המגיעים לטענתם מכיוון עיריית באר שבע.
-
ב'באר שבע נט' קיימנו לאחרונה פגישה עם בעלי עסקים בעיר, במהלכה הביעו בעלי העסקים מצוקה רבה נוכח התנהלות העירייה, שלטענתם מערימה עליהם קשיים בבירוקרטיה, בתשלומים וגם בדוחות. בכל הקשור לעסקים הקטנים והבינוניים בעיר, התנהלות העירייה לטענת העוסקים, מקשה עליהם להתקיים ואף גורמת להם לשקול אפשרויות אחרות מחוץ לתחומי העיר.
לא מקבלים פיתוח, אבל משלמים דוחות וארנונה
משה, בעל עסק באזור התעשייה החדש בעמק שרה, סיפר כי העירייה שיווקה קרקעות באזור התעשייה, אך לא טרחה לפתח את האזור, כך שבמקום לא קיימת חניה מוסדרת, תמרורים, צמחייה ואין במקום שירותי ניקיון. רן, עובד במוסך באזור התעשייה מכתשים, סיפר על תמונת מצב דומה, בה למרות פניות חוזרות ונשנות לעירייה, טרם הוצב במקום שילוט ראוי.
מנגד, העסקים במקום מלאים בהגבלות והמבקרים חוטפים דוחות "עובדת שלי חנתה מול העבודה שלה וחטפה דו"ח 500 שקל על חניה על מדרכה, למרות שאין בכלל מדרכה". אמר אחד מבעלי העסקים. לטענתם, חוסר הפיתוח מצד העירייה מתרחש בזמן שהעסקים ממשיכים לשלם לעירייה תשלומים ומסי ארנונה גבוהים מאוד.
בעלי העסקים טוענים כי עיריית באר שבע מערימה קשיים לא רק בפתיחה והקמה של עסק, אלא גם לאחר שהוקם. "מדובר בבירוקרטיה בלתי נגמרת וחוסר תיאום מוחלט" טוען אחד מבעלי העסקים. "פניתי לעיריית באר שבע, קיבלתי היתר בנייה, שילמתי עשרות אלפי שקלים לאישורים ואחרי שסיימתי משנים את כל התנאים ודורשים ממך דברים נוספים. מדובר במאות אלפי שקלים שאנחנו צריכים להשקיע מהכיס שלנו".
-
"קשה להתפרנס בעיר, שוקלים לעזוב"
בעלי העסקים מתוסכלים מהקשיים שמערימה עליהם לטענתם העירייה, ולמרות אהבתם הגדולה לעיר, חלקם אף שוקלים להעביר את עסקיהם לעיר סמוכה כמו אופקים או נתיבות, שם יקבלו הטבות מס שיחסכו להם עשרות ואף מאות אלפי שקלים בשנה. "התחושה היא שהעירייה משקיעה בהייטק וזונחת את הלו-טק. רוב העסקים בעיר הם קטנים-בינוניים, אין לנו יכולת כמו של העסקים הגדולים, אנחנו קורסים".
אברהם, בעל עסק מוכר בעיר, אמר "אני יכול לפתוח מפעל ביוון ולהתפרנס הרבה יותר טוב. שם נותנים לך קרקע חינם רק לקדם את העסקים. פה לפתוח ולהחזיק עסק זה סיוט בירוקרטי".
תגובת עיריית באר שבע: "עיריית באר שבע באמצעות חברת יעדים, עושות ככל שניתן על מנת להפחית למינימום הכרחי את הפגיעה בבעלי העסקים ולבאי המקום ואף דרשה מהקבלן לבצע עבודות גם בשעות הלילה. כמו כן, החברה לניהול קשרי קהילה מנטרת את השטח ומשמשת כתובת לבעלי העסקים בכל דבר ונושא".
לגבי אי פיתוח תשתיות באזור התעשייה החדש בעמק שרה הגיבו בעירייה כי "בימים אלה מתבצעות בעמק שרה כולל רחוב הצוער, עבודות נרחבות להשלמת פיתוח ושידרוג תשתיות. מדובר בפרוייקט משותף הנעשה יחד עם משרד הכלכלה הכוללות החלפת תשתיות, מים וביוב, מדרכות חדשות וביצוע עבודות פיתוח אזורי. כידוע כמו בכל פרוייקט מסוג זה קיימת לזמן מוגבל אי נוחות זמנית כאשר המטרה לביצוע עבודות אלה הן, לשפר משמעותית את רמת התשתיות וזאת לנוחות בעלי העסקים במקום".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]