אל תכרתו את העץ! 2 חלופות ששווה לכם לשקול
15.07.18 / 11:26
מרבית האנשים שתשוחחו איתם יאמרו לכם שכריתת עצים הוא לא ממש אירוע משמח אבל יחד עם זאת, ישנם מקרים שאין ממש ברירה וצריך לבצע את הצעד הלא נעים הזה.
היום אנו רוצים להציג בפניכם שתי אפשרויות שיכולות לפתור את מרבית הבעיות שמצריכות כריתת עץ ושיכולות לחסוך לכם בנוסף סכומי כסף גבוהים והרבה התעסקות וזמן ממושך. נשמע טוב מדי? במציאות זה אפילו טוב עוד יותר.
למה בכלל לכרות עצים
לפני שנתחיל בפתרון הבעיה, עלינו להכיר תחילה את הגורמים שכן הפתרון יבחר על פי הסיבה שבעקבותיה אנו מעוניינים לכרות את העץ.
עצים חולים או סכנת קריסה
בחרנו לאחד את שתי הסיבות הללו משום שבמקרים רבים לא ניתן לעשות יותר מדי עם עץ חולה שהטיפול בו לא צלח או עם עצים שהתייבשו ושהענפים שלהם מאיימים ליפול על עוברים והשבים.
למעט מקרים של עצים שניתן לטפל במחלה שלהם או במקרים של עצים בריאים שענף או יותר מאיים לקרוס, הפתרון בשאר המקרים יהיה ככל הנראה כריתה של העץ אך כמובן שאבחנה זאת אינה מהווה תחליף לייעוץ מקצועי בשטח.
פיתוח של השטח עליו מצוי העץ
במקרים רבים קיים הצורך לכרות עצים מאחר שהשטח שעליו הם ניטעו בעבר מיועד כיום לבנייה או פיתוח. זה יכול להיות בנייה של בית בשטח פרטי ואפילו סלילה של כביש על ידי העירייה.
עץ מוזנח
ישנם הרבה עצים לא מטופלים שבעלי השטח סבורים שלא ניתן לעשות איתם יותר מדי ושהפתרון הטוב ביותר הוא כריתה שלהם. דוגמה מצוינת לעצים שכאלה הם דקלים לא מטופלים.
עצים שמושכים אליהם מזיקים
אף אחד לא מעוניין שעטלפים יהיו השכנים הסמוכים לחלון חדר הילדים ובטח שלא יהיו בצמרת העץ יתושים או עכברים. אך מה לעשות שלטבע יש רצונות משלו ושהמזיקים הללו נמשכים למקום המסתור שמספק העץ? האם כריתת העץ זה הפתרון הטוב ביותר? כנראה שלא.
מה אומר החוק על כריתת עצים
בישראל לא מעוניינים בכריתת עצים ולכן המחוקק נקט באמצעים שונים שאינם מצויים במרבית המדינות בעולם ושמטרתם לפקח ולמנוע כריתת עצים שלא לצורך.
על פי לשון החוק, אסור לכרות עצים בוגרים מכל סוג ללא אישור
מהם עצים בוגרים? על פי החוק מדובר בעצים שהגובה שלהם שני מטרים לפחות ושעובי הגזע בנקודה שבמרחק 130 סנטימטרים מהקרקע, לפחות 10 סנטימטרים. בכל אופן מומלץ להתעדכן בתנאים באתר של הקרן הקיימת לישראל.
ולמה הכוונה מכל סוג? האם הכוונה לעצי פרי בלבד או לעצים שמצויים מחוץ לחצר הפרטית שלכם? אז כאן החוק מאוד פשוט וישיר – אסור לכרות עצים נקודה! לא משנה אם העץ בחצר הבית שלכם או אם זה עץ נוי – פשוט לא ניתן לכרות אותו.
לאחר שהבנו שחובה לקבל אישור לכל כריתה של עץ, נשאלת השאלה איך משיגים את האישור? באופן כללי כדי לקבל אישור יש להגיש בקשה לעירייה בצירוף תשלום אגרה. רק לאחר בחינת הבקשה, תינתן לכם תשובה אם הבקשה מאושרת או שלא.
אז מה עושים – קבלו את החלופות לכריתת עצים
כפי שראיתם, כריתת עץ לא רק שאינה נעימה, היא גם מאוד מסורבלת ויקרה. נשאלת השאלה האם ישנן חלופות טובות יותר? התשובה היא בהחלט כן.
העתקת עצים
העתקת עצים הינה פעולה שבה מעבירים את העץ ממקום אחד לאחר. נשמע פשוט? בפועל מדובר בפעולה שחייבת להיבחן ולהיעשות באופן מקצועי. הטיפול בעץ טרם העתקתו, החפירות וכל הפעולות הנלוות חייבות להיעשות על ידי אנשי מקצוע עם רישיון. מעבר לכך, העתקת עצים אולי תמנע את השמדתו של העץ אך כמו בכריתת עצים, גם פה תצטרכו לבקש את אותו היתר שתיארנו.
גיזום עצים
עוד אפשרות מעולה להתמודד עם מרבית הבעיות שחשבתם שכריתת עצים תהיה הפתרון, הוא שירות גיזום עצים מקצועי. שירות שכזה כולל גיזום וסידור של עצים עבותים, ניקוי של עצי דקל ואף גיזום לצורך הרחקת מזיקים.
בכל אופן ולא משנה באיזה שיטה אתם בוחרים, עליכם לזכור שכל השיטות שהוזכרו מלוות בסכנות בטיחותיות ומעבר לכך, מחייבות טיפול של אדם מוסמך בעל רישיון וביטוח. ובשורה התחתונה, עזרו לשמור על ישראל ירוקה והימנעו מכריתת עצים ככל שניתן.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]