מהי קצבת שירותים מיוחדים?
01.09.19 / 15:06
קצבת שירותים מיוחדים מיועדת עבור טיפול אישי בנכה. באמצעות הקצבה ניתן לעזור לסובלים מנכות לבצע פעולות שגרתיות, ביניהן: הכנת אוכל, הלבשה וכן השגחה ושמירה על היגיינה.
קיימות שלוש רמות שלפיהן נקבעת רמת התלות של הנכה, רמות אלו קובעות מה יהיה הסכום שישולם על ידי הביטוח הלאומי. הדרגה ראשונה מיועדת לאנשים שזקוקים לעזרה רבה כדי לבצע פעולות יום יומיות או זקוקים להשגחה במשך כל שעות היממה, קצבה זו ניתנת בשיעור של 50%. הדרגה השנייה מיועדת לאנשים שזקוקים לעזרה רבה כדי לבצע פעולות יום יומיות, הקצבה ניתנת בשיעור של 112%. הדרגה השלישית מיועדת לאנשים שתלויים בזולת באופן מלא, הקצבה ניתנת בשיעור של 188% מקצבת הנכות הקבועה של ידי הביטוח לאומי.
מי זכאי לקצבת שירותים מיוחדים? מהם התנאים לקבלת הקצבה?
את קצבת שירותים מיוחדים נותן הביטוח הלאומי למבוטחים בעלי נכות שגילם 18 עד לגיל הפנסיה. מבוטחים אלו זקוקים לעזרה כדי לתפקד במהלך היום יום או זקוקים להשגחה במשך כל שעות היממה כדי למנוע מהם לסכן את עצמם או את הסובבים. נכים שמגיעים לגיל הזקנה יכולים להחליט האם הם מעוניינים להמשיך לקבל שירותים שניתנים במסגרת חוק הסיעוד או להמשיך לקבל את הקצבה. כדי לקבל את הקצבה צריך התובע להציג הוכחות לכך שהוא סובל מנכות רפואית של לפחות 60%. אופציה אחרת היא לגרום לביטוח הלאומי להכיר בכך שהוא סובל מנכות רפואית של 75% עם סייגים בנוגע לקבלת קצבה ייחודית לנפגעי עבודה מהביטוח הלאומי או קבלת סיוע בשל חוקים אחרים. חשוב לציין שיינתן יחס לסכום ההכנסה החודשית של המבוטח.
במידה שהמבוטח מקבל קצבת ניידות, הוא יוכל לקבל בנוסף קצבת שירותים מיוחדים, זאת במידה שועדה רפואית מטעם משרד הבריאות קבעה שיש לו מוגבלות של 100% בניידות או שהוא מרותק למיטה או שהוא זקוק לכיסא גלגלים. אם יש למבוטח רכב, הוא זכאי לקצבה במידה שנקבע לו קצבה לשירותים מיוחדים בגובה של 100% לכל הפחות.
איך לממש את הזכות?
כדי לממש את הזכות לקבלת קצבת שירותים מיוחדים יש לפנות אל רופא מטעם הביטוח הלאומי. הרופא יבדוק את מצבו של מגיש התביעה. לפעמים יגיע בודק מהביטוח הלאומי אל ביתו של מגיש התביעה. הבדיקה נועדה כדי לקבוע את אחוזי הנכות של התובע. חשוב לציין שבנוסף לקצבת שירותים מיוחדים ניתן לקבל גם קצבת נכות.
יש להגיש את התביעה לקצבת שירותים מיוחדים לסניף הביטוח הלאומי הקרוב לביתו של המבוטח ולהוסיף לתביעה תעודות רפואיות שמוכיחות שיש לתובע מחלה. כמו כן, יש לצרף דוחות סוציאליים, החלטות של ועדת האבחון, אבחונים ומסמכים רלוונטיים אחרים. לאחר הגשת המסמכים יתקיים דיון בבקשה. חשוב לדעת שקיים גם מסלול ירוק שהוא בעצם הליך מקוצר שנועד לבעלי נכות קשה.
כדי לקצר ולייעל את התהליך רצוי לפנות אל חברות שמתמחות בתחום ומסייעות למבוטחים לקבל את הקצבה שמגיעה להם.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]