המהפכה הגדולה הבאה תגיע מהדרום?
21.03.23 / 08:31
התעשייה הישראלית נמצאת בעיצומה של מהפכה טכנולוגית במסגרתה רובוטים אוטונומיים עם קישוריות אינטרנטית משתלבים ברצפת הייצור ומשנים את פני המפעלים. בכירי התעשייה התכנסו לדון בהזדמנויות ובהשלכות של המהפכה, בכנס בהובלת אינטל, מרחב דרום בהתאחדות התעשיינים ופורום תעשייה 4.0
המהפכה התעשייתית הרביעית כבר נמצאת בעיצומה בישראל ובמסגרתה מתאפשרים לראשונה חיבור ושליטה אלחוטית במכונות, מיפוי דיגיטלי ומעקב זמן אמת אחר הליך הייצור ואף ייצור בידי מכונות אוטונומיות. מפעלי התעשייה כיום הינם עתירי ידע והפעלתם דורשת כוח אדם בעל מיומנות ומומחיות טכנולוגית.
עשרות בכירים המובילים את החברות התעשייתיות ברחבי הארץ התכנסו אתמול (שלישי) לכנס מיוחד בעניין המהפכה הטכנולוגית במפעלה של חברת אינטל בקריית גת. הכנס החל בדברי פתיחה של אברהם מימון, יו״ר מרחב דרום בהתאחדות התעשיינים וסקירה מקיפה של עוז כ״ץ, מנהל מינהל תעשיות במשרד הכלכלה, על ערוצי פעילות המינהל והסיוע שהוא מעניק לתעשייה.
ד״ר אדר קליר, Intel Manufacturing Manager Worldwide, סקר את מעבר חברת אינטל לתעשייה 4.0. ריצ׳רד שקורי מנהל תחום IoT)האינטרנט של הדברים) באינטל ויריב ענבר מנהל אגף RealTime & Analytics במטריקס, סקרו את התחזוקה החזויה וציבוריות IoT לרצפת הייצור במפעלה של אינטל בקריית גת. לבסוף סיירו המשתתפים במפעל אינטל בקריית גת והתרשמו מההזדמנות הגדולה הטמונה במהפכה טכנולוגית ברצפת הייצור. הכנס הוא פעילות שיא שמצטרפת לעשייה השנתית הענפה של פורום תעשייה 4.0 בהתאחדות התעשיינים שפועל לקדם את המהפכה הטכנולוגית בקרב כ12000 בעלי תפקידים בתעשייה הישראלית.
אברהם מימון, יו״ר מרחב דרום בהתאחדות התעשיינים, מסר: ״ הציבור הרחב עדיין לא מספיק מודע לכך, אבל התעשייה שנחשבה עד היום מסורתית הופכת בשנים האחרונות לתעשייה מתקדמת לכל דבר ועניין. תהליכי הייצור משופרים כעת על ידי מודלים ממוחשבים המשתמשים בביג דאטה ומתאפשר גם ניהול חכם ומדויק של מלאים ומחסנים לוגיסטיים״.
״ההזדמנות שמייצרות הטכנולוגיות החדשות היא יוצאת דופן״, הוסיף מימון, ״אבל תעשייה 4.0 מלווה גם באתגרים. המפעלים זקוקים היום ליותר ויותר כוח אדם בעל כישורים טכנולוגים ומוצאים שוק עבודה שלא יודע לתת מענה לצורך. יחד עם הצוות במרחב דרום, שמובל על ידי דנה אופיר מנהלת המרחב, אנו עמלים כל הזמן לייצר כלים חדשים ולסייע למפעלים לגייס ולהכשיר עובדים מתאימים עם כישורים טכנולוגיים שיוכלו לאפשר את המהפכה הטכנולוגית״.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]