בחירת אוכל לכלבים - המדריך השלם למתחילים
20.08.24 / 13:56
בתור בעלי כלבים, כולנו היינו רוצים לעשות כמיטב יכולתנו להעניק את החיים הטובים ביותר לחברים הנאמנים שלנו שהולכים על 4. כולנו גם יודעים עד כמה לגדל כלב זו אחריות עצומה, אך זה מתחיל בדברים הקטנים והבסיסיים ביותר - בחירת המזון הנכון. כמובן שבחירת אוכל לכלבים זו משימה לא פשוטה בכלל, ובדיוק בשביל זה אנחנו כאן. בכתבה הבאה, החלטנו לעשות לכם סדר בכל הבלאגן, ולהסביר לכם אחת ולתמיד כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת לבחור אוכל לכלבים בצורה נכונה בעצמכם.
מה חשוב שיהיה במזון?
על מנת לבחור כמו שצריך אוכל לכלבים, אנחנו קודם כל צריכים להבין מה חשוב שיהיה באוכל מזין ואיכותי, שיענה על כל הצרכים הפיזיולוגיים של הכלב שלנו ללא יוצא מן הכלל. ובכן, אוכל איכותי לכלב אמור להכיל כמות די גבוהה של חלבון, רצוי לפחות 30% מסך הרכיבים. המזון אמור להיות מבוסס על מקור חלבון איכותי מן החי כמו כבש, בקר, דגים (בעיקר סלמון או הרינג) ועוף. בדרך כלל מזונות אלו גם יהיו הרבה יותר טעימים עבור רוב הכלבים.
ללמוד לקרוא הצהרות תזונתיות
על מנת להבין האם סוג מסוים של אוכ לכלבים נחשב איכותי, עלינו להבין כיצד לקרוא את התוויות המתארות את ההצהרות התזונתיות. מעבר לכך, בתוויות גם נוכל לראות האם סוג המזון מותאם ספציפית לגורים, מבוגרים או כלבים בוגרים. כדאי לבדוק באותה הזדמנות האם יש התאמות מיוחדות באותו סוג מזון, כמו תמיכה בהתפתחות תקינה, דגש על חיזוק מערכת החיסון או סיוע למערכת העיכול. יש לציין כי הרכיב שמופיע ראשון זהו הרכיב שיש ממנו הכי הרבה, ולכן תמיד נרצה לוודא שאנחנו בוחרים סוג מזון שמקור החלבון הוא אחד מהרכיבים הראשונים שאנחנו רואים כאשר אנו קוראים את התווית.
מזון יבש או רטוב?
רוב בעלי הכלבים בוחרים דווקא מזון יבש, בעיקר מאחר והוא טעים והוא מספק לכלב את כל מה שהוא צריך מבחינה תזונתית, זאת לצד נוחות האחסון שלו. מנגד, מזון לח בשימורים גם הוא טעים ואהוב על כל הכלבים, אך הוא מכיל פחות חומרים מזינים מאחר והוא כולל כמות די גבוהה של נוזלים. לכן הוא מהווה בעיקר תזונה משלימה או פינוק טעים לצד צריכת מזון יבש אצל רוב הכלבים. אולם, אם מדובר בכלב עם עודף משקל - אולי כדאי לשקול לנסות תזונה משולבת. תזונה כזו תענה על כל הצרכים הפיזיולוגיים של הכלב מצד אחד, בייחוד עם כמות חלבון גבוהה, אך מצד שני גם תהיה יחסית דלה בקלוריות, בגלל שחלק משמעותי ממנה מבוסס על מזון רטוב. כמובן שגם כאשר נרכוש מזון יבש וגם כאשר נרכוש מזון רטוב, נרצה לשים לב לכמות החלבון ולמקור החלבון, לצד הרכב השומנים ורכיבים תזונתיים אחרים.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]