אחי, איפה הרכב? מה עושים כשהרכב נגנב
28.08.23 / 11:16
גניבת רכב היא תופעה מוכרת ומכת מדינה שלמרבה הצער חלק ניכר מאזרחיה נתקלים בה. במקרה של גניבת רכב כדאי ככל הניתן להתנהל בצורה רגועה ולפעול נכון כדי לעבור אותה בצורה הכי פחות כואבת ומעיקה
זוכרים את הקורונה? מסתמן שלמגפה הזו היה יתרון אחד, יחסי ועצוב מאד- 2020 היתה השנה היחידה שבה חלה ירידה משמעות בכמות גניבות הרכב בישראל. אך יצאנו ממנה ותופעת הפריצות לרכב חזרה, ולשיאים חדשים לנוכח משבר חמור בתעשיית הרכב, עם ביקוש גדול מהיצע. אנחנו בשנת 2023, ועל פי הנתונים שנמסרו על ידי חברת "פוינטר" חל גידול של כ-140% במקרי הגניבה ברבעון הראשון של השנה לעומת אותו רבעון ב-2022, וברבעון השני חלה עליה נוספת של 120%. זה נתון מדאיג ועל פי דעות מקצועיות של חברות האבטחה התופעה הזו לא הולכת להיעלם. גם רכבים היברידיים וחשמליים אינם מוגנים מפריצה.
במקרה שרכבכם נגנב, כדאי מאד לפעול על פי מספר שלבים ולעשות זאת בכמה שיותר קור רוח. אם יש ברשותכם פוליסת ביטוח מקיף בחברה אמינה וטובה החלק הכלכלי כבר הרבה יותר בטוח, ועם זאת – חשוב ליידע את כל הגורמים בסדר הנכון.
ידעו את המשטרה
משטרת ישראל היא הגורם הראשון שעליכם לערב ברגע שגיליתם כי רכבכם נגנב, ועליכם לעשות זאת כמה שיותר מהר. ככל שהפניה אליה קרובה יותר לזמן האירוע – גדלים סיכוייה של המשטרה לאתר את הרכב, וככל שיש ברכבכם אמצעי איתור ובטיחות האפשרות שהמשטרה תמצא אותו ותשיב אותו לבעלותכם טובים יותר. נאמר מראש כי לא כדאי שתפתחו ציפיות גבוהות. המשטרה עמוסה מאד, גנבי הרכב מתוחכמים ויעילים מאד והרכבים, שעל פי רוב מוצאים את סוף דרכם בשטחי הרשות – מגיעים אליהם בתוך זמן קצר ביותר. עם זאת, כדאי לעשות הכל על מנת לעצור את ניסיון הגניבה, ואם הגנבים עצמם נתפסים בשעת מעשה – ככל הנראה נמנעו עוד כמה מקרי פריצה עתידיים. לצד זאת, חשוב לדעת כי כדי להפעיל את הביטוח שלכם עליכם לקבל אישור מהמשטרה על הגשת תלונה עקב גניבת הרכב.
זמן ביטוח
בהנחה ויש ברשותכם פוליסת ביטוח צד שלישי בלבד, קרי כזו שאינה מכסה מקרי גניבה – אין לנו אלא להשתתף בצערכם. אם בבעלותכם פוליסת ביטוח מקיף, המצב שונה לחלוטין ואתם יכולים להתנחם. לאחר הפניה למשטרה וקבלת אסמכתא על הגשת תלונה, צרו קשר עם נציג החברה בה ביטחתם את רכבכם ועדכנו אותו במקרה. סביר שהוא יעלה מספר שאלות ובכל מקרה תדרשו למלא טפסים ולמסור מידע רלוונטי: הצהרת נהג, פרטי פוליסה, רשיונות רכב ונהיגה וכדומה. ברגע שהטיפול עובר לחברת הביטוח, אתם אמורים להיות מגובים ולקבל מענה יעיל ואפקטיבי. בהתאם לפוליסה, תשלמו או לא תשלמו השתתפות עצמית, ותוך זמן מוגדר סכום הכסף המוגדר לפיצוי יועבר לחשבון הבנק שלכם ויאפשר לכם לרכוש רכב אחר. במקביל, ושוב בהתאם לפוליסה – ייתכן ותוכלו לקבל רכב חלופי שישמש אתכם בימים שלאחר אירוע הגניבה. ואת הזמן הזה כדי שתנצלו כדי להתקדם.
בחזרה על הסוס (או האוטו)
נכון להיום, מאד קשה להסתדר בלי רכב בישראל, במיוחד כשמדובר במשפחות או בעבודה. מי שאיבד את רכבו באופן לא מתוכנן ומבהיל עסוק כרגע בטרדות נוספות. חשוב מאד לנסות ולהתקדם מהר ובביטחון לקראת רכישת רכב או מציאת פתרון תחבורה שלא יערער את שגרת חייו וסדר יומו.
מאד קשה, אולי אף בלתי אפשרי למנוע גניבת רכבים היום. גנבי הרכב תמיד נמצאים מהלך או שניים לפני אלו שמפתחים אמצעי הגנה עליו. עשו כל שביכולתכם להקטין את הסיכון שבגניבת רכב: אל תשאירו אותו עומד מונע, אל תחנו אותו במקומות מפוקפקים, התקינו בו את כל אמצעי המיגון האפשריים מבחינתכם, ואם מדובר ברכב יקר או מבוקש – רכשו עבורו ביטוח מקיף. אם רכבכם נגנב, עם כל העצב שבעניין – אל תעצבו יותר מדי ואל תאשימו את עצמכם. בסופו של דבר – מדובר ברכוש בלבד.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]