הכונו למהפכת הארנק שלנו
22.11.21 / 11:35
המהפכה האמיתית בתשלום באמצעות הסלולרי בלבד או בשעון חכם במקום בכרטיסי אשראי עולה הילוך עם כניסתה של גוגל פיי לישראל ולאחר שאפל כבר כאן.
התחרות הולכת לעשות שת שלה ובקרוב ניכנס לרכבת ללא ארנק, נשב בבתי קפה ונשלם עם הנייד וכך בחניות בגדים ובכל מקום בישראל.
כל שנעשה הוא - נקרב את השעון, או הטלפון למסופוני תשלום, וללא מגע, או עם מגע מינימלי ביותר, נשלם.
Tap and pay קוראים לזה, וזאת נחשבת שיטת תשלום הרבה יותר מאובטחת מגיהוץ פס מגנטי, עד שנוכלים ימציאו דרך לפרוץ גם את הפרוטוקול הזה.
תשלום ללא מגע זו הדרך בה העולם משלם באשראי - עוד צעד בדרך לפרידה מהכסף המזומן ומהקוד הסודיי שמבקשים בקופה או בכספומט (כי יהיה צריך מזומן?)
כחצי שנה אחרי כניסת אפל פיי לישראל, אמורה להתחיל לפעול כאן גם אפליקציית גוגל פיי ממש בימים אלו.
ההערכה היא כי למהלך יהיו השלכות דרמטיות על מעבר הישראלים לשימוש בארנקים חכמים.
התחרות בין גוגל לאפל אמורה לדחוף את השיטה החדשה קדימה ולגרום גם למי שטרם עברו לתשלום בטלפון החכם כארנק דיגיטלי, להצטרף למהלך שיקטין מאוד את השימוש בכרטיסים במתכונתם הנוכחית.
אחת הסיבות לכך שעד היום ישראלים מעטו לשלם בשיטה החדשה, היא חשש מגניבת פרטי האשראי במידה והטלפון נפרץ, זאת על אף שבחברות האשראי מסבירים כי השימוש באפליקציות הוא בטוח לא פחות - ולעיתים אף יותר, מהשימוש בכרטיס הפלסטיק "הישן והטוב".
בחברות כרטיסי האשראי מאמינים כי כניסתה של גוגל פיי לשוק הישראלי, תביא את השינוי ותגרום ללקוחות רבים לשנות את הרגליהם ולהתחיל לשלם בנייד.
באפל פיי, כמו בגוגל פיי, ניתן יהיה להזין מספר כרטיסי אשראי ולבחור את הכרטיס המתאים בעת התשלום - על פי צורך. כך, לדוגמא, אם בחנות מסוימת יש מבצע עבור כרטיס אשראי מסוים, ניתן לבחור את הכרטיס איתו מעוניינים לשלם.
אולם החידוש בגוגל - שהיא לא רק מאכסנת את פרטי האשראי שלכם, אלא אף בוחרת עבור המשלם את כרטיס האשראי (מתוך כמה שאת פרטיהם הזין לתוך המערכת) שיקנה לו את ההנחה המקסימלית בעת ביצוע הקנייה.
יש לצפות כי גם בישראל בדומה למדינות רבות אחרות, אנשים ייצאו מהבית ללא ארנק, אלא רק עם המכשיר הנייד.
מה קורה עם הטלפון הנייד הולך לאיבוד או שפורצים אותו?
גוגל משקיעה סכומי עתק באבטחת המידע, ולמרות זאת הדרך הטובה ביותר למנוע גניבה של אמצעי התשלום היא פשוטה ב: הכניסה לסמארטפון המאובטחת על ידי טביעת אצבע/קוד סודי/ זיהוי פנים מונעת שימוש בחשבון שלנו.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]